Annonce

Annonce

Brev:

4 årig storesøster


14. november 2018

Kategori:
Alder:
4 år, 3 mdr.

4 årig storesøster

Hej Helen

Den 21. oktober blev C storesøster til lillebror J. Hun siger, at hun elsker lillebror og er meget lige i hovedet på ham.

Vi har hele tiden forsøgt at inddrage hende omkring J, så meget som hun nu har lyst. Vi har hele tiden forsøgt at give positiv opmærksomhed, så snart chancen er der. J er jo meget bundet til mig,når han ikke er større, men far leger meget med C.

Hun opfører sig meget, som det jeg vil kalde det børnehavebarn og det ikke på en positiv måde. Inden J kom havde hun også fået en kedelig måde at opføre sig på, hvor hun kunne være rigtig strid. Det er nu ikke blevet bedre. Mandag i denne uge var hun hjemme fra BH. Tirsdag brugte vi 20 min. på at få hende ud af døren, fordi hun ikke ville - vi prøvede at fjolle, tale fornuftigt osv. Onsdag hentede jeg hende 09.30, da de ringede og sagde, at hun var syg. Da vi havde været hjemme i 30 min. kunne hun fortælle, at hun ikke var syg mere. Mandag og onsdag har jeg været ude på toilettet og græde, mens jeg var alene med C og J, fordi jeg har det så dårligt med ikke at kunne være der ordentligt for hverken C eller J.

Vi stiller ...


Annonce

... færre krav til hende efter J er kommet og hjælper hende f.eks. igen med at komme i tøjet. Der er mere slik som plaster på, at hun er blevet storesøster osv.

Når hun ikke, vil i børnehave, hvordan får vi hende så bedst afsted? Vi har snakket om, at man gerne må sige, når man trænger til en pause. Jeg har indtryk af, at i børnehaven har hun det godt.

Hun siger rigtig meget, hvad skal jeg nu? Det selvom hun lige har fået intensiv leg eller mormor sidder klar til at lege og give opmærksomhed. Hun bliver spurgt, hvad har du lyst til, men det kan hun ikke svare på. Det virker bare utaknemmeligt, selvom man sikkert ikke kan sige det om en 4 årig.

Mange gange om dagen, bliver hun sur, fordi vi ikke lige skal bage en kage som Rosa, fordi hun skal have nattøj på osv. Det er opslidende med alt den surhed, hvordan tackler vi det?

Jeg har det svært med rollen som mor til to, fordi C virker mere oprevet nu, og jeg har det, som om jeg har ødelagt hendes liv. Har du nogle råd til, hvordan jeg kan blive en mere rolig mor til to?

Hvornår vil C opleve at J i huset er normalt?

Med venlig hilsen
Mor til C og J

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. februar 2019 | Renlighed | 3 år, 7 mdr.

Problemer med renlighed hos 3-årig

Kære Helen. Jeg skriver ang. problemer med at få min datter renlig, for det...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2019 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Udfordrende 5-årig

Kære Helen Jeg skriver angående min søn, der bliver 5 år i næste måned. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Sovevaner | 3 år, 7 mdr.

Hvor sikres min datter nok søvn

Hej Helen, Min datter der fylder 4 år til juni skal grundet os forældres...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2018 | Opdragelse | 4 år

Ked af det mor

Hej Helen, Først og fremmest vil jeg sige tusind tak for al den råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2018 | Diverse | 4 år, 1 mdr.

Rå omgangstone i børnehaven

Hej Helen, Jeg skriver ang. min søn A som er en temperamentsfuld, kreativ og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Naturlægemidler

Naturlægemidler skal registreres af lægemiddelstyrelsen og godkendes normalt ikke til børn under 2 år.

Naturlægemidler (f.eks. Echinamin) skal være mærket: 'Bør ikke anvendes til børn under 2 år'.

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce