Annonce

Annonce

Brev:

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.


14. september 2017

Kategori:
Alder:
4 år, 11 mdr.

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen.

Så har vi desværre brug for din hjælp igen. Vores søn på knapt 5 år er lige nu inde i en periode, hvor han simpelthen ikke hører efter hvad vi siger til ham. Det kommer specielt til udtryk, når han skal tage tøj på, have børstet tænder, vaske hænder. Altså ganske almindelige, kendte dagligdags gøremål. Han nægter at gøre det, og begynder ofte sådan at 'fjolle' rundt i stedet. Sætter sådan et smøret grin op og løber ofte rundt i huset, så han ikke kan 'indfages'. Det føles fuldstændig som om han provokerer os, men jeg tror ikke, at en 4 årig kan meste den egenskab. Det er simpelthen så opslidende og både min mand og jeg er dybt ulykkelige over alle de kampe, vi har med Lukas.

Vi har efterhånden prøvet at tackle ham med forskellige metoder:
*Ignoreret ham, når han starter på det der fjolleri og løber fra os.
*Sagt til ham, at vi ikke kan være sammen med ham, når han forstyrrer på den måde (og har enten bedt ham gå ind på værelset, eller også har vi flyttet os fra det lokale, hvor konflikten udspiller sig)
*Vi har hævet stemmerne rigtigt meget (hvilket vi meget sjældent gør)
* Vi har truet med (og effektueret) ikke at ville læse godnat historie. Og har også truet med at han ikke får fredagsslik.

Men fælles for alle metoder er, at de føles forkerte og desværre heller ikke rigtig har den ønskede effekt.

I slutningen af februar fik vi en søn mere. Lukas er meget glad for ham, og vi har ...


Annonce

... ikke oplevet den meget omtalte søskendejalousi. Måske er det vi er igennem nu en reaktion på at han er blevet storebror? Måske ikke. Han har tidligere i kortere perioder i sit liv haft denne adfærd, men aldrig så massivt som nu.

Vi har snakket med børnehaven om vores udfordringer og de har anbefalet os at søge hjælpe i den familierådgivning, som Københavns Kommune har. Det har vi gjort og fået tid den 26/9, men der er jo LÆNGE til, når man har det sådan, som vi har det for tiden.

Børnehaven nævnte for os, at Lukas også af og til har problemer med at respektere når andre fremmede voksne (hvis de f.eks. er ude til arrangementer i byen) giver en besked eller en "ordre". Det er vi selvfølgelig også vildt kede af at høre, for man har jo íkke lyst til at have ham det uopdragne barn, som ikke hører efter. Og sidst men ikke mindst, så er det jo så smerteligt at tænke på, at Lukas måske har det skidt på en eller anden måde, siden han mener, at den opførsel, som han for tiden praktiserer, er den mest hensigtsmæssige for at få opmærksomhed :o(

Vi sørger er svar på hvad du mener er den mest hensigtsmæssige måde, at håndterer og hjælpe Lukas på. Vi synes, vi famler i blinde og har virkelig brug for en retning og en metode at holde os til. Vi tænker også at det vil hjælpe Lukas, at vi er konstante og siger og gør det samme hver gang (så vidt muligt)

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

De bedste hilsner
Lukas' mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 4 år, 6 mdr.

Hjælp - vi skal flytte!:-)

Kære Helen Vi har været så heldige at finde et nyt dejligt hjem til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


23. november 2017 | Sovevaner | 4 år, 5 mdr.

Særligt behov for tryghed eller dårlige vaner?

Kære Helen Vores datter på lige knap 4 1/2 år har det sidste lange stykke...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annoncer

Annonce