Annonce

Annonce

Brev:

Sutteflaske og dræn


2. marts 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Sutteflaske og dræn

Kære Helen

For at gøre en lang historie kort, så ammede jeg min søn om natten, indtil han var 12 måneder, hvor han var for utålmodig til at vente på mælken, hvorfor vi gik over til at give ham sutteflaske med MME om natten.

Vi ville gerne begynde at vænne ham af med at få flaske og mælk om natten, men da han konstant led af væske på ørerne og tydeligt havde ondt, var flasken hans eneste trøst, da det udlignede trykket (og mælken beroligede ham). I januar fik han lagt dræn (der var han 16 måneder), hvilket har hjulpet rigtig meget. Da han fik det lagt, fik vi vænnet ham af med at få mælk (letmælk) ved puttetid. Han har siden da stadig fået sutteflaske inden putning, men kun med vand, som han også har drukket en tår af, når han engang imellem er vågnet om natten. - Vi har håbet på, at han lige pludselig selv vælger flasken med vand fra. (den er stadig en stor tryghed for ham og noget han forbinder med sovetid).

Ligenu er han forkølet og ørerne flyder. Derfor har han været lidt mere pylret og har vågnet ca. kl. 24, 3-4 timer efter han er blevet puttet og er ulykkelig. Det eneste der har fået ham til at falde til ro en en flaske med letmælk (100 ml.). Vi gav ham dette, da han som sagt var ked af det og havde let feber, hvorfor vi gerne bare ville trøste ham og give ham, hvad der kunne få ham til at falde til ro.

Nu er feberen ovre og ørerne er blevet bedre (efter vi har skyllet med eddike/vand blanding), men han vågner stadig ved midnat og vil have mælk.
I nat ...


Annonce

... besluttede vi os for, at han ikke skulle have det, nu hvor han ikker har feber mere. Men han blev simpelthen så vred og ked af det. Han skreg, slog og gik ud af sengen (han sover ved siden af os og kravler over i vores seng i løbet af natten) og pegede ud mod køkkenet og sagde "mælk". Vi stod fast, trøstede ham, gik rundt med ham og sagde, at han kunne få noget vand. Men han blev ved og blev mere og mere arrig og til sidst hentede vi lidt mælk i en kop, som han heller ikke ville have og som gjorde ham endnu mere sur - han ville have det i en flaske. Så vi hældte mælken (50 ml ca.) op i flasken, hvor der var vand i, det drak han og faldt derefter til ro.

Jeg ved, at han er ret gammel til stadig at få flaske - vi har nok tænkt, at så længe det kun er med vand er det ok, og at han selv vælger den fra, når han ikke har behov for den mere. Men nu hvor han er begyndt at ville have mælk i flaske om natten (han er tilfreds bare med vand til puttetid), er jeg i tvivl, om der kan være en årsag, eller om det er en 'dum vane', som vi skal hjælpe ham af med. Det var nemlig så hårdt i nat, da vi nægtede ham den, og vi kom jo også til at give efter, efter 30 min, da vi syntes det var hårdt at se ham så frustreret og kom i tvivl om, om det var der rigtige vi gjorde.

Vi er opmærksomme på at få en masse væske i ham i løbet af dagen og han bliver altid tilbudt grød eller en banan inden sovetid.

Glæder mig til at læse dit svar om, hvad du tænker om situationen.

Kærlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. maj 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Sprogudvikling

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedr min søns sproglige udvikling. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. maj 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Input til at komme videre med putning

Hej Helen, Jeg har brug for lidt imput til at komme videre med putningen...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2018 | Kost og ernæring | 20 mdr.

Mad og diverse - 20 mdr.

Hej Helen.. Jeg skriver endnu en gang til sig angående vores datter....

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sovetid

Hej Helen. Tak for svar! Lige et par opfølgende spørgsmål ;-) I sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2018 | Opdragelse | 16 mdr.

Brug af iPad

Hej Helen Vi kunne godt tænke os at høre din mening om brug af iPad.. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annoncer

Annonce