Annonce

Annonce

Brev:

Overgearet 4årig når der er gæster


10. juni 2018

Kategori:
Alder:
4 år

Overgearet 4årig når der er gæster

Kære Helen

Tak for dit sidste svar. Det var dejligt og gav lidt ro på...

Jeg har dog et nyt spørgsmål, som går på det her med at blive overgearet når der kommer gæster. Jeg synes lige pt at det kan være så slemt, så jeg faktisk ikke orker at invitere gæster på besøg. Så har rigtig meget brug for råd til, hvordan vi bedst muligt kan være der for vores søn på 4 når der er gæster...

Vores søn er ALTID glad og altid frisk på at få gæster. Han invitere også gerne selv naboerne over, eller bedsteforældrene på aftensmad. Så han har en enorm gæstfrihed. Det går også fint når gæsterne/naboerne/vennerne kommer, for i starten har han jo deres fulde opmærksomhed. Han viser dem rundt i huset, viser dem legesagerne, fortæller dem om stort og småt. Men så snart man sætter sig ved bordet og der går lidt “voksensnak” i den, så begynder den overgearede tilstand. Han kan finde på alle balladenumrene, han kan ikke sidde stille, vil afbryde, vil vise gæsterne noget midt i at de spiser, osv.. Han skaber dermed en kaotisk stemning eller hvad man skal sige. Hans far og jeg har derfor mere travlt med at styre ham end at være nærværende med gæsterne.

Jeg synes vi tildeler ham meget opmærksomhed, ...


Annonce

... men jeg synes også at han aldersmæssigt burde kunne forstå at man indimellem selv må underholde sig, og at dette ikke betyder “lav alt det ballade du kan finde på”... Vi taler meget med ham om, at mærke efter indeni sig selv, hvis kroppen bliver træt eller urolig er det helt ok at sige det, og sætte sig og se en film, ligge et puslespil, kigge i en bog osv. Men det er enormt svært for ham at praktisere. Han øver sig, men der er fortsat lang vej. En gang har han sagt ”Mor, du siger jeg skal sige til når jeg er træt, det er jeg nu, jeg vil gerne ind og ligge på sofaen”. Så han forstår godt hvad det er vi snakker med ham om, og som sagt øver han sig. Men der er også bare stadig rigtig mange gange hvor det hele kører op i en spids for ham. Hvordan lærer vi ham bedst at navigere i denne tilstand. Jeg opfatter det som spænding over at der kommer gæster, og lysten til at være sammen med dem, men det bliver bare alt for voldsomt..

Håber du kan bidrage med et eller andet; er det normalt når man lige er fyldt 4, hvad kan vi gøre, hvordan hjælper vi ham til at rumme spændingen, hvordan fortæller vi ham på en anerkendende måde at nu skal han lege selv, osv......??

De bedste hilsner
Mor B

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. august 2019 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Søn på 4,5 år - social adfærd

Hej Helen Vi er bekymrede for vores søns sociale adfærd. Vores søn på 4,5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. august 2019 | Udvikling | 3 år, 4 mdr.

Opstart i børnehave og dagpleje

Hej Helen. Så er vi flyttet til byen, hvor vi ønsker at blive boende efter...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2019 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Mad- og søvnvaner og adfærdsændring

Kære Helen, Lige et par spørgsmål mere om A, denne gang om mad- og søvnvaner...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2019 | Udvikling | 3 år, 7 mdr.

Tilpasning eller svigt?

Kære Helen, Tusind tak for dine gode råd i forbindelse med forberedelse af...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2019 | Sovevaner | 4 år, 8 mdr.

Putning af datter på 4 1/2 år

Kære Helen Jeg skriver til dig vedr min datter på 4 1/2 år. Jeg skrev til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce