Annonce

Annonce

Brev:

Manglende fokus


18. februar 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Manglende fokus

Hej Helen

Vi skriver til dig angående vores søn på 2,5 år.

Vi oplever ”store problemer” i forhold til hans manglende evne til at holde fokus på det han er i gang med. I så høj grad nu, at pædagogerne oplever at det går ud over hans sociale liv i vuggestuen med de andre børn. De fortæller at når han er gået i gang med noget, er han MEGET hurtig videre til det næste. De andre børn kan ikke forstår når de leger med ham, at han pludselig bryder ud af legen efter kort tid, og så er videre i en ny leg. Han bryder også ind i de andre børns lege lige pludselig, hvilket forvirrer dem. Pædagogerne oplever også, at når der er meget larm, eller legene bliver lidt for vilde, så løber han væk og gemmer sig.

Vi genkender selv i høj grad det med manglende fokus, i en sådan grad at vi selv nogen gange bliver utrolig frustrerede derhjemme når vi leger med ham. Han kan fortælle at han gerne vil tegne, så finder vi malebøger og tuscher frem, men efter få sekunder løber han pludselig over til skabet med sæbeboblerne, for så vil han det i stedet. Han kan hive togbanen frem, og så sætter vi os sammen med ham for at lege, hvorefter han råber ”kom med”, og så skal vi pludselig ind og hoppe i sengen i stedet.

Efter opfordring fra pædagogerne forsøger vi, at holde fast i at han skal gøre det færdig han er begyndt på, men det ender ofte ud med at han begynder at græde, fordi vi ikke vil gå med ham til det næste.

Vi har nu forsøgt at begrænse hans udvalg af legetøj, så der ikke står for meget fremme som kan distrahere.

Om vores dreng kan vi fortælle, at han er en utrolig kvik dreng. Han har et helt utroligt stort ...


Annonce

... ordforråd hans alder taget i betragtning. Han er viljestærk, stædig og er ikke bange for at sige sin mening. Han har en utrolig fantasi, og kan fortælle massere historier om at rejse til månen, om spøgelser og lignende. Han er meget sensitiv for høje lyde. Han elsker at give og få kram – hvilket han får i rigelige mængder.

Som forældre har vi altid haft stor fokus på hans trivsel. Vi har læst massere af bøger om børneopdragelse. Vi siger sjældent nej til ham når han spørger om vi skal lege. Vi samsover, da det efter sigende skulle berolige nervesystemet og give massere af tryghed. Vi bruger gerne 30-60 min. om aftenen på at putte ham, hvor vi læser bøger og synger sange. Vi har aldrig forladt ham før han er faldet i søvn trygt ved siden af os. Andre fortæller os, at vi er der for meget for ham, og at de aldrig har oplevet nogen lege så med deres barn som vi gør. Det skal dog ikke misforstås som om, at vi ikke sætter grænser for ham – vi sætter grænser der hvor det giver mening for os som familie. Vi forsøger ligeledes at begrænse hans skærmtid. Han får lov til at hjælpe med madlavning, rengøring osv. – hvilket han faktisk også selv opsøger. Specielt når vi laver mad, kommer han ofte løbende og spørger om han må være med.

Har du nogen gode råd til hvordan vi kan hjælpe ham? Han starter børnehave til sommer, hvor der jo ikke er lige så mange pædagoger til at hjælpe ham med det sociale. Hvad med skolestart? Han kommer til at have store problemer, hvis han ikke kan holde fokus. Vores største frygt er at han kommer til at lide mange nederlag rent socialt, og får svært at holde venskaber.

Venlig hilsen
M og C

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning uden amning

Kære Helen Den 28/03 måtte vi fjerne den sidste amning på dagen vi havde...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2021 | Kost og ernæring | 2 år, 5 mdr.

Bange for ny mad

Hej Helen, Mange tak for dine råd og tanker angående min lille dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2021 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Barn 2 år og 4 mdr vil ikke sove alene på eget værelse

Kære Helen Vores søn på 2 år og 4 måneder har den sidste måneds tid været...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2021 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Rettidig omhu ift. at undgå natamning i lang periode

Kære Helen Jeg venter barn nr. 2 og har i den forbindelse nogle spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2021 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Er det tid til potte træning?

Kære Helen, Jeg er mor til en dejlig dreng på 2 år og 10 måneder. Det skal...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce