Annonce

Annonce

Brev:

Pokemon kort giver problemer


28. august 2019

Kategori:
Alder:
5 år, 7 mdr.

Pokemon kort giver problemer

Kære Helen.

Sidder her med en klump i halsen. Har lige afleveret min søn på 5 ½ i skole, hvor han har gået i cirka 3 uger. (Før det gik han i fritidshjemmet siden 1 maj).

I fritidshjemmet har der udviklet sig en kultur, der omhandler Pokemonkort. Hvem har flest - og hvem er værd at være venner med. Pædagogerne fortæller, at børnene stiller betingelser til hinanden om et bestemt antal kort, for at nogle børn, må være med i en leg.

Min søn har altid været en "populær" dreng med mange venner - men gennem den sidste måneds tid, er det pludselig som om, at han føler at han skal købe sine venner med kort.

Vi har altid herhjemme fremelsket en adfærd, hvor vi værdsætter, at han forærer ting væk, hvis han ikke længere har brug for dem - men nu har han gennem den sidste måned foræret legetøj væk for over 1000 kroner (inkl. en stor æske kort) - og i går prøvede han at overtale os til at købe en kasse Pokemonkort mere - alene med det formål at give det til en af sine venner.

Vi havde ellers lovet at give ham et lille stykke legetøj i går, fordi det var min fødselsdag, men da vi afviste at købe Pokemonkort for nogle hundrede kroner - som han alene ønskede for at kunne give dem væk i dag, brød han grædende sammen (og det er ...


Annonce

... ellers ikke noget vi ser) og ville slet ikke have noget andet i stedet.

I morges ville han så slet ikke i skole - men sidder der nu med mundvigerne nedaf - for han havde lovet sin ven et såkaldt kæmpekort, der er meget eftertragtet åbenbart - og det løfte kan han så ikke indfri.

Da jeg gik bad han mig indtrængende om vi ikke kunne købe de kort han havde lovet væk i dag - og jeg gætter på, at det er det han lover sin ven i dag, at han kan få dem i morgen.

Et eller andet sted har jeg lyst til at købe det, for at hjælpe ham af med problemet - og samtidig forklare, at det gør vi altså ikke igen. Min mand er kategorisk afvisende overfor at købe flere, da han mener, at han selv har rodet sig ud i problemet og vi understøtte udviklingen ved at give ham flere.

Kan godt forstå, hvis du synes mit besked er rodet - er simpelthen ked af det - og vil så gerne gøre det rigtige. Skolen kender til problemet - og har forbudt kortene (men det har fritidshjemmet ikke, hvor de alle går ned efter skole).

Har du en idé til, hvad man bør gøre. Hvordan hjælper jeg ham? Skal jeg købe de forbandede kort, så hans problem i morgen er løst? Vi har i øvrigt skole-hjemsamtale i næste uge.

Tak for dit svar - og undskyld hvis mit brev er usammenhængende.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. september 2019 | Opdragelse | 6 år, 2 mdr.

Skolebarn

Hej Helen, Vores store, dejlige og super seje datter er begyndt i skole, og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2019 | Opdragelse | 5 år

Børnehave skift

Kære Helen, Det er nu 10 måneder siden vi skrev til dig ang. vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2019 | Opdragelse | 5 år, 11 mdr.

Koncentration og fokus

Kære Helen. Vi har før skrevet til dig om udfordringer med at få vores 5...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2019 | Opdragelse | 5 år, 10 mdr.

Styrke min datters selvværd

Hej Helen Vi har en datter på knap 6 år (til oktober). Hun er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


17. august 2019 | Sovevaner | 6 år, 1 mdr.

Søvn og skolestart

Kære Helen, Vores store, søde, seje, stærke og dejlige pige er begyndt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce