Annonce

Annonce

Brev:

Endnu mere selvhjulpenhed


6. december 2019

Kategori:
Alder:
3 år

Endnu mere selvhjulpenhed

Hej Helen,

Jeg går og tumler lidt med begrebet selvhjulpenhed.

Vi har, som du ved, pseudotvillinger (19 og 36 mdr.) og der er derfor vigtig for os at træne man kan tingene selv for at aflaste os og få tingene til at fungere.
Modsat har vi rigeligt at se til og nogle gange for meget. Det er en svær balance, som nogle gange gør, at vi gør for meget for børnene, som de selv kunne.

Jeg har brug for nogle råd og tanker til hvordan man kommer godt videre, så det ikke bliver til sure pligter.

Overtøj: Jeg vil gerne træne børnene i selv at kunne, men vi har ofte travlt når vi skal ud af døren og derfor kan det godt blive lidt en pligt og det bliver lidt taget ned over hovederne på dem.

De tager begge to selv sko på, den lille skal stadig have lidt hjælp til at lukke vinterstøvlerne. Den store kan ofte selv tage sko på.

Jakker skal de begge have hjælp til og jeg har svært ved rent praktisk at se hvordan jeg hjælper dem, med jakken. Den er jo svær at få på.
I en periode ville de gerne selv køre med lynlåsen, men det vil de ikke fortiden.

Mad: De spiser selv, enkelte dage hjælper de med at dække bord men har ikke så meget interesse for det. Til gengæld hjælper den store ...


Annonce

... mindst en dag om ugen i køkkenet (ikke længe, men måske 10-15 min).

De tørrer selv hænder og mund, kravler ned og skubber stolen ind. Ingen af dem tager tallerknerne med over igen. Når jeg siger det, siger den store at det gider han ikke. Han vil ind og lege.

Gå eller klapvogn: Vi har en dobbeltklapvogn, som begge drenge er rigtig glade for. Det gør desværre at de ikke gider gå særligt langt når vi er på tur. Jeg kan ikke helt finde ud af om det er noget jeg skal tænke mere over, eller?

De er jo meget aktive, cykler og leger - derfor kan det jo være dejligt at sidde og slappe lidt af mens man kigger rundt. Modsat vil vi jo gerne af med klapvognen eller nogle gange kun have den med et sæde med rundt. Det gør jeg ikke ret meget pt. jeg kan simpelthen ikke løfte dem når vi er på gå tur.

Jeg synes de er rigtig godt med, det er ikke sådan at jeg tænker vi overservicerer dem. Det gør man nok ind i mellem når man har travlt, det der er vigtigt for mig, er at skubbe yderligere i den rigtige retning. Uden at gøre det til en pligt.

Jeg er med på det kan være smart ikke at træne det hver morgen, da vi selvsagt har travlt, men modsat ville det være en stor hjælp.

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Mad og opdragelse - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen Det er noget tid siden jeg føler, at jeg har haft behov for at...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2020 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Ammestop - Større barn

Kære Helen. Det føles helt forkert at skrive det - men jeg synes, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2020 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

Putteudfordringer med 3,5 årig

Kære Helen Min datter på nu 3,5 år har altid haft et godt sovehjerte. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj

Barnet har bedst af det nære samspil der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet egne sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Maling skal være giftfri og må ikke skalle af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes og du skal sikre...

Læs mere i Babylex

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce