Annonce

Annonce

Brev:

Vil helst have mor til alt


3. november 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Vil helst have mor til alt

Hej igen.

Min dejlige datter på 2 år og 7 mdr har lige nu en periode, hvor hun hele tiden vil bestemme (så meget som muligt :)), og hendes verden bryder tit sammen, hvis det ikke bliver sådan. Det skal siges, ar hun heldigvis ikke værger sig så meget mod luren længere, så den får hun hver dag i øjeblikket -heldigvis!

Især har hun meget med, at hun gerne vil have mig til alt fremfor far. Tandbørstning, bleskift osv osv. Især når hun er træt, syg, pylret. Sådan var det også langt tid før jeg blev gravid eller fødte lillesøster. Især nat og morgen er et problem, fordi vi har en klar aftale om, at det er min mand, som går ind til hende om natten (han sover på madras ved hendes tremmeseng, hvis hun kalder -det har fungeret rigtig fint i et stykke tid og hun sover faktisk igennem en del nætter efterhånden). Nu er hun så begyndt at blive helt opløst i gråd om natten, fordi hun gerne vil have mig derind (jeg er i soveværelset ved siden af sammen med lillesøster....).

Det hele startede med, at i stedet for, at det konsekvent var min mand som stod op sammen med hende om morgenen (altså først om morgenen, ikke om natten), så har der været et par morgener, hvor jeg har villet glæde min mand og tilbudt at stå op (det er nemlig ret tidligt herhjemme :)), så han kunne sove lidt mere. Og pludselig tror ...


Annonce

... vores store pige, at hun kan/skal vælge, hvem der står op med hende, hvem der kommer ind om natten, vil ned og vække mig og lillesøster meget tidligt, selvom hun hygger med far osv.... Og i disse tilfælde virker det ikke som om, hun prøver grænser af egentlig, men nærmere som om, hun ikke kan rumme, at tingene ikke går lige, som hun vil. Hun har helt sikkert temperament, men er også meget følsom og klog.

Er det (stadig) lillesøster-jalousi, tror du? Eller kan hun bare ikke klare "fleksibiliteten"/ændring/usikkerhed i rytmen? Generelt synes jeg, hun er meget følsom overfor ændringer i hverdagsrytmen, men vi er nogle gange nødt til at bryde den, sådan ER livet jo. Min mand har rejst en del i de første par år af den stores liv, hvorfor hun ofte har været vant til, at jeg var den der mest gjorde tingene sammen med hende. Når han nogle gange er afsted nu, så er det jo også mig, så måske forvirrer det hende, at jeg nogle gange godt kan/vil, men ikke altid.

Vi har forsøgt mange gange at sige, at "nogle gange er det far og nogle gange mor. Det bestemmer vi". Hensigten er primært at fritage hende fra de tusinde af valg, hun skal træffe, hvis hun tror, hun skal tage stilling til, hvem der skal gøre hvad hele tiden, men hun forstår det ikke, og bliver nærmere frustreret end lettet.

Venlig hilsen
mig

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vuggedød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved at der er visse faktorer som har betydning. Derfor har sundhedsstyrelsen følgende anbefalinger:

- Læg altid barnet til at sove på ryggen.

Hvis barnet sover på maven, er der risiko for at det ikke kan komme af med varmen og bliver overophedet.

- Undgå at ryge i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen.

Læs mere i Babylex

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce