Annonce

Annonce

Brev:

Fokus på mor


19. november 2018

Kategori:
Alder:
5 år, 4 mdr.

Fokus på mor

Kære Helen

Vores kærlige og dejlige og meget omsorgsfulde datter er meget glad for sin mor. Og det er selvfølgelig både lykkeligt og skønt. Men jeg oplever, at det er virkelig svært at få givet hende alle de kram og kys og al den tid med mig, som hun gerne vil have. Det er som om, jeg aldrig rigtigt får ladt hendes mor-batterier op.

I en helt almindelig hverdag med to forældre og to børn (og to fuldtidsjob), er der (og jeg bliver så ked af det, når jeg skriver det) ikke rigtigt tid til at kramme og nusse og hygge så meget, som man kunne ønske sig.

Vi skal ud af døren i ordentlig tid om morgenen, vi skal hjem igen i god tid til at lave aftensmad, bagefter skal der ryddes af, ryddes op, og lillebror skal bades. Inden der skal gøre klar til sengetid igen.

Med to travle jobs er vi ikke altid to til det hele. Og så er det, at storesøster beder om krammere og tid og engagement midt i madlavning, tøjvask og lillebror der skriger på mad.

Om aftenen siger hun tit, imens jeg putter hende, at hun savner mig. Og så får hun selvfølgelig en ekstra krammer, og vi taler om nogle af de dejlige ting, vi skal i weekenden – eller om at vi skal sidde sammen om morgenen igen. Men så kommer vi for sent op næste dag, og så ...


Annonce

... bliver det alligevel ikke til så mange kram og så meget nærhed, som vi gerne ville.

Her i weekenden var vi to alene i teatret, og det var super hyggeligt, og hun nød det meget. Men det er jo desværre ikke altid, den slags kan lade sig gøre.
Fx har lillebror lige været syg, og her var det mig, der var hjemme sammen med ham. Det bliver hun egentlig ikke jaloux eller vred over. Men jeg kan godt mærke, at hun ville ønske, det var hende.
Og hun spørger også tit, hvornår hun må få en hjemmedag sammen med mig.

Mit primære spørgsmål er nok, hvordan jeg bedst taler med hende om det, og selvfølgelig hvordan jeg bedst imødekommer hendes behov?

Hun er virkelig mit et og alt, og da lillebror var helt lille var jeg ind i mellem i tvivl, om det var en god ide, vi fik ham. Ikke fordi han ikke var helt fantastisk og helt rigtig, men fordi jeg kunne se, hvor meget det krævede af hende.

I dag ved jeg selvfølgelig godt, hvor stor en gave det er for hende at have ham – men samtidig er jeg også meget bevidst om, at de kram og den tid han får, får hun jo ikke.

Jeg håber sådan, du kan hjælpe.

Kærlig hilsen
L

PS hun elsker sin lillebror og er meget sød og beskyttende, og vi kan se, at deres bånd bliver tættere for hver dag.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. marts 2019 | Opdragelse | 5 år

Vil ikke hilse

Kære Helen. Jeg har en skøn datter, der lige er fyldt 5 år. Hun er en glad...

Læs hele brevet og Helens svar


13. februar 2019 | Sygdom | 5 år, 7 mdr.

Den svære samtale

Kære Helen Jeg har siden lillebrors fødsel døjet med vrøvl med mine...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2019 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Udfordrende 5-årig

Kære Helen Jeg skriver angående min søn, der bliver 5 år i næste måned. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


18. december 2018 | Udvikling | 5 år, 3 mdr.

Sprogtest skolestart

Kære Helen Tak for svar på tidligere spørgsmål- de har været meget nyttige....

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2018 | Sovevaner | 5 år, 5 mdr.

Storesøsters putterutine

Kære Helen I dit svar vedrørende lillebrors søvn, nævnte du, at det er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Episiotomi

Episiotomi er når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det for at barnet bedre kan komme ud.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce