Annonce

Annonce

Brev:

Smider med maden


5. januar 2018

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Smider med maden

Kære Helen

Jeg har jo en af verdens sødeste små drenge. Han er nu lidt 13,5 mrd og han trives og er glad. Han har fra han var 6 mrd spist derudad og har altid kunne li’ alt og været dygtig til at spise selv - med hænderne.

Vi er gået i gang med at lære ham at spise med gaffel og ske. Han har fanger fidusen med at bestikket skal ned i maden, men kan ikke finde ud af at stikke gaflen i eller få grøden på skeen osv.

Ofte lægger jeg gaflen foran ham med en bid mad på eller han holder gaflen og vi hjælpes af med at få biden på. Han spiser også stadig med hænderne men er også dygtig til lige hurtigt at snupper maden på gaflen.

MEN den sidste måned (eller lidt mere) har vi en evig kamp med ham, da han demonstrativt og med vilje smider/kaster maden på gulvet. Han kan sågar finde på at sådan “true” med det og så lade være med at kaste det og komme det i munden.

Det er IKKE fordi han ikke kan li’ maden. Jeg vil både beskrive det som en bevidst handling på baggrund af ovenstående, men også som noget han ...


Annonce

... bare gør på automatik. Hvis jeg samler agurkestaven op fra gulvet og giver ham den igen, så kan det sagens være at han spiser den.

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg burde reagere på det. Vi er snart godt trætte af det.

Det skal tilføjes at han gør det om han er træt/ikke træt, sulten/ikke sulten, glad/sur, sov.

Vores reaktion indtil nu er at sige nej! og give ham “blikket”:) Vi rykker maden væk, så han ikke kan nå den, da vi ellers har det overalt. Det ender desværre bare ofte med at jeg sidder og mader ham, hvilket jeg jo ellers ALDRIG har gjort før fordi han har været så dygtig til at spise selv. Vi har altid været så stolte af at han bare have så meget styr på det, hvorimod nu hvor der er pinligt at han smider sådan med det og tilmed er “fræk”.

Vi er ellers gode til at et nej er et nej, men det er svært når han smider med maden, da vi ikke synes vi bare fx kan tage ham ned og droppe maden.

Han gør det også i vuggestuen, hos bedsteforældre, osv.

God råd tages imod med kyshånd!

Kærlig hilsen
M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Kæmper mod søvnen

Kære Helen Tak for en god og brugbar brevkasse. Jeg har en søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 15 mdr.

15 mdr dreng virker ked og frustreret når mor er i nærheden

Kære Helen Søde, dejlige og glade lille Valdemar på 15 1/2 mdr virker pt....

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Udvikling | 11 mdr.

Vores søn råber og skriger meget

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vores søn på 11 måneder, råber og skriger...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2018 | Kost og ernæring | 15 mdr.

Spisevaner, 15 måneder

Kære Helen Så har jeg brug for dine gode råd igen - som så mange gange før i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annoncer

Annonce