Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til vænne fra flasken


22. februar 2023

Alder:
14 mdr.

Hjælp til vænne fra flasken

Hej, Helen.

Efter et laaaaaangt indkøringsforløb er vores dreng nu endelig kørt ind i dagplejen og er blevet rigtig glad for at være der. Ikke mindst på grund af dine gode råd, så mange tak for det. Han kaster ikke længere op, når jeg afleverer ham, og græder kun indimellem, men helt normal gråd, som kun varer et øjeblik. Han er heller ikke påvirket, når han kommer hjem, men er frisk og glad, så det er bare dejligt!

Han har dog været og er fortsat voldsomt plaget af sine tandfrembrud. Han er sur og tvær og så ulykkelig, og i de dage, hvor det står på, har han løs mave, tager sig til ørerne, sover dårligt og spiser stort set intet andet end melon. Lægen ordinerede Panodil, og det har han fået. Vi har også smurt gummerne og prøvet med alverdens bidelegetøj, men lige lidt hjælper det. I de dage tager han flere flasker - formodentlig fordi han er sulten, når han jo ikke spiser så meget. Han smed sutten i forbindelse med de første tænder og vil ikke have den, men bruger indimellem så flaskesutten som lindring, fornemmer jeg.

Men nu burde han jo snart være ovre de værste tandfrembrud, og derfor vil vi gerne vænne ham fra flasken.

Han er nu knap 14 måneder gammel og får fortsat natflaske (også når der ikke er tandfrembrud), eller jeg skulle måske ...


Annonce

... nærmere sige natflasker ...

Han får en flaske ved puttetid omkring kl. 19.30, og så tager han en flaske mere omkring midnatstid. Indimellem vågner han og tager lidt af en flaske ved 3-4-tiden, indimellem er det først kl. 5. Flaskerne er på 150 ml (fem skefulde pulver). Han tømmer gerne den første kl. 19.30. Den ved midnat tømmer han enten eller tager en pæn portion af, og natflasken er det sådan lidt op og ned med.

I starten virkede han rent faktisk sulten, selvom han spiser rigtig godt og også får en godnatgrød efter aftensmaden. Han får også masser af vand i dagens løb, men nu har jeg svært ved at skelne mellem, om det er sult, hygge eller tørst, der gør, at han vågner. Han er jo en stor dreng.

Sundhedsplejersken gav ham indtil 15 måneder, og så skal han være vænnet af flasken, men det er jo nemmere sagt end gjort, og hun sagde ikke rigtig, hvordan vi nøjagtig skulle gøre.
Hun foreslog at fortynde mælken, og det har vi prøvet. Resultatet er blot, at han så vågner endnu hyppigere og drikker mere, så han tisser i sengen. Det ødelagde nattesøvnen fuldstændig, så det stoppede vi med igen.

Har du forslag til, hvordan vi nemmest vænner ham af med flasken? Over hvor lang tid? Hvor stor en mængde skal han have?

På forhånd tak.

Mange hilsener fra MK

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. maj 2023 | Udvikling | 12 mdr.

Hvorfor bider min dreng?

Kære Helen Jeg har en dreng, som netop er blevet et år. Han er i alle...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2023 | Opdragelse | 14 mdr.

Kort lunte og spiseadfærd

Kære Helen Tak for en god brevkasse, det er ofte spændende og brugbart at...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Behov for godnathistorie?

Hej Helen Vores datter fylder et år i næste uge, og jeg er blevet i tvivl...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2023 | Sovevaner | 15 mdr.

Urolig søvn, meget tørstig om natten

Hej Helen. Så er vi tilbage igen i håbet om at få endnu et godt råd. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


29. marts 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Fra 2 til 1 lur og puttetider

Kære Helen Har du et godt råd til, hvordan jeg får min søn til at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce