Annonce

Annonce

Brev:

Mad - 20 mdr.


21. maj 2022

Alder:
20 mdr.

Mad - 20 mdr.

Hej Helen

Nu til mit sidste spørgsmål.

Min søn var jo meget længe om at ville spise. Han begyndte faktisk først at spise, da han var omkring 8-9 måneder. Indtil da ville han kun have mælk, selvom vi prøvede at tilbyde meget andet. I dag er der stadig rigtig meget, han ikke vil smage på.

Morgenmad, mellemmåltider og frokost går egentligt fint.

Han spiser havregrød eller havrefras med letmælk til morgenmad.
Til frokost spiser han rugbrød, når han er hjemme. Der vil han gerne have leverpostej, spegepølse eller ost. Når han er i vuggestue spiser han, hvad de får der.
Til mellemmåltider spiser han typisk frugt. Han kan lide en del frugt, men ingen bær og heller ikke avocado. Nogle gange får han også noget bolle eller figenstang.

Det er mere aftensmad, som er lidt en udfordring, da han hverken vil have ris, pasta eller kartofler i stykker. Han vil gerne have fisk og det meste kød, men han vil kun have kulhydrat, hvis det er i form af mos. Han vil heller ingen ...


Annonce

... grøntsager have, medmindre jeg moser dem sammen med kartoflerne. Så vil han gerne spise gulerod, blomkål, pastinak og lignende, men det skal altså være most.
Han vil gerne have pasta, hvis det er lasagne.

Egentligt er det okay for mig, at han stadig får mos. For mig er det bedre, at han spiser noget, som han kan lide, og så han bliver mæt, selvom det måske ikke er helt så varieret i konsistensen som andre børn i hans alder får. Jeg tænker, at med flytningen og de andre udfordringer, som jeg har skrevet om i de tidligere breve, så er det måske ikke det bedste tidspunkt at begynde at lave det om. Jeg tilbyder ham altid, hvad jeg selv får, men han vil som regel ikke smage. Og hvis vi er nogen steder, så plejer jeg at sørge for, at der er noget rugbrød han kan få, hvis han ikke vil have maden.

Men jeg er i tvivl, om det er okay, at gribe det sådan an, og lade ham beholde sin mos, indtil han selv vil spise noget andet? Eller gør jeg ham en bjørnetjeneste?

Med venlig hilsen
en mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. august 2022 | Udvikling | 21 mdr.

Flytning nu og i fremtiden - 21 måneder

Hej Helen. Min datter er 21 mdr gammel og vi flyttede fra hendes far da hun...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2022 | Opdragelse | 20 mdr.

Temperament - skubber, tager legetøj

Hej Helen. Min datter har de sidste måneder udvist en hel del temperament.....

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2022 | Sovevaner | 19 mdr.

Ændre putteritual

Hej Helen. Jeg har en datter på 19 mdr, som så længe jeg kan huske har et...

Læs hele brevet og Helens svar


15. juni 2022 | Udvikling | 21 mdr.

Græder over alt

Hej Helen :) Jeg skriver til dig grundet min datters adfærd. Hun er 21...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2022 | Opdragelse | 20 mdr.

Raserianfald 20 mdr.

Hej Helen Her kommer så brev nummer 2. Min søn trives godt, han er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Medicin til børn

Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.

Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce