Annonce

Annonce

Brev:

Pige på 6 år hører ikke efter


3. februar 2019

Kategori:
Alder:
6 år, 6 mdr.

Pige på 6 år hører ikke efter

Hej Helen.

Det er godt nok længe siden jeg har haft skrevet til dig men nu har jeg brug for det igen:-)

Som sagt består vores lille familie af mor og far og vores to piger. lille søster på 2,5 år og store søster på 6,5 år. hun startede i skole i sommers og det går rigtig fint nu. hun havde en ret svær start da vi fandt ud af via en skolehjemsamtale at hun ikke legede med nogen for klassen i frikvarteret. vi forældre blev ret paf da vi slet ikke havde set den komme da vi havde spurgt hende om hendes dag i skolen sagde hun det var en god dag og at hun var glad for at gå i skole. efter mødet gik jeg igang med en masse legeaftaler og det har hjulpet hun trives nu i klassen og har fået nogle gode vener. det varmer virkelig i hjertet at se hun nu er vellidt i klasen.

Hun er en meget viljestærk pige og det har hun altid været og utrolig stædig. hvis der er noget hun vil havde så tager hun det alligevel. hun kravler op på køkkenbordet og går i skabene for at finde noget lækkert på trods jeg har sagt til hende mange gange at jeg ikke vil havde hun kravler der op gør hun det af lige vel. hvis jeg bær hende ned så bliver hun stik tosset og kalder mig alle mulige grimme ting. Og her for hun selvfølig at vide at det sprog vil jeg ikke høre her hjemme.

Hvis jeg ber hende om at tage en langærmet på fordi det er for koldt pur nægter hun og siger det bestemmer hun og hun ikke frysser.

Hvis hun siger hun vil havde popcorn ...


Annonce

... og jeg siger nej så bliver hun sur og siger det skal jeg ikke bestemme og siger hvorfor bestemmer du alting mor. hun kan også finde på at slå ud efter mig hvis hun ikke for sin vijle.

Har du nogle fif til at få en 6 årig til at bedre høre efter hvad jeg siger til hende og ikke bare gøre som det passer hende. og måske få et indblik hvad der sker i 6 års alderen.

Jeg og hendes far er ret forskelige. jeg er nok mere den bløde og nogle gange også eftergivende. prøver virkelig men nogle gange har jeg givet mig for freden skyld hvor andre gange står jeg fast. hendes far oplever det ikke på samme måde man han er nok mere fra den autotære opdragelse og har ingen problemer med at hæve stemmen hvis hun ikke høre efter. sådan vil jeg ikke håndtere det men vil selvfølig gerne havde at hun for respekten for mig og forstår når jeg sig nej mener jeg nej.

Vil gerne havde hende til at hjælpe lidt mere her hjemme, udfra hendes alder hvad kunne være en god ide?

Pigerne er begyndt så småt at kunne lege sammen men stadig er det svært og aldersforskellen er stadig stor. enden bliver det for vilde lege som tager overhånd. store søster er en bulder basse. eller også tager storesøster største del af lego klodserne og så bliver lille søster ked af det. hvis store søster har bygget et hus så bliver hun sur og ked af det hvis lille søster begynder at lege med det.

Har du nogle idéer til at de bedre ville kunne lege sammen?

Hilsen
C.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. januar 2020 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Jalousi og kontroltab

Kære Helen Tredje og sidste brev i denne omgang omhandler søde og dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2019 | Opdragelse | 7 år, 4 mdr.

Dreng 7 år

Kære Helen. Min søn var 4 år og 8 måneder, da han blev storebror. Indtil da...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2019 | Opdragelse | 7 år

7 årigs reaktioner

Kære Helen. Jeg er mor til en pige på 2 år og en dreng på 7 år. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2019 | Opdragelse | 6 år, 2 mdr.

Skolebarn

Hej Helen, Vores store, dejlige og super seje datter er begyndt i skole, og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2019 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.

Pokemon kort giver problemer

Kære Helen. Sidder her med en klump i halsen. Har lige afleveret min søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce