Annonce

Annonce

Brev:

Storesøster reaktion


12. juli 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Storesøster reaktion

Hej Helen.

Vi har for 8 dage siden fået endnu en dejlig pige og det går rigtig godt med hende. Amning kører godt, men hun ammes selvfølgelig ofte og ca 15-20 min af gangen.

Mit spørgsmål drejer sig om vores håndtering af storesøster. Hun klarer det hele så flot, men reagerer (selvfølgelig) og det gør mig både usikker, vred, fuld af medlidenhed og helt vildt udmattet.

Hun vil helt vildt gerne holde lillesøster og vil gerne sidde ved siden af mig, når jeg ammer. Hun har stort set fri adgang til den lille dvs hun må altid sidde med hende (lillesøster sover nemlig bare videre indtil videre) er med til at pusle, med på billeder osv. Hun er overordnet set rigtig kærlig og sød ved lillesøster, men når hun bliver frustreret og fortvivlet, så har hun et par gange slået hende, forsøgt at hive hende væk fra brystet, skreget hende højt ind i hovedet... Men kun et par gange hver. Vi gør, hvad vi kan for ikke at skælde ud, men blot irettesætte og så såvidt muligt holde lillesøster udenfor fx hvis hun slår, så rammer hun også mig, så holder jeg hendes hånd, så hun ikke kan og siger "jeg vil ikke have, at du slår, det gør ondt og nu siger jeg stop. Vi slår ikke hinanden".

Generelt synes jeg, det går ok på denne måde, men det er svært at gå udenom de mange miner i feltet. Jeg må ofte være sammen med den store med den lille ved brystet samtidigt fx til måltid (den store kan ikke koncentrere sig om at spise, hvis jeg sidder i sofaen og ammer fx) eller hvis vi leger på hendes værelse og den lille melder sig sulten. Er det bare et vilkår som storesøster?

Ligeså snart den store er vågen og den lille sover eller er spist af, så forsøger jeg at give den store opmærksomhed fx lege, gå i bad sammen, gå tur i klapvognen ...


Annonce

... osv, men hun oplever jo mange gange dagligt, at det er far, som i stedet leger, tager hende med på ture osv, hvilket hun også elsker og de ofte også gjorde i slutningen af graviditeten. Min mand gør et super arbejde og han siger, at hun egentlig ikke efterspørger mig. Men overordnet set er hun klart mindre sammen med mig i øjeblikket, og hun har ellers været vant til at være meget sammen med mig og at jeg har været meget tilgængelig for hende.

Kan vi gøre andet/mere for at hjælpe hende....? Og hvorlænge varer en reaktion typisk....?

Vi har holdt hende hjemme fra vuggestue den første uge for ikke at " holde hende udenfor", og det har været fint, synes jeg, men mandag og tirsdag (her sov hun godt) har hun været i vuggestue, og det var så godt for hende - lidt ud af baby boblen og vi fik en glad og mindre overgearet pige hjem.

Jeg er lidt bekymret for, at hun skal holde ferie for vuggestuen i to uger igen om to dage, hvor den lukker og vi skal holde ferie sammen i to uger på den her måde. Har du et godt råd til, hvor meget/lidt vi skal lave....? Skal vi tage på ferie hos bedsteforældrene i nogle dage sammen alle 4 fx, og så bare acceptere at al rutine forsvinder, men at vi trods alt ikke går rundt om hinanden herhjemme i 2 uger? Eller vil det være bedst at værne om soverutiner osv og så bare lave små udflugter herfra...? Jeg føler, at jeg går på kompromis med lillesøsters behov ved for mange udflugter (støj og primært bare ligge i barnevogn osv...), men måske er hendes behov i virkeligheden bare at spise, når hun melder sig, og kan fint klare "mosten"?

Der er også rod i storesøsters søvn, men det skriver jeg lige i en separat mail for længden skyld :)

Venlig hilsen
en meget følsom, træt og hormonel mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce