Annonce

Annonce

Brev:

Konflikter


30. december 2018

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Konflikter

Hej Helen

Vi (min mand og jeg) skriver, fordi vi har brug for dit besyv.

Vi har simpelthen en skøn datter på 3 år og 2 mdr, som bliver storesøster her i starten af det nye år, og som startede i børnehave for snart 3 mdr siden. Hun er en glad, omsorgsfuld, fjollet, charmerende, viljestærk og temperamentsfuld vildbasse. Hun er meget kvik, og har altid været meget fremmelig ift sin alder, som både dagplejer og børnehaven har beskrevet - hvilket vi kun kan nikke genkendende til. Hun er samtidig meget følsom og sart (har store følser) og er ekstrem god til at sætte ord på sine følelser. Generelt stortrives hun også til trods for en hård opstart i børnehave.

DOG: står vi dagligt i konflikter, hvor vi bliver presset udover vores egne grænser. Vi ender simpelthen med at skælde hende ud, og vi står tilbage med ondt i maven og er begge meget kede af det, da det jo ikke er det, vi ønsker. Konflikter opstår, som så mange andre, når vi skal ting, hun ikke gider: tøj, tandbørstning, bad osv.

Vi håndterer det egentlig meget godt langt hen ad vejen ved at lave aftaler med hende. Fx "Hvis vi skal nå at læse godnathistorie, skal du ikke fjolle nu". og "Du må se morgenfjernsyn, når du har taget/fået ...


Annonce

... tøj på". Et eksempel på hvor problemerne kan opstå: Når hun skal have vasket hår, sprøjter hun vand på sin far. Han siger: " det skal du stoppe med", men hun eskalerer blot. Det er simpelthen, som om hun ikke forstår, hvad det vil sige at stoppe i den situation. En anden ting er, at hun virkelig, virkelig elsker at fjolle, og bruger det også som en overspringshandling for de ting, hun egentlig ikke gider. Vi har forsøgt at skelne mellem, hvornår man fjoller (leg) og hvornår man ikke fjoller (ikke leg). Et eksempel på hvor det går galt, kunne være, når hun skal have børstet tænder eller have tøjet af inden bad, hvortil hun fjoller helt utrolig meget. Faktisk så meget at hun er helt overgearet og slet ikke til at få ro på. Her føler vi, at det eneste, der kan få hende ud af det, er ved at skælde hende ud. Men det hjælper jo ikke. Det bekymrer især moren, at hun er nærmest uden for rækkevidde, når hun fjoller så meget.

Hvordan kommer vi det til livs uden at skælde for meget ud? Vi føler tit, at tingene kammer over for hende og at vi står og skælder ud, fordi vi ikke kan andet, og så har vi en ulykkelig pige. Rigtig træls!

Med venlig hilsen
de bekymrede forældre (og godt nytår selvfølgelig)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. marts 2019 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Raserianfald - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har desperat brug for dine gode råd og tips til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2019 | Kost og ernæring | 2 år, 8 mdr.

Siger nej til grøntsager

Hej Helen Over de sidste to-tre måneder er vores søn begyndt at sige nej...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2019 | Sovevaner | 3 år

Storebror vil puttes af mor

Hej igen igen Tak for sidste svar, prøver om jeg kan hjælpe ham til at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Renlighed | 3 år, 7 mdr.

Problemer med renlighed hos 3-årig

Kære Helen. Jeg skriver ang. problemer med at få min datter renlig, for det...

Læs hele brevet og Helens svar


8. februar 2019 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

2,5 år vil ikke spise aftensmad

Kære Helen . Vi søger råd og vejledning til vores skønne dreng på 2,5 år....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce