Annonce

Annonce

Brev:

Mad - 20 mdr.


21. maj 2022

Alder:
20 mdr.

Mad - 20 mdr.

Hej Helen

Nu til mit sidste spørgsmål.

Min søn var jo meget længe om at ville spise. Han begyndte faktisk først at spise, da han var omkring 8-9 måneder. Indtil da ville han kun have mælk, selvom vi prøvede at tilbyde meget andet. I dag er der stadig rigtig meget, han ikke vil smage på.

Morgenmad, mellemmåltider og frokost går egentligt fint.

Han spiser havregrød eller havrefras med letmælk til morgenmad.
Til frokost spiser han rugbrød, når han er hjemme. Der vil han gerne have leverpostej, spegepølse eller ost. Når han er i vuggestue spiser han, hvad de får der.
Til mellemmåltider spiser han typisk frugt. Han kan lide en del frugt, men ingen bær og heller ikke avocado. Nogle gange får han også noget bolle eller figenstang.

Det er mere aftensmad, som er lidt en udfordring, da han hverken vil have ris, pasta eller kartofler i stykker. Han vil gerne have fisk og det meste kød, men han vil kun have kulhydrat, hvis det er i form af mos. Han vil heller ingen ...


Annonce

... grøntsager have, medmindre jeg moser dem sammen med kartoflerne. Så vil han gerne spise gulerod, blomkål, pastinak og lignende, men det skal altså være most.
Han vil gerne have pasta, hvis det er lasagne.

Egentligt er det okay for mig, at han stadig får mos. For mig er det bedre, at han spiser noget, som han kan lide, og så han bliver mæt, selvom det måske ikke er helt så varieret i konsistensen som andre børn i hans alder får. Jeg tænker, at med flytningen og de andre udfordringer, som jeg har skrevet om i de tidligere breve, så er det måske ikke det bedste tidspunkt at begynde at lave det om. Jeg tilbyder ham altid, hvad jeg selv får, men han vil som regel ikke smage. Og hvis vi er nogen steder, så plejer jeg at sørge for, at der er noget rugbrød han kan få, hvis han ikke vil have maden.

Men jeg er i tvivl, om det er okay, at gribe det sådan an, og lade ham beholde sin mos, indtil han selv vil spise noget andet? Eller gør jeg ham en bjørnetjeneste?

Med venlig hilsen
en mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. september 2023 | Udvikling | 22 mdr.

Går på tæer

Kære Helen Jeg synes, det går godt med vores lille pige på snart to år. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


5. september 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Eget værelse? - 17 mdr.

Kære Helen Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Diverse | 17 mdr.

Navlepilleri :)

Kære Helen Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd. En lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2023 | Sovevaner | 21 mdr.

Sove på eget nyt værelse

Kære Helen. Min datter sover i øjeblikket hos os, da vi i vores lejlighed...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2023 | Udvikling | 20 mdr.

Sprog - skelne mellem lyde og ord

Kære Helen Det går fortsat fremad med min datter på nu 20 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce