Annonce

Annonce

Brev:

Overgearet 4årig når der er gæster


10. juni 2018

Kategori:
Alder:
4 år

Overgearet 4årig når der er gæster

Kære Helen

Tak for dit sidste svar. Det var dejligt og gav lidt ro på...

Jeg har dog et nyt spørgsmål, som går på det her med at blive overgearet når der kommer gæster. Jeg synes lige pt at det kan være så slemt, så jeg faktisk ikke orker at invitere gæster på besøg. Så har rigtig meget brug for råd til, hvordan vi bedst muligt kan være der for vores søn på 4 når der er gæster...

Vores søn er ALTID glad og altid frisk på at få gæster. Han invitere også gerne selv naboerne over, eller bedsteforældrene på aftensmad. Så han har en enorm gæstfrihed. Det går også fint når gæsterne/naboerne/vennerne kommer, for i starten har han jo deres fulde opmærksomhed. Han viser dem rundt i huset, viser dem legesagerne, fortæller dem om stort og småt. Men så snart man sætter sig ved bordet og der går lidt “voksensnak” i den, så begynder den overgearede tilstand. Han kan finde på alle balladenumrene, han kan ikke sidde stille, vil afbryde, vil vise gæsterne noget midt i at de spiser, osv.. Han skaber dermed en kaotisk stemning eller hvad man skal sige. Hans far og jeg har derfor mere travlt med at styre ham end at være nærværende med gæsterne.

Jeg synes vi tildeler ham meget opmærksomhed, ...


Annonce

... men jeg synes også at han aldersmæssigt burde kunne forstå at man indimellem selv må underholde sig, og at dette ikke betyder “lav alt det ballade du kan finde på”... Vi taler meget med ham om, at mærke efter indeni sig selv, hvis kroppen bliver træt eller urolig er det helt ok at sige det, og sætte sig og se en film, ligge et puslespil, kigge i en bog osv. Men det er enormt svært for ham at praktisere. Han øver sig, men der er fortsat lang vej. En gang har han sagt ”Mor, du siger jeg skal sige til når jeg er træt, det er jeg nu, jeg vil gerne ind og ligge på sofaen”. Så han forstår godt hvad det er vi snakker med ham om, og som sagt øver han sig. Men der er også bare stadig rigtig mange gange hvor det hele kører op i en spids for ham. Hvordan lærer vi ham bedst at navigere i denne tilstand. Jeg opfatter det som spænding over at der kommer gæster, og lysten til at være sammen med dem, men det bliver bare alt for voldsomt..

Håber du kan bidrage med et eller andet; er det normalt når man lige er fyldt 4, hvad kan vi gøre, hvordan hjælper vi ham til at rumme spændingen, hvordan fortæller vi ham på en anerkendende måde at nu skal han lege selv, osv......??

De bedste hilsner
Mor B

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

10 tips til at skabe et bæredygtigt børneværelse

Det bæredygtige børneværelse

Arkitekt Sara Camre grundlagde Cam Cam Copenhagen i 2012 under barslen med sit første barn. Det primære incitament til at begive sig ud i eventyret som selvstændig entreprenør, var ønsket om selv at skabe det bæredygtige babyudstyr og -interiør, som hun ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. marts 2019 | Diverse | 3 år, 4 mdr.

Forberedelse i forbindelse med flytning

Kære Helen, Tusinde tak for dine svar på mine to nylige spørgsmål – de var...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2019 | Kost og ernæring | 3 år, 4 mdr.

Vitaminpiller - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har et (for en gangs skyld) kort spørgsmål: Da min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2019 | Kost og ernæring | 3 år, 4 mdr.

Spisevaner - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Da min nu 3årige datter begyndte at få fast føde som 5-6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2019 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Raserianfald - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har desperat brug for dine gode råd og tips til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Renlighed | 3 år, 7 mdr.

Problemer med renlighed hos 3-årig

Kære Helen. Jeg skriver ang. problemer med at få min datter renlig, for det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annonce