Annonce

Annonce

Brev:

Storesøster råber af lillebror


1. november 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Storesøster råber af lillebror

Kære Helen,

Jeg har før skrevet til dig ang. vores piges reaktioner på at være storesøster, men der er kommet nyt til, hvor jeg håber du kan hjælpe lidt med et par gode råd.

Lillebror er 6.5 mdr og vores pige 2 år ældre, ret præcist. Jeg synes det er gået lidt i hårdknude herhjemme ift. vores piges accept af lillebror. Nogle gange synes hun han er meget spændende - det er spændende at han kravler lidt, spiser rigtig mad, får tænder osv. Men hun kan også se sig rigtig sur på ham.

Som oftest råber hun af ham så snart hun ser ham. 'Nej lillebror! Nej! NEEEJ!' og sådan bliver hun ved. Og det er bare ved synet af ham. Det driver mig ærlig talt til vanvid. Vi prøver at sige at han gør jo ingenting, eller spørge til hvad hun synes han gør der er så forkert. Han må ikke se på hende, på hendes kop, på hendes mad... you name it!
Det er lidt en ond spiral. Jeg er ved at være godt træt af hendes råberi, og så får hun jo også at vide at hun skal altså stoppe. Så det bliver til en del negativ opmærksomhed, hvilket nok ikke hjælper på sagen.

Der er også kampe om legetøjet, hvilket jeg dog tænker er meget normalt, men der er vi jo nok slemme til at tage lillebrors parti. "Nu leger lillebror lige med det, så du ...


Annonce

... må finde noget andet'.. Hun får dog lov til at få det, hvis hun finder noget andet til ham, som han vil have i stedet.

Jeg har haft det hårdt her i den første tid som familie på fire, og vores pige har virkelig prøvet mine grænser af. Også til en grad hvor jeg er kommet til at råbe ad hende. Det er jeg bare overhovedet ikke stolt af, og har arbejdet rigtig meget med det, så det er meget længe siden det er sket. MEN, hun har opfanget at sådan gør man når man er sur. Det er jeg bare så ked af. Hvordan lærer man hende at det ikke er en god måde at reagere på? Jeg håber hun lærer ved at se at jeg ikke gør det mere. Men skaden er måske sket?

Fordi hun har set mig råbe, accepterer jeg også at hun føler hun skal. Så derfor spørger jeg nogle gange om hun har brug for det, og vi har en regel om at hun må gå på legeværelset og råbe alt det hun overhovedet vil.

Problemerne kan måske skyldes at hun ikke føler hun får nok opmærksomhed, men vi giver hvad vi kan. Og hun er også afsted på ture alene med mor og/eller far. Skal tiden bare hjælpe os, eller er der ikke noget vi kan gøre for at vores søde lille pige kan blive mere glad og afslappet herhjemme.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Kærlig hilsen
Rikke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. maj 2018 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Hjælp til at afhjælpe omvæltninger

Kære Helen, Tak for en skøn og enormt informativ brevkasse og for dine...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt - part II

Kære Helen, Først vil vi begge gerne sige tak for din mail og forklaringer...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt?

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål omkring vores dreng som højest...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes og derfor får børn lettere ondt i maven eller en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem rå madvarer. Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv) til kød og grøntsager og det samme ved rå og færdiglavet mad.

- Frostvarer skal tøs op i en skål i køleskabet

- Rester fra dagens måltider sættes på køl med det samme....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annoncer

Annonce