Annonce

Annonce

Brev:

Pokemon kort giver problemer


28. august 2019

Kategori:
Alder:
5 år, 7 mdr.

Pokemon kort giver problemer

Kære Helen.

Sidder her med en klump i halsen. Har lige afleveret min søn på 5 ½ i skole, hvor han har gået i cirka 3 uger. (Før det gik han i fritidshjemmet siden 1 maj).

I fritidshjemmet har der udviklet sig en kultur, der omhandler Pokemonkort. Hvem har flest - og hvem er værd at være venner med. Pædagogerne fortæller, at børnene stiller betingelser til hinanden om et bestemt antal kort, for at nogle børn, må være med i en leg.

Min søn har altid været en "populær" dreng med mange venner - men gennem den sidste måneds tid, er det pludselig som om, at han føler at han skal købe sine venner med kort.

Vi har altid herhjemme fremelsket en adfærd, hvor vi værdsætter, at han forærer ting væk, hvis han ikke længere har brug for dem - men nu har han gennem den sidste måned foræret legetøj væk for over 1000 kroner (inkl. en stor æske kort) - og i går prøvede han at overtale os til at købe en kasse Pokemonkort mere - alene med det formål at give det til en af sine venner.

Vi havde ellers lovet at give ham et lille stykke legetøj i går, fordi det var min fødselsdag, men da vi afviste at købe Pokemonkort for nogle hundrede kroner - som han alene ønskede for at kunne give dem væk i dag, brød han grædende sammen (og det er ...


Annonce

... ellers ikke noget vi ser) og ville slet ikke have noget andet i stedet.

I morges ville han så slet ikke i skole - men sidder der nu med mundvigerne nedaf - for han havde lovet sin ven et såkaldt kæmpekort, der er meget eftertragtet åbenbart - og det løfte kan han så ikke indfri.

Da jeg gik bad han mig indtrængende om vi ikke kunne købe de kort han havde lovet væk i dag - og jeg gætter på, at det er det han lover sin ven i dag, at han kan få dem i morgen.

Et eller andet sted har jeg lyst til at købe det, for at hjælpe ham af med problemet - og samtidig forklare, at det gør vi altså ikke igen. Min mand er kategorisk afvisende overfor at købe flere, da han mener, at han selv har rodet sig ud i problemet og vi understøtte udviklingen ved at give ham flere.

Kan godt forstå, hvis du synes mit besked er rodet - er simpelthen ked af det - og vil så gerne gøre det rigtige. Skolen kender til problemet - og har forbudt kortene (men det har fritidshjemmet ikke, hvor de alle går ned efter skole).

Har du en idé til, hvad man bør gøre. Hvordan hjælper jeg ham? Skal jeg købe de forbandede kort, så hans problem i morgen er løst? Vi har i øvrigt skole-hjemsamtale i næste uge.

Tak for dit svar - og undskyld hvis mit brev er usammenhængende.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. april 2020 | Diverse | 5 år, 7 mdr.

Rød tissekone

Hej Helen. Måske et lidt anderledes spørgsmål men jeg søger et råd ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


8. april 2020 | Renlighed | 5 år, 2 mdr.

Konflikt omkring toiletbesøg

Kære Helen. Herhjemme har vi store problemer ang. toiletbesøg. Vi har haft...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2020 | Diverse | 5 år

Fladt baghoved hos 5årig

Hej Helen, Min datter på snart 5 år har et meget fladt baghoved og har af...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2020 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Jalousi og kontroltab

Kære Helen Tredje og sidste brev i denne omgang omhandler søde og dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2019 | Opdragelse | 6 år, 2 mdr.

Skolebarn

Hej Helen, Vores store, dejlige og super seje datter er begyndt i skole, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce