Annonce

Annonce

Brev:

4 årig storesøster


14. november 2018

Kategori:
Alder:
4 år, 3 mdr.

4 årig storesøster

Hej Helen

Den 21. oktober blev C storesøster til lillebror J. Hun siger, at hun elsker lillebror og er meget lige i hovedet på ham.

Vi har hele tiden forsøgt at inddrage hende omkring J, så meget som hun nu har lyst. Vi har hele tiden forsøgt at give positiv opmærksomhed, så snart chancen er der. J er jo meget bundet til mig,når han ikke er større, men far leger meget med C.

Hun opfører sig meget, som det jeg vil kalde det børnehavebarn og det ikke på en positiv måde. Inden J kom havde hun også fået en kedelig måde at opføre sig på, hvor hun kunne være rigtig strid. Det er nu ikke blevet bedre. Mandag i denne uge var hun hjemme fra BH. Tirsdag brugte vi 20 min. på at få hende ud af døren, fordi hun ikke ville - vi prøvede at fjolle, tale fornuftigt osv. Onsdag hentede jeg hende 09.30, da de ringede og sagde, at hun var syg. Da vi havde været hjemme i 30 min. kunne hun fortælle, at hun ikke var syg mere. Mandag og onsdag har jeg været ude på toilettet og græde, mens jeg var alene med C og J, fordi jeg har det så dårligt med ikke at kunne være der ordentligt for hverken C eller J.

Vi stiller ...


Annonce

... færre krav til hende efter J er kommet og hjælper hende f.eks. igen med at komme i tøjet. Der er mere slik som plaster på, at hun er blevet storesøster osv.

Når hun ikke, vil i børnehave, hvordan får vi hende så bedst afsted? Vi har snakket om, at man gerne må sige, når man trænger til en pause. Jeg har indtryk af, at i børnehaven har hun det godt.

Hun siger rigtig meget, hvad skal jeg nu? Det selvom hun lige har fået intensiv leg eller mormor sidder klar til at lege og give opmærksomhed. Hun bliver spurgt, hvad har du lyst til, men det kan hun ikke svare på. Det virker bare utaknemmeligt, selvom man sikkert ikke kan sige det om en 4 årig.

Mange gange om dagen, bliver hun sur, fordi vi ikke lige skal bage en kage som Rosa, fordi hun skal have nattøj på osv. Det er opslidende med alt den surhed, hvordan tackler vi det?

Jeg har det svært med rollen som mor til to, fordi C virker mere oprevet nu, og jeg har det, som om jeg har ødelagt hendes liv. Har du nogle råd til, hvordan jeg kan blive en mere rolig mor til to?

Hvornår vil C opleve at J i huset er normalt?

Med venlig hilsen
Mor til C og J

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. maj 2019 | Sovevaner | 4 år, 8 mdr.

Putning af datter på 4 1/2 år

Kære Helen Jeg skriver til dig vedr min datter på 4 1/2 år. Jeg skrev til...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Renlighed - knap 4 år

Kære Helen. Jeg skriver til dig vedr. min datters renlighed. Emnet fylder...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Renlighed | 3 år, 7 mdr.

Problemer med renlighed hos 3-årig

Kære Helen. Jeg skriver ang. problemer med at få min datter renlig, for det...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2019 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Udfordrende 5-årig

Kære Helen Jeg skriver angående min søn, der bliver 5 år i næste måned. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Sovevaner | 3 år, 7 mdr.

Hvor sikres min datter nok søvn

Hej Helen, Min datter der fylder 4 år til juni skal grundet os forældres...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce