Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 5 år hører ikke efter


27. maj 2017

Kategori:
Alder:
5 år

Dreng på 5 år hører ikke efter

Kære Helen

Jeg har brug for et godt råd. Det er ang. vores store dreng, som nu er blevet 5 år. Han blev storebror for 2 gang i februar måned, hvilket Han har tacklet rigtig flot, og Han er glad for lillesøster.

Han er en kvik dreng, altid været god til at snakke, og trives godt i sin børnehave hvor han leger godt med 3 drenge, men også nogle gange med pigerne. Pædagogerne i bh fortæller han er god til at lytte efter, leger godt og god til at hjælpe de andre børn, især de mindre efter han selv er blevet storebror.

Hvad er så problemet? Jeg har store problemer med at få ham til at lytte efter hvad jeg siger. Han har altid haft mest respekt for sin far, og er bedre til at hører efter ham. Min mand er nok også bedre til at sætte grænser for ham.

Jeg må indrømme at jeg har ikke været for god til at sætte grænser, være konsekvent og have tydelige regler, og nogle gange bliver jeg også usikker på hvordan jeg skal reagere, når han ikke hører efter.

Men der er ting, som jeg efterhånden er dødtræt af. Det er trættende jeg ofte skal sige tingene mange gange, eller rejse mig op og blive sur og hæve stemmen, inden han gør hvad jeg beder om, eks gå i bad efter aftensmad, tage tøj på, rydde op, tørre sig efter bad mv. Han er en dreng der godt kan lide at pjatte og lave sjov. Men det er som om det kammer over. Så fjoller han bare rundt og griner højlydt/råber eller fjoller med lillebror, i stedet for at gøre det man beder om. Ofte skal jeg blive vred og råbe af ham. Så griner han bare af mig og svarer igen, eller ruller øjne af mig. Han har ingen respekt for mig.

Jeg er så træt af det evindelige fjolleri. Selvfølgelig skal der også være plads til sjov, men han forstår ligesom ikke at stoppe igen, han bliver bare mere højrøstet eller begynde at tale grimt (prut og tis og numse snak, synes han er ...


Annonce

... meget sjovt, men vi gider ikke høre på det). Forsøger jeg at ignorere ham, bliver han bare ved til han får en reaktion.

Når tingene bliver for meget, bliver han af og til sendt på værelset, men det er han ligeglad med.

Han er en fantasifuld dreng der ofte finder på mange historier (kan godt skelne fantasi fra virkelighed). Ofte når vi eller f.eks bedsteforældre spørger af interesse om hvad han eks leger i bh, så finder han på en eller anden fantasihistorie og griner. Nogle gange er det som om alt bare skal være fjollet og grines af. Jeg synes det er irriterende. Specielt når bedsteforældrene gerne vil snakke med ham, og så han bare vil "spille" klovn.

Jeg synes min mand og jeg er enige om opdragelse, men hvordan får jeg min dreng til at respektere mig og det jeg siger? Jeg kan sige stop til ham (eks han driller lillebror) og så griner han bare af mig og kalder mig dame med bryster, og så er jeg lige ved at eksplodere. Nogle gange må min mand komme mig til undsætning, for at få ham til at lytte efter.

Jeg henter som regel børn om eftermiddagen, så der kan være 1 time til halvanden hvor jeg er alene med alle tre børn, og min mand er udenlands med sit arb ca 1 gang i måneden, hvor jeg så er selv med børnene hele dagen. Det er hårdt når vi også har lillebror på 2 år og lillesøster på snart 4 mdr. Min mand er god til at tage vores store dreng med på eks. Fisketur, her får han jo opmærksomhed og føler sig som en stor dreng. De hygger sig. Jeg har ikke helt mulighed for rigtig at lave noget med ham alene, da jeg stadig ammer lillesøster, og som tingene er nu, har jeg faktisk heller ikke rigtig lyst.

Jeg frygter bare at det kun vil blive værre, hvis jeg/vi ikke får lært vores dreng at han også skal respektere sin mor, og at det hele ikke bare skal gå op i hat og briller.

Hilsen en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. juni 2018 | Sovevaner | 4 år, 11 mdr.

Nye putterutiner

Kære Helen Endnu engang tak for gode råd og ikke mindst forståelse. Det kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annoncer

Annonce