Annonce

Annonce

Brev:

4 årig storesøster


14. november 2018

Kategori:
Alder:
4 år, 3 mdr.

4 årig storesøster

Hej Helen

Den 21. oktober blev C storesøster til lillebror J. Hun siger, at hun elsker lillebror og er meget lige i hovedet på ham.

Vi har hele tiden forsøgt at inddrage hende omkring J, så meget som hun nu har lyst. Vi har hele tiden forsøgt at give positiv opmærksomhed, så snart chancen er der. J er jo meget bundet til mig,når han ikke er større, men far leger meget med C.

Hun opfører sig meget, som det jeg vil kalde det børnehavebarn og det ikke på en positiv måde. Inden J kom havde hun også fået en kedelig måde at opføre sig på, hvor hun kunne være rigtig strid. Det er nu ikke blevet bedre. Mandag i denne uge var hun hjemme fra BH. Tirsdag brugte vi 20 min. på at få hende ud af døren, fordi hun ikke ville - vi prøvede at fjolle, tale fornuftigt osv. Onsdag hentede jeg hende 09.30, da de ringede og sagde, at hun var syg. Da vi havde været hjemme i 30 min. kunne hun fortælle, at hun ikke var syg mere. Mandag og onsdag har jeg været ude på toilettet og græde, mens jeg var alene med C og J, fordi jeg har det så dårligt med ikke at kunne være der ordentligt for hverken C eller J.

Vi stiller ...


Annonce

... færre krav til hende efter J er kommet og hjælper hende f.eks. igen med at komme i tøjet. Der er mere slik som plaster på, at hun er blevet storesøster osv.

Når hun ikke, vil i børnehave, hvordan får vi hende så bedst afsted? Vi har snakket om, at man gerne må sige, når man trænger til en pause. Jeg har indtryk af, at i børnehaven har hun det godt.

Hun siger rigtig meget, hvad skal jeg nu? Det selvom hun lige har fået intensiv leg eller mormor sidder klar til at lege og give opmærksomhed. Hun bliver spurgt, hvad har du lyst til, men det kan hun ikke svare på. Det virker bare utaknemmeligt, selvom man sikkert ikke kan sige det om en 4 årig.

Mange gange om dagen, bliver hun sur, fordi vi ikke lige skal bage en kage som Rosa, fordi hun skal have nattøj på osv. Det er opslidende med alt den surhed, hvordan tackler vi det?

Jeg har det svært med rollen som mor til to, fordi C virker mere oprevet nu, og jeg har det, som om jeg har ødelagt hendes liv. Har du nogle råd til, hvordan jeg kan blive en mere rolig mor til to?

Hvornår vil C opleve at J i huset er normalt?

Med venlig hilsen
Mor til C og J

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

3-årig vil ikke i børnehave

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har en dreng, M, på 3 år og 6 måneder,...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2021 | Renlighed | 4 år, 7 mdr.

Natble - 4 år, 7 mdr.

Kære Helen, Det er længe siden, men nu har vi brug for dine gode råd igen...

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2021 | Renlighed | 4 år

Renlighed - snart 4 år

Kære Helen Jeg håber virkelig at du kan hjælpe os med at komme videre fra...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2021 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

Hundehvalp i familien - del 2

Kære Helen, Tak for dit hurtige svar. Jeg vil gerne uddybe et par aspekter...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2021 | Bedsteforældre | 3 år, 11 mdr.

Udfordret forhold med bedsteforældre

Hej Helen :) Jeg læser og lærer en masse af din brevkasse. Og nu har jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Laktulose

Laktulose er et middel som bruges ved hård mave. Hvis du oplever at dit barn ikke kan komme af med sin afføring og måske virker smertefopint i forbindelse hermed, så kan læge eller sundhedsplejersken anbefale dig at du giver dit barn laktulose.

Laktulos virker ved at blødgøre tarmindholdet ved blandt andet at trække væske ind i tarmen. Dette giver en mere lind afføring. Midlet optages ikke i blodbanen fra maven eller tarmene, det udskilles med afføringen.

Det er...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce