Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til søvn og måltider - PART II


1. november 2022

Alder:
6 mdr.

Hjælp til søvn og måltider - PART II

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar!

Siden sidst er det blevet meget nemmere at putte hende. Vi giver hende en flaske, når hun skal sove, og det betyder, at vi de fleste gange kan undvære bolden :) Den kommer dog stadig i brug, hvis hun virkelig bare ikke kan falde til ro.

Vi har siden sidst også indført både morgenmad, frokost og aftensmad - og gerne ét mellemmåltid mellem frokost og aftensmad. Vi har dog haft udfordringer med at få hende til at ville spise grød/mos. Hun virker overhovedet ikke interesseret, når vi forsøger at made hende. Til gengæld er hun meget interesseret i maden, når hun selv får lov. Vi er derfor så småt begyndt at give hende mad, som hun selv kan styre, og det går super godt indtil videre ( lidt ala baby led weaning). Hun får også kød, og har indtil videre smagt både kylling, okse og torsk.

Vi har dog stadig store problemer med søvnen - og det er faktisk kun blevet værre siden sidst. Vi er gået fra to opvågninger, hvor hun skal have flaske, til tre. Når hun vågner om natten er hun ikke kun urolig... hun græder indtil hun får flasken i munden.

Hun bliver puttet kl. 19:30-20, hvorefter hun så typisk vågner kl. 23.30-00.00. Her får hun en flaske på 135 ml, som hun typisk tømmer. Herefter vågner hun typisk igen ...


Annonce

... efter 2,5 time, hvor hun igen tømmer en flaske på 135 ml. Herefter vågner hun typisk allerede efter 1,5-2 timer, hvor hun så tilbydes en flaske. Nogen gange tager hun den, og så kan vi måske få hende til at sove videre... og ellers afviser hun flasken og er egentlig klar til at stå op (hvilket hverken mor eller far er) :)

Hun får mellem 800-1000 ml erstatning om dagen, hvilket er inklusiv dét, hun får om natten. Jeg tænker derfor, om det er fordi hun ikke får nok i løbet af dagen, at hun er så sulten/tørstig om natten? Jeg ved dog ikke, hvordan jeg i så fald skal få mere i hende i dagtimerne.

Jeg overvejer at prøve med en flaske vælling, når hun vågner kl. 23.30-00.00... bare for at se, om det kan gøre en forskel på hendes sult/søvn. Hvad tænker du om det?

Vores dage ser typisk sådan ud, at hun får morgenmad ca. 30 min efter, hun vågner om morgenen. Hun får frokost efter første eller anden lur, alt afhængig af hvor tidligt, vi er kommet op, og hvor lang hendes første lur er. Hun får et mellemmåltid (frugt) mellem frokost og aftensmad, og hun får aftensmad ca. kl. 18. Herudover får hun tilbudt flasker inden hver putning, hvor en typisk flaske er på 135 ml, som hun ikke altid tømmer. Skal jeg gribe måltiderne an på en anden måde?

På forhånd tak.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. november 2023 | Diverse | 5 mdr.

Gylper meget - 5 mdr.

Hej Helen Min søn er nu 5 mdr. og en rigtig glad dreng, der smiler og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

7,5 måned - søvn og måltider

Kære Helen Vi har en dejlig dreng på 7,5 måned. Han har altid været...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Afviser flaske - 6 mdr.

Hej Helen, Min søn på 6 mdr afviser flaske. Jeg ved ikke om han får sin...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2023 | Sovevaner | 5 mdr.

Min søn på 5 mdr. græder hver gang han skal sove

Kære Helen. Tak for en god brevkasse:) Min søn på 5 mdr. har pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Afføring 3-4 gange dagligt

Hej Helen. Vi har en datter på 6 1/2 mdr. Da far snart skal overtage barsel,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce