Annonce

Annonce

Brev:

Vegetar, mælk og søvn


4. juni 2021

Alder:
8 mdr.

Vegetar, mælk og søvn

Hej Helen

Jeg har lidt forskellige spørgsmål, jeg håber du kan svare mig på :)

Min datter bliver 8 mdr. lige om et par dage. Hun er i fin trivsel, både vægtmæssigt, adfærdsmæssigt, udviklingsmæssigt osv.

Dog er jeg stadig lidt forvirret over hvordan vi bedst muligt sørger for, at hun får den mest mulige optimale kost, idet jeg og min kæreste er vegetarer. Dvs. vi spiser hovedsageligt vegetarisk, men også fisk til frokost i form af makrel og torskerogn.

Spørgsmål kommer her - Kost:
- Hvordan kan en dags måltider se ud for en vegetarbaby, så hun bliver godt dækket ind?
- Hvor meget protein skal en baby have pr. dag? Skal hun fx have protein til HVERT måltid i form af fx bønner/linser eller er det ok kun til aftensmaden?
- Må en baby på hendes alder godt få falafler eller er skorpen for hård?
- Skal hun egentlig have B12? Vi tager selv B12 via en smeltetablet ca. hver anden dag, men hvordan hænger det sammen for en baby? Jeg ammer hende ca omkring 4 gange i døgnet, hvor hun vel også får noget gennem mælken, men nogle gange får hun også MME.
- Skal hun også suppleres med ekstra jern?

- Så er jeg også lidt nysgerrig på, at du skriver i din bog at hun skal have frisk frugt i hånden. Men skal det så være kogt, for er der ikke risiko for kvælning hvis hun bare får et "råt" stykke pære i hånden?
- Hvis hun ikke gider spise noget af et måltid, springer man det så bare over, eller skal hun have mælk i stedet, selvom vi er i gang med at drosle lidt ned på amning, idet hun bliver ældre?
- Hun sover ofte lang formiddagslur på terrassen et par timer - skal hun så have formiddagsmad eller frokost når hun står op, hvis kl. er omkring 11? Er bange for om hun får for få måltider, hvis jeg skipper et mellemmåltid?

Det var mine spørgsmål om kost! ...


Annonce

... Beklager der er mange, men har gået og været i tvivl om de her ting længere tid, så synes det var bedre at få dem alle sammen samlet :)

Spørgsmål - Amning:
- Du skriver i din bog, at det er normalt man ammer ca. 3 gange i døgnet, når baby er 8 mdr. Jeg tror vi ammer ca. 4 gange, måske nogle gange 5, hvis hun har en dårlig dag. Jeg vil rigtig gerne være færdig med at amme, når hun er omkring 10-11 måneder, da hun skal starte i dagpleje og jeg på studie og synes det er meget energikrævende, når man også skal sørge for alle madmåltiderne om dagen. Hvordan drosler man ned på amningen? Er det meningen det skal komme naturligt fra hendes side af, eller er det mig der aktivt skal skære et måltid væk? Fx plejer hun at få mælk kl. 11 om aftenen og 05 om morgenen. Hvis jeg gerne vil have amningen væk om morgenen, hvordan gøres det så mest hensigtsmæssigt? :)

- Maya græder tit 2-3 gange omkring kl. 02/03, enten fordi hun har tabt sutten eller af andre grunde, vi ikke kan regne ud, udvikling måske. Kan der ellers være andre grunde til det her omkring 8 mdr. alderen? Vi tjekker ofte for tænder, men der er ikke noget på vej lige pt.

Kan jeg hjælpe hende med at sove bedre, så vi begge får mere sammenhængende søvn? Har overvejet om det vil hjælpe at vænne hende af med sutten om natten, da den godt kan virke nogle gange som et forstyrrende element. Hvordan gør man det mest skånsomt, og tænker du at det er ok, eller ikke hensigtsmæssigt?

Jeg er ofte meget træt om dagen, og har ikke meget overskud, og det er ved at blive for meget for mig, så vil jeg vil rigtig gerne finde en god løsning snarest muligt, da min hjerne er ved at blive bims af den manglende sammenhængende søvn..

Håber meget at du kan svare på mine spørgsmål.

God dag til dig.

Med venlig hilsen
Emilie

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

Derfor er det vigtigt at tænke forebyggelse ind i de daglige puslerutiner, så dit barn kan få en sund, intakt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. juli 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby på 7 mdr. vågner hele tiden om natten

Hej Helen Min datter vågner hele tiden om natten, jeg er nok oppe med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2021 | Bedsteforældre | 6 mdr.

Pasning af bedstemor

Hej Helen Min barsel slutter om lidt, når min datter er knapt 7 måneder, da...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2021 | Amning | 8 mdr.

Reduktion af natamning

Hej Helen Vores datter G er nu 8,5 måned og er godt tilpas og glad det meste...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Amning og skemad 7 mdr.

Hej Helen :o) Mit spørgsmål er ang. skemad og nedtrapning af amning. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2021 | Bedsteforældre | 7 mdr.

Pasning med putning

Hej Helen Ja så er jeg her igen med et nyt spørgsmål☺️ Her...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce