Annonce

Annonce

Brev:

Selvstændighedsalder og tilspidsede situationer, råd søges.


16. marts 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Selvstændighedsalder og tilspidsede situationer, råd søges.

Kære Helen

Vi er nu kommet dertil, at vi har brug for hjælp til vores søn.

Vi har en dejlig dreng på 20mdr. som vi elsker over alt på jorden, men som giver os nogle udfordringer, der er svære at håndterer til tider.

Theo er en frisk dreng, med rigtig meget krudt i rumpen. Det er meget svært at sidde stille og hygge med noget i længere tid. Han er oftest en glad dreng, som også er meget behjælpelig, og han kan rigtig meget selv, som han også får lov til.

Han er god til, når man beder ham om at ligge det, han tog, som han ikke måtte, på plads. Han har rigtig meget temperament, og vil rigtig mange ting selv. Hvis vi bliver nød til at hjælpe ham, ender det tit i, at han kaster sig ned og hylder i vilden sky.

Vi oplever dage, hvor han prøver grænser af konstant, og næsten hver gang man beder ham om noget, sætter han sig imod og reagerer med vrede og frustration. Nogle gange skal han lige have lidt tid til at accepterer at sådan er situationen, og andre gange prøver han til igen og igen, hvor det ender ud i vrede osv.

Moder og søn ligner meget hinanden, vi har begge frygtelig meget temperament og nogle gange føles det som en kamp om hvem der vinder.
Jeg vil rigtig gerne give et eks. på det jeg prøver at forklarer.

Jeg havde besluttet at vi skulle ud og nyde naturen, så Theo kunne få brugt noget krudt. Vi kører til en park med legeplads og skov og vand med ænder der kunne fodres. For at komme over til legepladsen, blev man nød til at passere en vej. Jeg står med klapvogn, en hund i snor og signalere til Theo at vi skal holde i hånd for nu skal vi over en vej. Det vil han bare ikke. Jeg viser ham min hånd og prøver at tage ham i hånden som ender ud i han smider sig ned og siger utilfredse lyse. Jeg er fastholden i at vi skal holde i hånd når vi går over og Theo laver ...


Annonce

... gentagende gange samme mønster bare med vredes gråd. Han prøver til om han kan få hundesnoren, men et er en ting han ikke skal og jeg holder fast i at vi skal gå hånd i hånd over. Jeg prøvede flere gange at få ham op og stå uden held. Efter fem minutter, røg min toldmodighed og han røg under armen grædende over vejen, mens jeg svovlede i irritation.

Theo var ikke begejstret for at følge med over til legepladsen, så jeg gik lidt i forvejen, og så kom han meget stille og rolig, med lidt sidde pauser undervejs. På legepladsen gik det godt, der var andre børn, som han kiggede på, og han rutsjede osv.

Ikke længe efter gik han hen til barnevognen for at ville have hundesnoren igen. Jeg spørger ham om vi skal gå videre og det vil han gerne. Vores hund kan ikke lide at Theo går med ham, så hunden blev sluppet løs og han fik snoren. Det giver altid problemer, for det er jo ikke det, Theo vil med snoren. Det resulterer i han bliver frustreret igen og løber væk i gråd. Jeg siger til ham at hunden meget hellere løbe frit end at være i snor. Jeg satte mig på en bænk og fandt madpakken frem. Det ville Theo gerne. Det var en hyggelig stund, med mad og fodring af måger der fløj hen over os.

Da han var færdig med at spise, gik vi videre, men Theo ville ikke i samme retning som mig og hunden. Derefter fortsatte det hele i samme spor, og kl 12 da vi er hjemme, var jeg fuldstændig drænet.

Jeg har svært ved at håndtere det, når vi kommer ud i de her situationer. Min mand og jeg har brug for råd til hvordan vi griber det an. Jeg er altid usikker på, om jeg er for streng og urimelig, og ikke giver Theo plads til udvikling af hans personlighed. Har også brug for en forståelse af, hvad han går igennem lige nu i hans udvikling.

Det blev til en helt det. Håber du har nogle gode råd.

Med venlig hilsen
Theos mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Særlig sensitiv?

Hej Helen Dette er lidt en fortsættelse på mit forrige brev, hvor vi stod i...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvnbehov - river og bider, del 2

Hej igen.. Jeg svarer lige på dit brev, mht søvntimer.. Fordi umiddelbart...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annoncer

Annonce