Annonce

Annonce

Brev:

Trodsig 2,5 årig


25. august 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Trodsig 2,5 årig

Hej Helen,

jeg har før læst meget i dine bøger samt artikler her på siden, når jeg har været i tvivl om noget angående min søns udvikling, hvilket har hjulpet mig meget med at forstå, hvad der foregår i ham.

MEN, nu hvor jeg har allermest brug for det, synes jeg ikke at kunne finde trøst i nogen af dine læserbreve og svar.

Jeg har en dejlig dreng på 2,5 år (snart) med krudt i måsen, så der er fart over feltet.

Han er temperamentsfuld og vil bestemme alting. Når jeg beder ham om at gøre noget, hører han ikke efter. Jeg starter altid med at spørge ham pænt, om han ikke vil være sød, at "rydde op", eller "kom, nu hjælpes vi lige ad med at rydde op inden vi skal spise". Som regel får jeg et nej fra hans side. Så forsøger jeg med, jeg vil gerne have, at du lige gør sådan og sådan" eller jeg vil gerne, at du/vi lige gør sådan og sådan, for så bliver mor rigtig glad" - Men nej, intet hjælper. Han vil bare ikke gøre noget som jeg gerne vil have ham til uanset hvordan jeg vender og drejer det, og så ender det som regel med, at jeg bliver sur og skælder ud. Sådan er det med ALTING.

Når vi spiser, så er der mad overalt! OG han vil gerne stikke fingrene ned i maden og rigtig lege gravko eller hvad nu. Ofte putter han også sine fingre/hele hånden ned i sit glas med mælk eller vand til min helt store irritation og frustration. JEg har sagt til ham så mange gange, at "det gider jeg ikke", eller "det vil jeg ikke have - det er ulækkert" eller i den dur, men lige meget nytter det.

Jeg føler ikke, at jeg kan have ham med nogen steder - ...


Annonce

... restaurant/cafeteria/supermakedet eller noget, for han hører slet ikke efter. Jeg forklarer ham, at "jeg vil gerne have, at du bliver her", men straks efter er han helt nede i den anden ende, og går jeg efter ham for at hente ham tilbage, prøver han bare at stikke af. Hvis vi er i supermarkedet, forklarer jeg ham, at han skal se efter hvor han kører, så han ikke kører ind i nogen, for det er ikke så rart at blive kørt ind i, eller at han skal passe på ikke at køre ind i varer, da de kan gå i stykker, og det ikke vil være så godt. Men så kan han pludselig blive sur og ikke gide noget som helst mere.

Hvis jeg lige står og skal betale ved kassen, kan han pludselig også finde på at stikke af fra mig. Én gang var jeg nødt til at løbe fra kassen og efter ham, da han pludselig stak af ud gennem døren. HVis ikke en pige havde stoppet ham, ville han være fortsat med at stikke af fra mig og direkte ud på vejen og kunne (måske) være blevet kørt ned af en bil...

Jeg føler jeg skal slås (ikke fysisk!)/forhandle om ALTING med ham. Det er vildt trættende og jeg ved snart ikke mine levende råd! Jeg føler jeg forklarer ham om og om og om og om igen, at jeg gerne vil have, at han gør sådan og sådan, og der kommer også forklaring på, hvorfor jeg gerne vil have, at han skal gøre noget bestemt, men det er som om intet af det sætter sig fast hos ham, og han hører overhovedet ikke efter. Jeg er så frustreret efterhånden og føler mig konstant som den sure og gale mor, hvilket jeg overhovedet ikke har lyst til. Jeg er godt og grundig træt, og aner ikke hvad jeg skal stille op.

Kan du hjælpe mig??

Hilsen
den desparate!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annoncer

Annonce