Annonce

Annonce

Brev:

Udvikling - 3 år, 7 mdr.


20. november 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Udvikling - 3 år, 7 mdr.

Hej Helen.

Jeg vil gerne stille et spørgsmål ang. adfærd/opførsel.

A er en særlig dreng, der er langt fremme sprogligt og motorisk. Han er udviklingsmæssigt, der hvor han skal være, han hører som regel efter, vi skælder sjælendt ud. Børnehaven roser ham, for at være "altid glad".og meget veltalende og der er som udgangspunkt ingen problemer dernede.

A er meget udtryksfuld, hvilket betyder, at når han er glad, er man ikke i tvivl, han griner og bruger sit kropsprog til at vise det. Dette samme er gældende, når han er knap så glad. Han er igang med at blive selvstændig, hvilket vi mærker påfølgende måde, "når jeg siger nej, betyder det nej", "jeg gider ikke med", "jeg kan ikke lide det" ect.

Jeg oplever, at han nogle gange har brug for meget tydelig grænsesætning. Han kan til tider svare igen, eller være meget påståelig f.eks. hvis jeg siger, se der er et fly, hvor til han svare, nej det er en airbus mor, hvortil jeg siger, ja det er rigtig A, men det er også et fly... og sådan kan vi i situationer komme ud i en ualmindelig lang snak/diskusion, hvilket jeg ikke syntes, at skulle have med en 3 1/2 årig.

Han ved, at et nej betyder nej herhjemme, og bliver faktisk aldrig hysterisk på den bekostning, selvstændigheden kommer til udtryk i verbal diskusion og ikke hysteri.

Men, det mit spørgsmål omhandler er 2 ting.

1. Han er meget bevidst om sin egen kunnen, og han kan derfor i relationen til andre end forældrene, være lidt afvisende, og sige "jeg gider ikke", "jeg gider ikke lege med nogle" (adspurgt til, hvem han leger med i børnehaven) Eller når vi beder sige pænt farvel til gæster "det gider ...


Annonce

... jeg ikke".

2. Når vi er sammen med venner om end det er hjemme eller ude, bliver han pludselig hyperaktiv på en sådan måde hvor jeg kan blive lidt nervøs, især hvis der er mindre børn, han enten går ind i så de vælter eller ligne, han fjoller meget på en sådan måde hvor han siger mærkelig lyde, griner af sig selv, bliver faktisk lidt overglad, og hører pludselig ikke efter, og bliver næsten en helt anden end den søde rolige dreng han ellers er hjemme og som de siger han er i børnehaven.

Nogle gange kan det hænge sammen med at han er træt, nogle gange er det ikke. Han bliver overgearet og hysterisk hvis han er træt

Vi har flere gange spurgt børnehaven om de har oplevet det samme, hvor til de svarer, at han leger så fint med de andre børn, at han mest vil lege med pigerne, da drengene leger, slåes lege, hvilket han ikke gider. nogle enkelte gange fjoller han, når de spiser frugt og laver lidt for meget sjov, men dette sker sjældent, og der ser jeg et mønster i at han har sovet mindre end han plejer og er træt.

Tilføjelse så har vi meget faste rammer herhjemme, og han kommer i seng samme tid, hver dag, og weekend. Han sover ca. 11-12 timer i døgnet. Enkelte dage 10, fordi han så vågner tidligt, hvilket betyder at han er meget træt tidligt, disse dage kan vi ikke tage ud om eftermiddagen, da han vil være for overtræt og umuligt.

Jeg håber du kan sætte lidt ord på det du ser udfra min beskrivelse, og hvordan vi bedst muligt håndtere de 2 situationer. Jeg syntes jo det er ærligt at vores venner, får et lidt negativt billede af vores søn, og de slet ikke ser den søde, charmerende og dejlige dreng som han er.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Lidt hyper dreng på 4 år

Hej Helen, Tak for dit fine svar sidst.. det gav lidt ro men nu har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce