Annonce

Annonce

Brev:

At være 3 år og høre efter


4. august 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

At være 3 år og høre efter

Hej Helen.

Tak for gode og brugbare svar indtil videre, som har været en stor hjælp på vejen, i vores lille familie, så tak for det :)

Jeg skriver nu igen, da jeg har et spørgsmål til, det at være 3 år og høre efter.

Egentlig syntes jeg vores 3 år og 4 mdr. dreng hører ok efter, ja en gang imellem svipper det da også herhjemme, og så baner jeg vejen istedet for alt for mange ord, som kom nu skal du i bad, og så går vi, så bliver han lidt sur, men det går meget hurtigt over, eller nu skla du komme fordi vi skal afsted, og hvis han ikke kommer, så går vi bare hen og tager ham i hånden og går eller hvad det nu er vi beder ham om - MEN, i mandags overflyttede vores dreng fra en mellem gruppe (2-4 årige) som bliver kaldt vuggestue, til deres rigtige børnehave afdeling, i dag, fik jeg så en lille opsang fra pædagogen, som kender vores dreng rigtig godt i forvejen, da det er en institution med åbne døre, at han havde svært ved at høre efter, at hun måtte bede ham om den samme ting 6 gange før han gjorde det, feks. at tage sko på, bukser på ect. og at det skulle vi arbejde med alle sammen, samt at hun da ville være nervøs for at tage ham med på tur hvis han ikke kunne hører efter , når de går på vejene.

- Øhh blev lidt forundret, og efter nærmere eftertanke, så er vi nok også lidt gode til at nurse ham herhjemme, vi giver ham tøj på og sko, det beder vi ham ...


Annonce

... ikke selv gøre, han kan godt, men det er meget hurtigere og nemmere at vi bare gør det, og det ville nok også ende med skig og skrål - men han tager selv skoene af når vi kommer hjem, og uden at vi skal bede ham om det, han går aldrig ind med sko på, og han er ret god til at hører efter generelt, og vi kan sagtens have ham med på tur uden at han løber nogle som helst steder, det tror jeg også vuggestuen har kunnet, vi har ihværtifald aldrig hørt andet.

Skal han selv gøre alt dette ?! Tænker på at han jo kun er 3 år.
Hvordan kan vi hjælpe ham på vej med at hører efter ?!

Han kommer selv og fortæller at han ikke hørte efter X ( Pædagogen ) i dag, med en lidt trykket mine, og til det svare jeg, nå for pokker, men man skal jo hører efter, hvad de voksne siger. og så går der ikke længe og så siger han, mor jeg hører altså efter, hvortil jeg så svare, men søde skat, du hørte jo ikke efter hvad jeg eller X, ect. sagde, og det skal man jo. Meeeen mor, det gør jeg altså, hmm hvad svare man til dette ? Det får mig til at tvivle på om han forstår det at hører efter? Altså selve sætningens betydning! hvad tænker du?.

Tilgengæld oplever vi meget herhjemme, at hvis han er træt, overtræt, overstimuleret ect. hører han overhoved ikke efter noget som helst, så dette sagde jeg til pædagogen, men det blevet hurtigt af fejret, og det var altså ikke derfor.

Med venlig hilsen
H

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2018 | Sovevaner | 3 år, 9 mdr.

Putning af datter på knap 4 år

Kære Helen Jeg skriver til dig for at få dine inputs omkring putning af...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Projekt blestop

Hej Vores dreng er nu blevet 3 år og er startet i børnehave. Skiftet fra...

Læs hele brevet og Helens svar


30. maj 2018 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Håndtering af 3-årig

Kære Helen. Jeg håber du kan hjælpe mig med at få nogle redskaber til at...

Læs hele brevet og Helens svar


27. maj 2018 | Udvikling | 3 år

3 årig har det svært

Hej Helen. Jeg skriver til dig da jeg ikke rigtig ved hvad det rigtige at...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2018 | Diverse | 3 år

Have to børn hjemme på barsel

Kære Helen, Tak for dit svar angående vores store pige og flytning. Det gav...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annoncer

Annonce