Annonce

Annonce

Brev:

Spiser pludselig meget lidt


12. september 2021

Alder:
4 mdr.

Spiser pludselig meget lidt

Kære Helen

Mange tak for dit sidste meget gode svar mht døgnrytme for vores datter. Vi har fulgt rådene på bedste beskub og det har hjulpet med at få nogle bedre lure og lidt mere struktur på dagen. Men nu, hvor hun er 4,5 måned, er det som om det hele smuldrer.

Vores datter får nu udelukkende flaske med MME, da hun begyndte at afvise brystet. Det har jeg haft det helt ok med, men nu begynder jeg at fortryde alt. Hun vil nemlig pludselig kun spise meget lidt. Jeg laver omtrent 10 flasker i døgnet, hele tiden i håb om at hun vil spise lidt, men hun vil simpelthen ikke spise mere end 50-60 ml, og kun lige inden hun falder i søvn, og kun hvis jeg trasker rundt med hende, mens hun kigger rundt.

Henad aften kan hun spise lidt mere, 90-100 ml, og puttes til natten med en flaske hun oftest spiser ca 200ml af. Om natten spiser hun to store måltider, som hun efterspørger tidligere og tidligere. Før kunne hun sove fra 21-03/04, nu vågner hun allerede lidt efter midnat og vil mades.

Hun har også pludselig svært ved at komme hen over første søvncyklus i sine lure, og vågner op efter 45 min og skal hjælpes helt vildt for at sove videre. Jeg er begyndt at lægge hende i motoriseret slyngevugge hvor hun nemt sover 2-2 1/2 time uden forstyrrelser, men det betyder også at jeg ikke som før kommer udenfor og gå tur med hende i barnevogn.

Jeg har prøvet at skifte flaskemærke, skifte størrelsen på sutten, lavet flasken varm/kold/lunken, prøvet at skærme hende, prøvet at aflede hende, prøvet ...


Annonce

... liggende i arm, i bæresele…you name it. Jeg er så bekymret for at hun ikke får nok og bebrejder mig selv meget.

Jeg har forsøgt at tælle sammen hvad hun får i løbet af et døgn, og det ligger på omtrent 600-700 ml. Hun vejer 7,2 kilo.

Dagen ser nogenlunde således ud:

Ca 7:30 vågner glad, leger, hygger, snakker
Ca 9:45 puttes med flaske, spiser 60 ml
Ca 12:00 vågner glad, godt aktiv og nysgerrig
Ca 14:15 puttes med flaske, spiser 60 ml
Ca 16:30 vågner glad, igen god aktivitetstid og hygge
Ca 18:30 sover powernap i bæresele, puttes med flaske og spiser lidt mere, måske 90, nogle gange mere.
19:00 vågner fra sidste lur, hygge og fra ca 20 går vi i gang med putteritual med bad, creme, nattøj, godnatbøger og flaske. Her kan hun spise alt mellem 100 og 240 ml. Sover kl 21
01:00 natflaske, ca 160-180ml
04:00 natflaske, ca 150ml, nogle gange mindre.

Det føles som et kæmpe tilbageskridt at måtte undvære den gode nattesøvn, da hun før har kunnet sove 6-7 timer i streg efter putning, fordi hun fik dækket sit kaloriebehov om dagen bedre.

Jeg er så ked af det hele tiden og græder hver gang jeg hælder MME ud i vasken. Jeg mangler virkelig noget seriøs vejledning mht flaske, fordi jeg føler vi er på vej ind i nogle rigtig dårlige vaner. Hvordan strukturerer jeg dagen rundt om flaskerne så jeg ikke hele tiden står med tiloversbleven mme og en pige der ikke spiser? Hvor længe skal der gå imellem flaskerne om dagen? Og hvor meget bør hun spise?

Kærlig hilsen
en meget bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste og reneste start på livet

Enhver forælder vil gerne give sine børn de bedste forudsætninger for den bedste start på livet – og gennem hele opvæksten. Det gælder især, når det kommer til hudplejeprodukter til børn, som skal være så naturlige og økologiske som overhovedet muligt.

Lille Kanin er danskproduceret, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. oktober 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder gammel pige, vågen om natten

Hej Helen, Vi har en pige på 5 måneder. Hun har fra hun var 2-3 uger gammel...

Læs hele brevet og Helens svar


14. oktober 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Hysterisk aftenuro

Hej Helen. Jeg har længe fuldt med på sidelinjen og selvom jeg har læst...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Fodring om natten

Hej Helen Mange tak for dit svar på dit svar på mit sidste spørgsmål. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Hvorfor vågner hun så ofte om aftenen/natten? Part 2

Hej Helen. Tak for dit svar. :) Svar på vores datters vægt. 6,9kg og...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2021 | Udvikling | 3 mdr.

Vores barn hader både barnevogn og autostol

Kære Helen, Jeg har skrevet til vdr. vores datters søvn, og da vi også har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind GoBabyGo Kravle Start Pakke

2 pakker til en værdi af kr. 465,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce