Annonce

Annonce

Brev:

Opdragelse - 4 år, 8 mdr.


31. oktober 2016

Kategori:
Alder:
4 år, 8 mdr.

Opdragelse - 4 år, 8 mdr.

Kære Helen.

Jeg er alene med min dater på 4½ år. Hun har ikke fast kontakt med sin far, men ca. 4-6 gange om året. Jeg har min mor til at passe hende en aften med overnatning om ugen, når jeg arbejder længe på arbejdet, ellers har jeg min datter altid.

Jeg er desværre blevet overbelastet af altid at være på. Jeg har ikke rigtig fået prioriteret at jeg får ladet op og får overskud. Det går desværre ud over min datter nu. Jeg vil give dig nogle eksempler på hvordan jeg kommer til at handle forkert overfor min datter og så vil jeg bede om råd til gribe det anderledes an.

Jeg er et meget rummeligt menneske og derfor får min datter lang ”snor”, jeg er ikke særlig god til at være vedholdende og konsekvent. Det gør at jeg får sparet en masse vrede og frustration op som desværre går ud over hende. Min datter har også temperament og er vedholdende, så det giver også nogle konfrontationer mellem os.

Vores morgener er svære. Min datter er ofte oppe 1 time før hun skal afsted i børnehave. Jeg har ofte svært ved at få hende til at tage tøj på, spise og rede sit hår. Jeg vil gerne have en rolig morgen, hvor der er god tid, men ofte ender det med at jeg bliver træt af at sige hun skal gøre det ene og det andet. ...


Annonce

... Jeg bliver sur og træt inden dagen er gået i gang. Jeg ved ikke om det er en overgang, men jeg synes faktisk jeg længe har trænet hende i at hun selv skal gøre disse ting og ind imellem hjælper jeg hende også for at vi kan komme afsted til tiden. Der er også dage hvor det går godt, men der er godt nok flere af dem hvor hun slet ikke kan.

Jeg bliver gal og skælder ud hver gang og hun græder når vi når derud. Jeg truer med at jeg går det er tid vi skal afsted og at hun selv må sørge for at blive færdig. Jeg er desperat og kommer meget ofte i konflikter til at bruge denne argumentation. Det er det samme når hun skal op i seng og ikke vil med, så siger jeg at hun selv må børste tænder og gå op for nu går jeg. Alle gange bliver hun ked af det græder og kommer i gang med at gøre det hun skal eller fortæller mig hvis der er noget hun skal have hjælp til. Jeg ved det er fuldstændig urimeligt at jeg truer på den måde og jeg ved det er fordi jeg ikke kan finde en anden måde at håndtere det på. Jeg er sikker på hun føler at jeg forlader hende. Hun reagerer i i hvert fald voldsomt.

Hun sover mellem 19.30 og 20 og vågner ofte ved at jeg står op kl. 6.45. Hun har let ved at falde i søvn og hun sover i min seng.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. juni 2018 | Sovevaner | 4 år, 11 mdr.

Nye putterutiner

Kære Helen Endnu engang tak for gode råd og ikke mindst forståelse. Det kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Opdragelse | 4 år

Overgearet 4årig når der er gæster

Kære Helen Tak for dit sidste svar. Det var dejligt og gav lidt ro på......

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex

Jordemoder

Når du konstaterer at du er gravid, skal du kontakte egen læge. Han/hun vil herefter automatisk sørge for at din jordemoder får besked og hun vil så indkalde dig til undersøgelse.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annoncer

Annonce