Annonce

Annonce

Brev:

Lidt svært at være storebror


29. december 2017

Kategori:
Alder:
4 år

Lidt svært at være storebror

Kære Helen.

Jeg er så heldig, at jeg har fået barn nummer 2 for otte uger siden :-)

Vores børn er længe ventet og resultatet af mange års fertilitetsbehandling. Måske derfor har vi i de små 4 år vores søn har været enebarn, givet ham rigtig meget opmærksomhed - måske endda lidt for meget. Han er vant til, at vi nærmest altid er tilgængelige og opmærksomme på ham - alle weekender drejer sig om ham, og hvad han kan lide at lave - og i både børnehave og vuggestue har vi altid fået at vide, at han har været meget velfungerende ikke mindst socialt.

Da lillebror kom til verden, var vi forberedt på, at der nok ville komme lidt jalousi - og jeg synes at både min mand og jeg har sørget for at give ham masser af opmærksomhed og rose ham for hans rolle som storebror.

Storebror viser det meste af tiden stor interesse for lillebror. Taler med ham, leger med ham og krammer og kysser ham rigtig meget.
Der er dog et par ting, jeg håber du har et forslag til, hvordan vi kan håndtere.

Jeg synes vores store søn ind imellem har virket meget voldsom. Han løber rundt hjemme i lejligheden, råber meget højt i stedet for at tale, som vi plejer - og ...


Annonce

... andre gange græder han over småting, som han hidtil har kunne håndtere mere modent. Hvordan støtter og hjælper vi ham?

Den anden ting er, at han ikke forstår sin lillebrors "skrøbelighed" han krammer ham til tider meget hårdt, råber højt i hans nærhed osv. Jeg ved, at jeg ikke håndterer det rigtigt. Jeg hører mig selv gang på gang sige "du skal være forsigtig med lillebror", hvortil han svarer: "ja, ja - det er jeg også". Når jeg beder ham stoppe går der ca. 30 sekunder, før han gør det samme igen. Hvordan tackler jeg det mere fornuftigt?

Endelig har jeg et par gange oplevet ham være nærmest "fjendtlig" overfor lillebror. En dag hvor lillebror græd, mens vi sad og legede sagde han f.eks. "Du skal ikke tage ham op mor". Jeg ved godt at han ikke forstår situationen helt, men blev alligevel lidt overrasket, da jeg aldrig har oplevet ham sådan før.

Lillebror døjer lidt med maven, og kan derfor være ked af det, og jeg sidder derfor med ham mange timer dagligt. Et par gange om ugen sørger jeg for at komme alene ud med vores store dreng - ved lige at tage 20 minutter på legepladsen eller ud at handle sammen.

Håber du kan hjælpe os lidt videre.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2018 | Opdragelse | 4 år

Er 4 årig vred og ked af det pga afsavn?

Hej Helen, Har længe fulgt din brevkasse og har nu selv brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annoncer

Annonce