Annonce

Annonce

Brev:

3 år, corona og leg


26. marts 2020

Kategori:
Alder:
3 år, 8 mdr.

3 år, corona og leg

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar sidst jeg skrev. Det har givet os meget at tænke over.

I forlængelse af de bekymringer vi har ift vores søn og hans måske manglende interesse i/evne til leg med jævnaldrende, brænder endnu et spørgsmål sig på.

For efter mange uger, hvor vi har tænkt og tænkt på vores søns sociale liv, er alt jo nu lukket ned. Alle overvejelser om børnehaven, børnehave-skift, legeaftaler osv er sat i bero på grund af corona. Jeg må indrømme at det næsten har været en lettelse ikke at skulle forholde sig så meget til det de sidste par uger, og bare have gode dage sammen herhjemme. Og her kommer det, som jeg gerne vil høre din mening om.

Vores søn trives nemlig virkelig godt herhjemme, hvor vi kun er ham, to forældre og lillebror. Vi har gode dage med udflugter, havearbejde og bare en masse god tid og ro sammen. Han har spurgt til sin gode veninde fra børnehaven, men har også accepteret, at de ikke skal lege sammen lige nu. Min mand arbejder nemlig i sundhedssystemet og er dagligt tæt på smittede. Derfor har vi holdt ekstra lav profil for ...


Annonce

... ikke at bringe smitte hverken den ene eller anden vej. Vi har altså ikke set andre end dem vi hilser på på gaden og siger hej til over hækken. Vi har også talt med familie på skype - noget min søn aldrig har været fan af. Men som sagt, han er glad og tilfreds.

Vores bekymring går nu på, hvordan det vil påvirke vores søn ikke at se børn på ubestemt tid. Det er klart at vi bliver nødt til at finde ud af, at han kan lege med andre børn på et tidspunkt, hvis det varer ved længe, hvilket det jo tyder på, men under alle omstændigheder vil det jo blive på anderledes vilkår end normalt, så længe sundhedsstyrelsen anbefaler det. Vi bliver nervøse for, om vores søn, som i forvejen er udfordret ift sit samvær med jævnaldrende børn, vil få endnu mere svært ved at vende tilbage til en børnehavehverdag efter at have tusset rundt i voksenselskab så længe.

Hvad tænker du om de mindre børn og socialisering i denne underlige tid - og er der mon noget vi kan gøre herhjemme for at hjælpe vores søn og forberede ham på at skulle ud blandt andre børn igen?

De bedste hilsner
to forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. juli 2020 | Kost og ernæring | 4 år

Mad, appetit og kræsenhed

Kære Helen Vi besluttede at vi stoppede med at made vores dreng da han blev...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2020 | Sovevaner | 3 år, 3 mdr.

Sover uroligt - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen. Mange tak for dine svar på mine to seneste breve, de har været...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juli 2020 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Holder på afføring

Hej Helen. Endnu et spørgsmål herfra, da jeg synes, du giver så gode svar...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juli 2020 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Uden ble og underbukser

Kære Helen, Lillebror er blevet super dygtig til at gå på toilettet og være...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Snart slut med ble?

Kære Helen, Jeg kan se, at vi har spurgt til lillebrors blesituation flere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce