Annonce

Annonce

Brev:

Fireårig sladrer


30. juli 2017

Kategori:
Alder:
4 år, 1 mdr.

Fireårig sladrer

Hej Helen.

Min datter er skilsmissebarn, og selvom samarbejdet kører rigtig godt har vi lige nogle steder hvor vi er uenige.. Blandt andet omkring "sladder".

Min datter på fire år (lige fyldt fire), har for vane at "sladre" hvis nogen gør noget hun godt ved man ikke må. Hvis hun feks er hjemme og lege hos nogen så sker det af og til at det barn hun er hjemme hos tager noget af sit legetø fra hende fordi "det er mit legetøj". Her siger min datter til barnet at "ja, men jeg legede med det" eller "jeg leger med det". Når barnet så ikke vil aflevere det til min datter igen, så render hun efter en voksen for at få hjælp, og dette opfattes (især i hendes fars familie) som sladder.. De mener at hun bare skal acceptere at det jo er det andet barns legetøj.

Her er vi meget forskellige, da vi jo hjemmefra lærer hende at man skal deles og at andre børn godt må lege med hendes legetøj uden at hun må tage det ud af hænderne på dem.. Hun har også lært at sige "stop" eller "du må få det når jeg er færdig", men ude bliver hun meget ulykkelig når børnene så ikke hører efter og så er det her hun henter en voksen. (I fars familie mener de at børn på fire skal kunne leje ...


Annonce

... sammen ovenpå mens de hygger nedenunder) Her mener jeg at hun selvfølgelig skal have hjælp til at få løst konflikten, så børnene kan komme videre i legen. Uden at nogle af børnene bliver dømt til skældud.

Men er det forkert af mig at lære hende den model? Min eksmand/eksfamilie, mener at hun bliver pylret og at det er forkert at "sladre", hvor jeg egentlig ikke mener at det er sladder, men en bøn om hjælp i en situation hun ikke helt selv kan løse.

Pædagogerne i hendes børnehave siger at hun er "opdraget for godt" da hun hverken slår eller skælder de andre børn ud, men henter en voksen i stedet. De mener det positivt og mener at hun vokser fra det når sprog ogsv bliver bedre. men vi vil jo gerne hjælpe hende nu, både så hun ikke bliver et klynkevorn barn der render til de voksne med alt. Men også så hun ikke får skæld ud for at pylre/sladre... Hvordan kan vi hjælpe hende til at løse den slags konflikter selv (så hun ikke får nederlag og skæld ud hos far) samtidig med at vi lærer hende hvordan vi syntes hun bør opføre sig? Og samtidig med at hun føler at det er trygt at bede voksne om hjælp?

Mor til en "sladretante" eller bare en helt normal fireårig??

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2018 | Opdragelse | 4 år

Er 4 årig vred og ked af det pga afsavn?

Hej Helen, Har længe fulgt din brevkasse og har nu selv brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce