Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan sige nej, så det forstås?!


18. juni 2014

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Hvordan sige nej, så det forstås?!

Hej Helen

Endnu en gang tusind tak for dit sidste svar, som handlede om hvorvidt jeg kan tage afsted på ferie alene og lade far og søn blive hjemme. Der var mange gode råd, som jeg kunne bruge. Jeg har ikke afgjort det endnu, og trækker det helt til ugen inden, så jeg kan komme hjem og vurdere, hvordan det har været at være væk på venindeweekend inden.

Nå, men til et nyt spørgsmål.

Vores søn trives rigtig godt og er fuld af krudt. Men vi har et problem i forhold til at han "stikker af". Hjemme hos os har vi hæk og stakit om haven, så det er ikke noget problem. Og når vi er ude med hans løbecykel, bliver han også pænt inde på fortovet, og får lov til at løbe ca 50 meter foran når der ingen trafik er. Det går fint.

Men når han er på tur med dagplejen, vil han gerne stikke af, og har gjort det senest i dag, hvor vores dagplejemor først fanger ham, da han er midt ude på en lille landevej. Hun skælder ham så ud (hun er ellers en meget mild kvinde, men min kæreste, som hentede ham i dag genfortæller, at vores søn derefter godt var klar over at han havde gjort noget galt, og ville blive/sidde ved dagplejemoren efterfølgende).

For 2 dage siden var han på besøg med dagplejen i børnehaven, som ligger ud til en villavej, som ligger meget tæt på et trafikeret hovedvej. Der opdagede en af ...


Annonce

... pædagogerne at han var ved at klatre over stakittet, hvilket han selvfølgelig ikke må, og hun skældte ham kraftigt ud, hvorefter han græd voldsomt/skreg og skulle over til dagplejemoren og trøstes.

I går, da jeg skulle hente ham til noget fælles dagpleje-tamtam, kravlede han over et improviseret lille stakit, mens jeg talte med nogle andre forældre. Da jeg opdagede det og kaldte på ham, griner han bare og synes det er en leg, og løber videre om på den anden side af huset. Jeg løber efter ham, tager ham i armen, sætter mig ned i hug, og siger til ham, at han IKKE må løbe, når jeg siger han skal komme, og at han ikke må klatre over stakittet. Han griner bare og vrider sig for at komme videre.

Hvordan skal vi trænge igennem til ham? Det gælder også mange andre ting - han hører trods alt også efter en god del af tiden. Min kæreste og jeg har meget forskellig holdning. Min kæreste vil gerne tale vredt og bebrejdende og med hævet stemme, mens jeg har virkelig svært ved at blive vred, og jeg sætter mig ned og taler til ham, siger til ham hvad jeg IKKE vil have han gør og prøver at få øjenkontakt. Men uanset om det er min kærestes taktik eller min, så virker det øjensynligt ikke.

Kan det virkelig passe at vi skal råbe? Håber du har nogle gode råd og betragtninger, som du plejer :o)

De bedste hilsner
M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annoncer

Annonce