Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til at få far ind i varmen


19. januar 2018

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen.

Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært ved at være alene med sin far. I starten troede vi det var fordi jeg ammede og hun ikke ville have flaske, så der var kun et sted maden kunne komme fra. Da hun blev 8-9 mdr og det fortsatte håbede vi på at det bare var forbigående morsyge eller et symptom på at være startet vuggestue (som hun startede i som 11 mdr) men det bliver ved med at eskalere.

Det er nu næsten umuligt for far at være alene med hende og hvis jeg er i huset så er det kun mig der kan made, bade, putte, skifte ble, læse bog, lege osv. Hvis jeg kortvarigt forlader hende (toilettet skal vi jo alle) så græder hun udbrudt til vi er genforenet, far kan ikke trøste, hun kunne aldrig finde på at gå med far frivilligt ud i køkkenet f.eks. for at få noget at drikke mens jeg er i stuen (hun giver sig til at græde eller kaster sig på gulvet hvis jeg ikke går med selvom far står klar med hånden og diverse lokkemidler) og hvis jeg ikke er hjemme er hun sur, en smule aggressiv (slår og bider), græder meget, går ud til hoveddøren konstant, og kan ikke puttes.

Det tager rigtig hårdt på far at blive så meget afvist af sin datter og det er synd for vores datter. ...


Annonce

... Jeg er bange for at det er ved at gå i hårdknude for dem. Sidst men ikke mindst har jeg svært ved at være ude af huset fordi mine tanker hele tiden er på hvordan de klarer det der hjemme.

Hun elsker sin vuggestue og har ikke noget imod at blive afleveret der om morgenen (det er mig der aflevere). Hun vil også gerne være alene med farmor eller mormor. Vi har før i tiden været meget opmærksom på at dele alt imellem os, så vi skiftedes til at bade hende, skifte ble osv, men fordi hun nu efter hånden protestere så meget er det stort set kun mig der tager sig af hende. Det er selvfølgelig også mig som putter hende i løbet af natten når hun vågner. Far byder sig til hver eneste gang der er en mulighed, så han kæmper virkelig. Jeg er opmærksom på ikke at virke som om jeg reder hende fra far når jeg kommer hjem osv.

Hvad pokker gør vi? Vi er blevet enige om at søge noget hjælp inden det er for sent. Men hvem kan hjælpe os? Vi har kontaktet vores sundhedsplejerske, men der blev vi bare henvist til personalet i vuggetuen. Mavefornemmelsen siger mig at det ikke rigtig er der vi skal hente hjælpen. Skal vi finde en børnepsykolog, marte meo, en familievejleder eller noget helt tredje?

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Kost og ernæring | 20 mdr.

Mad og diverse - 20 mdr.

Hej Helen.. Jeg skriver endnu en gang til sig angående vores datter....

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sovetid

Hej Helen. Tak for svar! Lige et par opfølgende spørgsmål ;-) I sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2018 | Opdragelse | 16 mdr.

Brug af iPad

Hej Helen Vi kunne godt tænke os at høre din mening om brug af iPad.. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 15 mdr.

15 mdr dreng virker ked og frustreret når mor er i nærheden

Kære Helen Søde, dejlige og glade lille Valdemar på 15 1/2 mdr virker pt....

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sengetid - 19 mdr.

Hej Helen. Vi har meget svært ved at få vores yngste søn på 19 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annoncer

Annonce