Annonce

Annonce

Brev:

Brug af konsekvens


3. november 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Brug af konsekvens

Hej Helen.

Vores dejlige pige på 2 år og 7mdr prøver mange grænser af i øjeblikket og hendes yndlings ord er nej :) det er på et fuldstændig normalt niveau, det er jeg sikker på, men kan stadig være temmelig anstrengende :)

Mit spørgsmål går på, hvordan vi håndterer situationer, hvor vi gerne vil have hende til at gøre, som vi siger... Fx tag dit tøj af/på, kom med ind/ud osv, hvis hun bare siger nej (årsager kan fx være, at hun bare ikke har lyst, har gang i en leg eller bare for at ville det modsatte af os).

Jeg har prøvet at sige det samme gentagende gange, hvilket ofte bare trækker det i langdrag eller det ender i irritation fra min side eller gråd fra hendes. Faktisk er det, der virker bedst og mindst konfliktfyldt at bruge konsekvens. Fx ser vi ofte tv i 10-20 min om morgenen efter morgenmad. Jeg kan bruge den "konsekvens" til alle morgenrutiner fx, hvis hun ikke vil tage sit nattøj af, kan jeg sige "der er ingen tv, før du har taget tøjet af, fået ny ble og tøj på og spist morgenmad". Det virker rigtig ...


Annonce

... fint, som en "godbid" eller som konsekvens, hvis hun nægter (så skal vi ikke se tv).

Har du en bedre/anden metode, hvis det ikke er pædagogisk...? Egentlig synes jeg det virker godt, da hun makker ret, uden vi får konflikter og vi har som regel en god stund gennem det hele, fremfor konflikter ved hver del.

I den lidt mindre pædagogiske ende kan jeg også høre mig selv sige fx "skal vi køre hjem nu i stedet?", hvis vi fx er henne og besøge nogen, og hun ikke vil et eller andet (vaske hænder, tage sine sko af/på osv osv osv -listen kan være laaaaang). Hvor jeg i et roligt toneleje sætter en konsekvens på. Så siger hun selvfølgelig "nej, jeg vil gerne blive", og så siger jeg stadig roligt "okay, men så skal du altså lige det her...".

Er det en dårlig "taktik"? Det skal lige med, at vi jo har en lille lillesøster på 4 mdr, så jeg har jo ofte een på armen, mens mange af disse situtationer foregår, så har ikke armene helt fri til fx at lege/guide/hjælpe hende, for at få tingene til at glide lidt mere.

Venlig hilsen
mig

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annoncer

Annonce