Annonce

Annonce

Brev:

Storesøster skal smide sut, ble og starte i børnehave


11. april 2012

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Storesøster skal smide sut, ble og starte i børnehave

Hej Helen

Så er det blevet min tur til at sende dig et brev med en hel masse spørgsmål, som har hobet sig op. Jeg vil nok sende dig nogle breve i løbet af den kommende tid, når jeg har fået sorteret mine spørgsmål.

I første omgang drejer det sig om min datter, som bliver3 år i starten af juni. Hun er og har altid været en følsom og meget empatisk pige, der bekymrer og forholder sig til rigtig mange ting. Hun er meget skarp og har altid været langt fremme på mange områder. Særligt har hun sproligt overrasket os mange, mange gange. Hun er meget observerende og suger alle indtryk til sig. Udadtil er hun ganske genert, men i vante rammer snakker hun som et vandfald.

Hun er blevet storesøster for to månedere siden og har taget det over al forventning. Hun er SÅ god ved lillebror, som hun bare knuselsker. R har intet ondt været dem imellem. Som forældre har vi selvfølgelig godt kunnet mærke på hende at hun er blevet storesøster, men slet ikke i det omfang vi havde frygtet og vi er også klar over hun befinder sig i en fase, hvor hun vil være selvstændig.

Hun skal i børnehave om 2 mdr. Og jeg har længe tænkt på, hvornår det er tid til at smide bleen og sutten. Jeg har ikke villet tage den fra hende før, nu hvor hun blev storesøster. Hun bruger kun sutten til søvn om aftenen og render ellers aldrig med sutten. Når hun sover til middag herhjemme får hun også sutten. Hun bruger den dog ikke til middagssøvn i dagplejen og har ikke gjort det længe.

Hvornår skal vi vænne hende fra sutten? Måske vi skal helt vente til hun er godt i gang med børnahaven? Men skal hun så have lov at have den til middagssøvn i børnehaven?

Hun har ikke vist sønderlig stor interesse for potten/toilettet. En smule i perioden og så har vi bakket hende op. Hun har et par gange tisset på potten og lavet pølse en gang. Men mest når vi har opfordret hende til at sidde der, mod at hun så ...


Annonce

... har ex. Fået lov at sidde foran fjernsynet. Vi har aldrig presset.

Jeg synes dog nu jeg mærker en ændring, idet, hun er begyndt at bemærke når hun tisser i ny og næ. Bl.a. Når hun er i bad, så siger hun nu skal jeg tisse og så har jeg sat hende over på toilettet, hvor hun så har tisset nogle af gangene. Hun kommer også og siger når hun har lavet pølser, men gider ikke at have skiftet ble. Hun siger ofte efter hun har gjort i bleen: så skal jeg op på toilettet, som om hun ikke forstår at hun er færdig, på trods af at vi igennem lang tid har rost hende når hun har anmeldt at hun har lavet pølser, for derefter at sige næste gang kan du sige til lige når du skal så vi kan komme ud på toilettet og lave den. Hvordan griber vi det an? Jeg er helt på bar bund i forhold til rette tidspunkt (føler dog det er ved at være) og hvordan man gør det rent praktisk.

Efter hun er blevet storesøster og faktisk også i tiden op til hune skulle være storesøster, har hun helt bevidst tillagt sig babysprog, som: mig ha', -av fus, mig ik' vil osv. Hun er ellers SÅ velformuleret og kan sagtens forklarer sig i lange lange sætninger. Jeg har ignoreret det og tænkt hun havde behov for at være baby igen, men synes nu det har stået på for længe og tager overhånd og er derfor begyndt, at sige det forstår jeg ikke, og på den måde opfordre hende til at sige det rigtig og det gør hun så ofte. Jeg er kommet til at tænke på, om det slet ikke har noget med den nye rolle som storesøster at gøre, men måske snarer at hun for 2 mdr siden sagde farvel til sin jævnaldrende legekammerat idagplejen (han skulle i børnehave) og nu er begyndt at lege fast med at andet barn, som sproglig er meget langt bagud og kun udtrykker sig i to ordssætninger. Hvad tænker du?

Der var en hel masse spørgsmål og jeg har faktisk mange flere, som jeg gemmer til et andet brev. Glæder mig rigtig meget til at høre fra dig.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce