Annonce

Annonce

Brev:

Blomsten og bien


23. september 2018

Kategori:
Alder:
7 år, 9 mdr.

Blomsten og bien

Kære Helen

Kort spørgsmål: Hvor meget bør to drenge på 5 og 7,9 år vide om, hvordan børn bliver til og hvilken betegnelse er den rigtige at bruge til børnene?

Vi har selvfølgelig svaret børnene når de har spurgt spørgsmål i den retning - men vi har bare svaret på det som de har spurgt om- ikke rigtig fortalt yderligere. Men vi tænker at vores ældste nok snart skal høre mere fra os om hvordan børn bliver til. Han har faktisk ikke spurgt særlig meget - han har ...


Annonce

... bare spurgt hvor babyer kommer ud henne og der har vi svaret "oftest ud af tissekonen men nogen gange vil babyer ikke ud den vej så kommer de ud af maven". Men han har ikke rigtig spurgt mere. Min mand vil gerne at han hører det fra os før han hører det i skolen.

Forresten havde han set i ramasjang engang hvor de ret explicit fortalte at tissemanden kommer ind i tissekonen og så kan en dame blive gravid- så det har han ihvertfald hørt.

Tak for svaret :-)

Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce