Annonce

Annonce

Brev:

2,5 år vil ikke spise aftensmad


7. februar 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

2,5 år vil ikke spise aftensmad

Kære Helen .

Vi søger råd og vejledning til vores skønne dreng på 2,5 år.

Han har i noget til ikke villet spise aftensmad, som i overhovedet ikke. Det frustrere især mig, og mit moderhjerte kan næsten ikke bære at han ikke spiser. Jeg forsøger at lave virkelig varierede og børnevenlige retter, som han plejer at kunne lide, men han vil bare intet have, heller ikke selvom vi i pressede situationer er kommet til at love iPad eller noget lækkert efterfølgende - men det er bare som om at intet virker :(

Han spiser altid en god portion havregrød til morgenmad, og plejer også at spise godt med frokost i vuggestuen, men de syntes heller ikke at han spiser så meget for tiden. I weekender og på fridage, har vi dog ikke problemer med frokosten, hvor han spiser mellem 1-2,5 hele rugbrødsmadder.

Han er en følsom dreng, med et fantastisk sprog, og han kan sætte ord på rigtig mange ting og følelser. Men samtidig er han en dejlig bullerbasse med krudt i rumpen. Han er begyndt, for et par uger siden, dagligt at sige at ...


Annonce

... han har ondt i maven, og jeg fornemmer lidt at det er startet efter dette efterår hvor der har været rigtig meget sygdom i vuggestuen og her hjemme.

Jeg syntes efterhånden det er svært at vurdere om man bude få ham tjekket ved lægen, når han nu heller ikke spiser så meget. Eller om han simpelthen bare siger det for at få opmærksomhed? (Hvilket han selvfølgelig altid får uanset hvad :-))

Til bonus info, startede jeg på job i oktober, så det er først der, at han for alvor oplever en "rigtig" hverdag hvor både mor og far går på arbejde. Han har dog gået i vuggestue siden han var 11 mdr., men da jeg har gået hjemme på barsel, har vi jo haft mange fridage og altid blevet afleveret sent og hentet tidligt. Hvilket jo selvfølgelig har ændret sig lidt nu, selvom jeg ikke arbejder fuld tid.

Det blev lidt langt og rodet, men håber at du forstår meningen med mit lange spørgsmål, altså = hvordan hjælper vi han til at ville spise aftensmad? og hvorfor tror du han snakker om ondt i maven?

Kærlig hilsen
Williams mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2019 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Min datter sover ikke middagslur i vuggestuen

Hej Helen. Min søde datter på 2,5 år er begyndt siden det nye år kun at...

Læs hele brevet og Helens svar


13. februar 2019 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putteritual - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen Tusind tak for rigtig gode svar og altid virkelig kompetent...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2019 | Sovevaner | 3 år

Hjælp - udfordringer med søvn II

Kære Helen Mange tak for dit svar. Mit brev var ikke så detaljeret men...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2019 | Sovevaner | 3 år

Hjælp! Udfordringer med søvn

Kære Helen Jeg har store udfordringer med at få min dreng på knap 3 år til...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2019 | Udvikling | 2 år, 9 mdr.

Meget ked af det i vuggestuen

Hej Helen Jeg skriver til dig med en klump i halsen og ondt i maven. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce