Annonce

Annonce

Brev:

Manglende fokus


18. februar 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Manglende fokus

Hej Helen

Vi skriver til dig angående vores søn på 2,5 år.

Vi oplever ”store problemer” i forhold til hans manglende evne til at holde fokus på det han er i gang med. I så høj grad nu, at pædagogerne oplever at det går ud over hans sociale liv i vuggestuen med de andre børn. De fortæller at når han er gået i gang med noget, er han MEGET hurtig videre til det næste. De andre børn kan ikke forstår når de leger med ham, at han pludselig bryder ud af legen efter kort tid, og så er videre i en ny leg. Han bryder også ind i de andre børns lege lige pludselig, hvilket forvirrer dem. Pædagogerne oplever også, at når der er meget larm, eller legene bliver lidt for vilde, så løber han væk og gemmer sig.

Vi genkender selv i høj grad det med manglende fokus, i en sådan grad at vi selv nogen gange bliver utrolig frustrerede derhjemme når vi leger med ham. Han kan fortælle at han gerne vil tegne, så finder vi malebøger og tuscher frem, men efter få sekunder løber han pludselig over til skabet med sæbeboblerne, for så vil han det i stedet. Han kan hive togbanen frem, og så sætter vi os sammen med ham for at lege, hvorefter han råber ”kom med”, og så skal vi pludselig ind og hoppe i sengen i stedet.

Efter opfordring fra pædagogerne forsøger vi, at holde fast i at han skal gøre det færdig han er begyndt på, men det ender ofte ud med at han begynder at græde, fordi vi ikke vil gå med ham til det næste.

Vi har nu forsøgt at begrænse hans udvalg af legetøj, så der ikke står for meget fremme som kan distrahere.

Om vores dreng kan vi fortælle, at han er en utrolig kvik dreng. Han har et helt utroligt stort ...


Annonce

... ordforråd hans alder taget i betragtning. Han er viljestærk, stædig og er ikke bange for at sige sin mening. Han har en utrolig fantasi, og kan fortælle massere historier om at rejse til månen, om spøgelser og lignende. Han er meget sensitiv for høje lyde. Han elsker at give og få kram – hvilket han får i rigelige mængder.

Som forældre har vi altid haft stor fokus på hans trivsel. Vi har læst massere af bøger om børneopdragelse. Vi siger sjældent nej til ham når han spørger om vi skal lege. Vi samsover, da det efter sigende skulle berolige nervesystemet og give massere af tryghed. Vi bruger gerne 30-60 min. om aftenen på at putte ham, hvor vi læser bøger og synger sange. Vi har aldrig forladt ham før han er faldet i søvn trygt ved siden af os. Andre fortæller os, at vi er der for meget for ham, og at de aldrig har oplevet nogen lege så med deres barn som vi gør. Det skal dog ikke misforstås som om, at vi ikke sætter grænser for ham – vi sætter grænser der hvor det giver mening for os som familie. Vi forsøger ligeledes at begrænse hans skærmtid. Han får lov til at hjælpe med madlavning, rengøring osv. – hvilket han faktisk også selv opsøger. Specielt når vi laver mad, kommer han ofte løbende og spørger om han må være med.

Har du nogen gode råd til hvordan vi kan hjælpe ham? Han starter børnehave til sommer, hvor der jo ikke er lige så mange pædagoger til at hjælpe ham med det sociale. Hvad med skolestart? Han kommer til at have store problemer, hvis han ikke kan holde fokus. Vores største frygt er at han kommer til at lide mange nederlag rent socialt, og får svært at holde venskaber.

Venlig hilsen
M og C

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2,5 år - Hjæp til at falde i søvn alene i egen seng

Hej Helen Så har vi brug for dine altid gode råd endnu en gang :)...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2021 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Er vores 28 mdr dreng i mistrivsel?

Kære Helen, Vi har en dejlig dreng på 28 mdr men, vi har store problemer...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2021 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

Tid til juniorseng ?

Kære Helen, Vores søn Elias er knap 2 år og 2 mdr. og jeg spekulerer på om...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2021 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Dårligt tidspunkt for slut med sut?

Hej Helen. Vi starter i børnehaven 1. april, hvor han lige vil være fyldt...

Læs hele brevet og Helens svar


9. december 2021 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af snart 3 årig

Hej Helen Tak for en virkelig god brevkasse 🙏🏼 Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annonce