Annonce

Annonce

Brev:

Jaloux søn


6. august 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Jaloux søn

Hej Helen

Jeg skriver til dig angående min søn på knapt halvandet år. Han er meget jaloux. Hans far og jeg må ikke kramme eller lignende uden at han går helt i baglås. Han bliver stiktosset og kan finde på at begynde at skrige. Vi har prøvet forskellige ting - både tage ham med i krammeren (hvor han så skubber min kæreste væk og kun vil kramme mig), samt at sige stille og roligt til ham at han lige må vente et øjeblik og at vi gerne må kramme hinanden (hvilket ikke gør nogen forskel).

Han har en storebror på 9 år, som er hos os hver anden uge (hos sin mor de modsatte uger) - de to drenge elsker hinanden over alt på jorden og de leger virkelig godt sammen. Min søn har også lidt svært ved hvis jeg krammer min bonussøn eller giver ham et kys, men det er ikke lige så slemt som når det er med hans far.

Jeg kunne forestille mig at det nok er fordi hans far ikke bruger ret meget tid med os - dvs. han er nok ikke så vant til at se os kramme. Men han skal jo alligevel lære at det må vi gerne uden at han skal blive sur over det. Har du nogle forslag til hvordan vi gør det bedst? Det er ikke en mulighed at få hans far til at bruge ...


Annonce

... mere tid sammen med os - men det er en længere historie. Jeg leder efter et tiltag der kan bruges når vi står i situationen, og som med tiden vil lære vores søn at det er ok - hvis dette altså findes...

Han er de sidste par måneder begyndt at bide her hjemme. Men det virker ikke som om at det er af afmagt. Det er ikke pludselige bid - han tager langsomt ”tilløb” til det, så man kan se at det er det han skal til og så kan jeg som regel nå at sige ”Nej, du må ikke bide. Du må gerne prutte” - hvorefter han prutter én på maven eller armen (med munden) i stedet for. Dog er det ikke altid jeg når at stoppe ham/flytte fokus, og han ender med at få bidt.

Han bed forleden nede i vuggestuen, hvor de samtidig gav udtryk for at han var meget jaloux når nogle af de andre børn fik opmærksomhed fra den pædagog han gerne ville være hos. Det virkede som om at de koblede de to ting - det at bide og jalousien. Jeg ved godt det er svært for dig at sige ret meget om, men tror du der er en sammenhæng?

Og hvordan får jeg ham til at stoppe - både med at bide men også med at være jaloux (hvis ikke de to ting hænger sammen)?

Ser frem til dit svar.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annoncer

Annonce