Annonce

Annonce

Brev:

Madudfordringer


1. januar 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Madudfordringer

Kære Helen

Tak for dine tidligere besvarelser af mine spørgsmål, det har været til stor hjælp.

Vores pige på 2 år vil ikke rigtig spise i øjeblikket. Udfordringen er kommet indenfor de 2-3 sidste måneder. Vanligt har vi tilbudt hende 5 måltider, som hun plejede at spise fint.

Kl 06 ca: havregrød
Kl 09 ca: grovbolle + frugt
Kl 11:30 ca: varm mad/ rugbrød (afhængig om hun holder fri el er i vuggestue)
Kl14 ca: Yoghurt med havregryn etc.
Kl 17:15 ca: fx spaghetti bolo + grøntsager.

Mælk til hovedmåltider og ellers vand.

Nu er situationen sådan, at hun tit starter med at stikke lidt til maden. Spiser måske 2-3 skefulde og så vil hun ned. Det virker som om hun ikke kan “samle” sig om måltidet og bliver nemt distraheret. Indimellem spiser hun et helt måltid uden problemer. Hun kan sagtens sige “Mm” og give udtryk for det smager godt, men stadig ikke ville spise mere.

Vi har hele tiden sørget for at gøre måltidet til noget hyggeligt, hvor vi alle tre sidder til bords. Samt skabe ro om måltidet. Hun får lov at spise selv, hun har aldrig ville mades eller hjælpes.

Hun kan nærmest kun lokkes til bordet når hun er virkelig sulten, fx hvis hun har sprunget mellemmåltidet over. Det er tæt på umuligt at opnå de 5 måltider som det anbefales. Det er som om interessen bare ikke er der.

Har gjort et forsøg med at give hende aftensmad foran fjernsynet, kun for at ...


Annonce

... se om det ændrede noget. Og her kørte hun mad ind med stor fornøjelse.

Engang imellem har vi i desperation serveret en rugbrødsmad foran fjernsynet inden hun skulle sove, det ved vi godt er en dårlig vane. Vi har det bare svært ved at sende hende i seng på tom mave.

Hun er egentlig ikke kræsen og har altid været glad for grøntsager. Sødesager får hun sjældent.

Både jeg og min mand har generelt et ret afslappet forhold til mad og spise.
Vi er med på at børn er ekstrem gode til at regulere ift kosten, men nogle dage er det virkelig lidt hun spiser.

Hun vejer 14,2 kg og er ca 94 cm høj.
Ved hendes 2 års undersøgelse var hun faldet lidt på kurven (intet der bekymrede lægen) og jeg nævnte ikke noget, da det var helt nyt med mad “udfordringen” og jeg egentlig bare troede det var en lille “fase”.

I vuggestuen fortæller pædagogerne at hun spiser fint der.

Iøvrigt trives hun; er glad, fuld af energi og spilopper. Hun sover godt om natten, udvikler sig flot sprogmæssigt og har det godt med andre børn. Hun virker ikke generet i munden og hun har fået tjekket øre.
Hun har normal afføring - og ca. en gang dagligt.

Hvordan skal vi gribe det an? Fortsætte med vores mad “struktur” med at tilbyde hende 5 måltider? Eller lade hende komme til os? Er det forkert at tilbyde hende en rugbrødsmad inden sengetid, hvis hun intet har spist?

Kærlig hilsen
En bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Den naturlige vej til en sund hud under bleen

Bleeksem eller rød numse er den hyppigste hudlidelse hos spædbørn, hvor helt op til 75 % af de børn, der bruger ble, rammes af bleudslæt i løbet af deres første leveår. Det giver gener, som kan påvirke barnets helt basale trivsel, herunder søvn og spisemønster. Læs her, hvordan du med korrekt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2021 | Amning | 2 år

Ammestop 24 måneder

Kære Helen Jeg har en dreng der fylder 2 år om 14 dage. Jeg ammer stadig men...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2021 | Udvikling | 2 år, 6 mdr.

2,5 årig vil ikke have tøj på

Hej Helen. Tak for en rigtig god brevkasse med mange gode råd. Nu er det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2021 | Sovevaner | 2 år

Pludselig svært ved at falde i søvn

Hej Helen Godt nytår! Vores datter er nu to år og stortrives både hjemme...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning er gået helt skævt

Hej Helen, Vi er forældre til en skøn pige på 2 år og 3 måneder. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2021 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

God putterutine - pige på 2 et halvt år - lillebror på vej

Kære Helen Vi har putte-udfordringer ift. vores datter på 2 år og 4 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce