Annonce

Annonce

Brev:

Morsyg og meget hidsig


14. januar 2020

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Morsyg og meget hidsig

Hej Helen.

Alma er en glad og meget aktiv pige på 22 måneder. Hun har altid været ekstrem glad for hendes mor, men her de sidste 2 måneder har det taget overhånd.

Jeg kan ikke engang tænke på at forlade rummet, gå i køkkenet, på toilettet osv uden hun bryder sammen.

Jeg vil gerne give hende den tryghed med mig som hun har brug for og derfor laver jeg maden klar inden hun bliver hentet i dp så vidt muligt hun bliver hentet kl 15 hvilket er det tidligste pga søvn og mad kl 14.30.

Det har taget så meget overhånd at jeg ikke kan give far et kram, han må ikke sidde ved siden af os i sofaen, han må ikke røre hende uden hun skriger kommer løbende hen til mig og klamre sig om mine ben imens hun græder/skriger hjerteskærende. Det skal lige siges hun elsker hendes far bliver helt elektrisk når han kommer ind af døren men så må han heller ikke deltage mere medmindre hun vil have han skal. Jeg forklare jeg laver noget andet, men at far er der til at hjælpe. Siger til ...


Annonce

... hende jeg er lige her, men nu hjælper far dig - kan være at give hende et tår vand. Hun kaster sig på gulvet, slår, sparker så snart hun møder lidt modstand eller et nej. Vi sætter ord på føltelser. Men hun græder så højt jeg ikke altid er sikker på hun fanger det jeg siger.

Et eksempel kunne fx være:
Jeg laver mad og hun vil gerne have en fx bamse hun ikke kan nå. Jeg siger til hende jeg godt kan se hun vil have bamsen, men jeg laver lige mad men at far kan tage bamsen, far kan så sige kom så hjælper jeg dig og gøre tegn til at han er på vej til at hjælpe hende. Det vil hun ikke og kaster sig på gulvet hvor efter hun kommer grædende og klamre sig til mig og far må slet ikke røre hende.

Hvordan kommer vi bedst ud af den situation? Jeg er efterhånden ked af at afvise hende som hun tydeligt ser det som men jeg kan ikke sidde med hende på skødet i alle vågnede timer jeg er “desværre” også nødt til at gå på toilet, lave lidt andre ting osv uden hende på skødet .

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. maj 2020 | Sygdom | 20 mdr.

Arp eller tør hovedbund

Kære Helen Jeg har et spørgsmål angående min datters hovedbund! Hun er snart...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2020 | Sovevaner | 2 år

Svært ved at overgive sig til søvnen

Hej Helen Vi er her den 1 maj flyttet i nyt hus og min datter har egentlig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2020 | Udvikling | 18 mdr.

1,5 år og intet sprog

Hej Helen Min dreng på 1,5 år siger ikke så meget endnu, som så mange andre...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2020 | Sovevaner | 18 mdr.

Kan kun sove i barnevogn eller i tremmeseng

Hej Helen Jeg kommer nok med et lille luksusproblem af et spørgsmål. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2020 | Sovevaner | 21 mdr.

Hjælp til rutiner hos vores søn

Kære Helen Jeg har brug for lidt rådgivning vedrørende vores søn, Elias,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annonce