Annonce

Annonce

Brev:

Skrigende 2-årig


4. august 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Skrigende 2-årig

Hej Helen.

Min dejlige pige på knap 2,5 år har fundet sit skrig frem. Som du ved, så er hun lige blevet storesøster for 1 md siden, og det var startet før, men nu er det eskalereret.

Hun skriger ved to lejligheder: når noget tages fra hende af andre børn (hun går i vuggestue og jeg kan egentlig godt forstå dette skrig, for selvom vi egentlig har forsøgt at lære hende at sige tingene ligeså stille fx "stop, du må ikke låne min bog", så virker det jo ikke overfor jævnaldrende børn, hvis hun vil gøre opmærksom på sin mening/ret). Men det får legene til at "køre op", og de andre børn græder eller skriger tilbage. Hun leger en del med drenge, som skubber, bider og den slags og det gør hun aldrig, så kan på en måde godt forstå, at hun må"svare igen". Kan jeg hjælpe hende med at mestre det anderledes? Jeg og de andre mødre er selvfølgelig med til at "glatte ud", så det ikk bliver okay at hverken skubbe eller skrige af den anden og hjælper dem med at dele osv, men altså...

Den anden lejlighed er måske ligeså forståelig, men mere unødvendig. Hun skriger nemlig også spontant ...


Annonce

... herhjemme. Ikke hysterisk, ked af det eller med gråd, nærmere som en lyd/leg eller for at få en reaktion fra os. Hun skriger oftest, når lillesøster er i nærheden og helst helt ind i øret på hende "jeg skriger til lillesøster, mor", siger hun frejdigt. Hvad gør vi? Det er jo helt sikkert en reaktion og sikkert for at få vores opmærksomhed, og egentlig er hun derudover en virkelig kærlig søster, som aer, kysser, krammer osv og så ud af det blå en masse skrigeri. Vi har prøvet lidt forskelligt; sagt "stop, nu er det slut med at skrige"(både på den pædagogiske måde -og også et par gange knap så pædagogisk :(), "lillesøster kan vist ikke lide, når du skriger", "prøv at skrige som en lille mus i stedet, det er bedre", "du kan godt nok skrige højt" og lign. På det sidste har jeg mere ignoreret det og altså ikke reageret på det, men i stedet snakket videre og fx afledt hende. Det virker lidt bedre, men hun gør det stadig x flere dagligt.

Kan godt se, hvad det handler om (opmærksom, test af vores reaktion og vores kærlighed, måske også afmagt), men hvad gør vi ved det?

Venlig hilsen
mor til to

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. juni 2018 | Opdragelse | 2 år

2 år

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi jeg simpelthen søger nogle råd. Lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2018 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Hjælp til at afhjælpe omvæltninger

Kære Helen, Tak for en skøn og enormt informativ brevkasse og for dine...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt - part II

Kære Helen, Først vil vi begge gerne sige tak for din mail og forklaringer...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt?

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål omkring vores dreng som højest...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annoncer

Annonce