Annonce

Annonce

Brev:

Pige på 6 år hører ikke efter


3. februar 2019

Kategori:
Alder:
6 år, 6 mdr.

Pige på 6 år hører ikke efter

Hej Helen.

Det er godt nok længe siden jeg har haft skrevet til dig men nu har jeg brug for det igen:-)

Som sagt består vores lille familie af mor og far og vores to piger. lille søster på 2,5 år og store søster på 6,5 år. hun startede i skole i sommers og det går rigtig fint nu. hun havde en ret svær start da vi fandt ud af via en skolehjemsamtale at hun ikke legede med nogen for klassen i frikvarteret. vi forældre blev ret paf da vi slet ikke havde set den komme da vi havde spurgt hende om hendes dag i skolen sagde hun det var en god dag og at hun var glad for at gå i skole. efter mødet gik jeg igang med en masse legeaftaler og det har hjulpet hun trives nu i klassen og har fået nogle gode vener. det varmer virkelig i hjertet at se hun nu er vellidt i klasen.

Hun er en meget viljestærk pige og det har hun altid været og utrolig stædig. hvis der er noget hun vil havde så tager hun det alligevel. hun kravler op på køkkenbordet og går i skabene for at finde noget lækkert på trods jeg har sagt til hende mange gange at jeg ikke vil havde hun kravler der op gør hun det af lige vel. hvis jeg bær hende ned så bliver hun stik tosset og kalder mig alle mulige grimme ting. Og her for hun selvfølig at vide at det sprog vil jeg ikke høre her hjemme.

Hvis jeg ber hende om at tage en langærmet på fordi det er for koldt pur nægter hun og siger det bestemmer hun og hun ikke frysser.

Hvis hun siger hun vil havde popcorn ...


Annonce

... og jeg siger nej så bliver hun sur og siger det skal jeg ikke bestemme og siger hvorfor bestemmer du alting mor. hun kan også finde på at slå ud efter mig hvis hun ikke for sin vijle.

Har du nogle fif til at få en 6 årig til at bedre høre efter hvad jeg siger til hende og ikke bare gøre som det passer hende. og måske få et indblik hvad der sker i 6 års alderen.

Jeg og hendes far er ret forskelige. jeg er nok mere den bløde og nogle gange også eftergivende. prøver virkelig men nogle gange har jeg givet mig for freden skyld hvor andre gange står jeg fast. hendes far oplever det ikke på samme måde man han er nok mere fra den autotære opdragelse og har ingen problemer med at hæve stemmen hvis hun ikke høre efter. sådan vil jeg ikke håndtere det men vil selvfølig gerne havde at hun for respekten for mig og forstår når jeg sig nej mener jeg nej.

Vil gerne havde hende til at hjælpe lidt mere her hjemme, udfra hendes alder hvad kunne være en god ide?

Pigerne er begyndt så småt at kunne lege sammen men stadig er det svært og aldersforskellen er stadig stor. enden bliver det for vilde lege som tager overhånd. store søster er en bulder basse. eller også tager storesøster største del af lego klodserne og så bliver lille søster ked af det. hvis store søster har bygget et hus så bliver hun sur og ked af det hvis lille søster begynder at lege med det.

Har du nogle idéer til at de bedre ville kunne lege sammen?

Hilsen
C.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. april 2020 | Diverse | 5 år, 7 mdr.

Rød tissekone

Hej Helen. Måske et lidt anderledes spørgsmål men jeg søger et råd ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2020 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Jalousi og kontroltab

Kære Helen Tredje og sidste brev i denne omgang omhandler søde og dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2019 | Opdragelse | 7 år, 4 mdr.

Dreng 7 år

Kære Helen. Min søn var 4 år og 8 måneder, da han blev storebror. Indtil da...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2019 | Opdragelse | 7 år

7 årigs reaktioner

Kære Helen. Jeg er mor til en pige på 2 år og en dreng på 7 år. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2019 | Opdragelse | 6 år, 2 mdr.

Skolebarn

Hej Helen, Vores store, dejlige og super seje datter er begyndt i skole, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: BOBBY bogserien

Værdi kr. 1492,50

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce