Annonce

Annonce

Brev:

Overgearet 4årig når der er gæster


10. juni 2018

Kategori:
Alder:
4 år

Overgearet 4årig når der er gæster

Kære Helen

Tak for dit sidste svar. Det var dejligt og gav lidt ro på...

Jeg har dog et nyt spørgsmål, som går på det her med at blive overgearet når der kommer gæster. Jeg synes lige pt at det kan være så slemt, så jeg faktisk ikke orker at invitere gæster på besøg. Så har rigtig meget brug for råd til, hvordan vi bedst muligt kan være der for vores søn på 4 når der er gæster...

Vores søn er ALTID glad og altid frisk på at få gæster. Han invitere også gerne selv naboerne over, eller bedsteforældrene på aftensmad. Så han har en enorm gæstfrihed. Det går også fint når gæsterne/naboerne/vennerne kommer, for i starten har han jo deres fulde opmærksomhed. Han viser dem rundt i huset, viser dem legesagerne, fortæller dem om stort og småt. Men så snart man sætter sig ved bordet og der går lidt “voksensnak” i den, så begynder den overgearede tilstand. Han kan finde på alle balladenumrene, han kan ikke sidde stille, vil afbryde, vil vise gæsterne noget midt i at de spiser, osv.. Han skaber dermed en kaotisk stemning eller hvad man skal sige. Hans far og jeg har derfor mere travlt med at styre ham end at være nærværende med gæsterne.

Jeg synes vi tildeler ham meget opmærksomhed, ...


Annonce

... men jeg synes også at han aldersmæssigt burde kunne forstå at man indimellem selv må underholde sig, og at dette ikke betyder “lav alt det ballade du kan finde på”... Vi taler meget med ham om, at mærke efter indeni sig selv, hvis kroppen bliver træt eller urolig er det helt ok at sige det, og sætte sig og se en film, ligge et puslespil, kigge i en bog osv. Men det er enormt svært for ham at praktisere. Han øver sig, men der er fortsat lang vej. En gang har han sagt ”Mor, du siger jeg skal sige til når jeg er træt, det er jeg nu, jeg vil gerne ind og ligge på sofaen”. Så han forstår godt hvad det er vi snakker med ham om, og som sagt øver han sig. Men der er også bare stadig rigtig mange gange hvor det hele kører op i en spids for ham. Hvordan lærer vi ham bedst at navigere i denne tilstand. Jeg opfatter det som spænding over at der kommer gæster, og lysten til at være sammen med dem, men det bliver bare alt for voldsomt..

Håber du kan bidrage med et eller andet; er det normalt når man lige er fyldt 4, hvad kan vi gøre, hvordan hjælper vi ham til at rumme spændingen, hvordan fortæller vi ham på en anerkendende måde at nu skal han lege selv, osv......??

De bedste hilsner
Mor B

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. februar 2019 | Renlighed | 3 år, 7 mdr.

Problemer med renlighed hos 3-årig

Kære Helen. Jeg skriver ang. problemer med at få min datter renlig, for det...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Sovevaner | 3 år, 7 mdr.

Hvor sikres min datter nok søvn

Hej Helen, Min datter der fylder 4 år til juni skal grundet os forældres...

Læs hele brevet og Helens svar


23. december 2018 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Renlighed 3,6 år

Hej Helen. Tak for dine meget brugbare svar omkring både lillesøster og...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2018 | Opdragelse | 4 år

Ked af det mor

Hej Helen, Først og fremmest vil jeg sige tusind tak for al den råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2018 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.

4 årig storesøster

Hej Helen Den 21. oktober blev C storesøster til lillebror J. Hun siger, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce