Annonce

Annonce

Brev:

2,5 år vil ikke spise aftensmad


7. februar 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

2,5 år vil ikke spise aftensmad

Kære Helen .

Vi søger råd og vejledning til vores skønne dreng på 2,5 år.

Han har i noget til ikke villet spise aftensmad, som i overhovedet ikke. Det frustrere især mig, og mit moderhjerte kan næsten ikke bære at han ikke spiser. Jeg forsøger at lave virkelig varierede og børnevenlige retter, som han plejer at kunne lide, men han vil bare intet have, heller ikke selvom vi i pressede situationer er kommet til at love iPad eller noget lækkert efterfølgende - men det er bare som om at intet virker :(

Han spiser altid en god portion havregrød til morgenmad, og plejer også at spise godt med frokost i vuggestuen, men de syntes heller ikke at han spiser så meget for tiden. I weekender og på fridage, har vi dog ikke problemer med frokosten, hvor han spiser mellem 1-2,5 hele rugbrødsmadder.

Han er en følsom dreng, med et fantastisk sprog, og han kan sætte ord på rigtig mange ting og følelser. Men samtidig er han en dejlig bullerbasse med krudt i rumpen. Han er begyndt, for et par uger siden, dagligt at sige at ...


Annonce

... han har ondt i maven, og jeg fornemmer lidt at det er startet efter dette efterår hvor der har været rigtig meget sygdom i vuggestuen og her hjemme.

Jeg syntes efterhånden det er svært at vurdere om man bude få ham tjekket ved lægen, når han nu heller ikke spiser så meget. Eller om han simpelthen bare siger det for at få opmærksomhed? (Hvilket han selvfølgelig altid får uanset hvad :-))

Til bonus info, startede jeg på job i oktober, så det er først der, at han for alvor oplever en "rigtig" hverdag hvor både mor og far går på arbejde. Han har dog gået i vuggestue siden han var 11 mdr., men da jeg har gået hjemme på barsel, har vi jo haft mange fridage og altid blevet afleveret sent og hentet tidligt. Hvilket jo selvfølgelig har ændret sig lidt nu, selvom jeg ikke arbejder fuld tid.

Det blev lidt langt og rodet, men håber at du forstår meningen med mit lange spørgsmål, altså = hvordan hjælper vi han til at ville spise aftensmad? og hvorfor tror du han snakker om ondt i maven?

Kærlig hilsen
Williams mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

10 tips til at skabe et bæredygtigt børneværelse

Det bæredygtige børneværelse

Arkitekt Sara Camre grundlagde Cam Cam Copenhagen i 2012 under barslen med sit første barn. Det primære incitament til at begive sig ud i eventyret som selvstændig entreprenør, var ønsket om selv at skabe det bæredygtige babyudstyr og -interiør, som hun ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2019 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Den svære middagslur

Kære Helen Endnu engang stort tak for dine gode råd. Lillebror sover...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2019 | Sovevaner | 3 år

Godnat - 3 år

Kære Helen Jeg har simpelthen brug for hjælp, min mand og jeg er ikke stolte...

Læs hele brevet og Helens svar


29. marts 2019 | Kost og ernæring | 2 år, 6 mdr.

Spise i egen stol og grøntsager

Kære Helen, Tak for dit svar ang. putning i egen seng. Det går overraskende...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2019 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Uenigheder i vuggestuen

Hej Helen, Vi har haft en rigtig grim oplevelse idag. Min store dreng på 28...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2019 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Middagslur? - 2 år, 8 mdr.

Kære Helen Mange tak for dine gode og omsorgsfulde svar, som gør en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce