Annonce

Annonce

Brev:

Den snakkende storebror


11. april 2018

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen.

Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. Han er vildt glad for sin lillesøster og er aldrig sur eller lignende på hende. Han har dog haft svært ved at mor også skulle rette opmærksomhed mod lillesøster. Men det tænker jeg er helt normalt og måske også et sundhedstegn.

Dog er han virkelig begyndt at snakke Meget. Ikke fordi der er noget galt i det overhovedet. Men det er konstant, og jeg mærke jeg ikke hele tiden kan svare ordentligt tilbage, fordi det er så overvældende når en hele tiden forlanger svar og forklaringer. Hvis jeg på en ordentlig måde siger til ham, mor lige har brug for lidt ro eller mig og far skal og så ...


Annonce

... lige ha lov til at sige noget til hinanden. Så bryder hans verden samme. Samtidig skal der ikke særlig meget til at vælte hans verden. Hvis noget ikke lykkedes for ham.

Jeg er nervøs for om det er pga der er kommet et barn mere, at han ikke føler sig lige så meget værd mere, og han er nødt til at blive hørt hele tiden. Så vi ikke har fokus rettet mod lillesøster.

Hvordan skal man tackle sådan en situation? Og få lidt kampgejst tilbage til min dreng, og er det bare meget normalt en dreng på 4 år har meget på hjertet ?

Det skal ikke misforstås, jeg synes selvfølgelig det er dejligt at han er så nysgerrig og interesseret. Men det her er lige over grænsen :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Prewalkers til baby

Prewalkers er indendørs sko, som de små kan bruge, før de begynder at gå. Men har så små og bløde fødder overhovedet brug for "sko"?

Små fødder
Når børn bliver født, består deres knogler hovedsageligt af brusk. Derfor er knoglerne hos de helt små børn meget let formbare. I ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. september 2018 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Opdragelse - 3 år, 2 mdr.

Hej igen Helen, Her kommer brev nr 2 ang. opdragelse af A. Han vil...

Læs hele brevet og Helens svar


8. september 2018 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Fortvivlelsesanfald - 3 år, 2 mdr.

Kære Helen, Jeg har skrevet til dig tidligere da vores dreng, A, var helt...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2018 | Opdragelse | 3 år, 11 mdr.

Fars forhold til 4-årig

Hej Helen. Jeg er far til en pige på knap 4 år og en dreng på 6½mdr. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


27. august 2018 | Diverse | 4 år, 1 mdr.

Barsel og tid med den store

Hej Helen Jeg har fire arbejdsdage, inden jeg går på barsel. Jeg har termin...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2018 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Børnehavestart og udvikling - 3 år

Hej Helen Jeg har siden min datter var spæd fulgt med i din brevkasse og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annoncer

Annonce