Annonce

Annonce

Brev:

Mit barn sover ikke


8. marts 2012

Alder:
6 mdr.

Mit barn sover ikke

Kære Helen

Jeg skriver til dig, idet jeg har problemer med at få min 6 måneder gamle baby til at sove. Hun har altid sovet lidt, men siden hun var 4 måneder gammel, har det været helt ekstremt. Hun falder meget sent i søvn og vågner hvert 20 min, 30 min for derefter at vågne hver time. Hun kan ikke falde i søvn selv og vil kun ligge på armen, og jeg skal af og til bruge en time på at få hende til at falde i søvn igen.

Derudover er det kun mor, der dur, når hun skal sove. Hun vil ikke være hos far og hvis hun er træt, græder hun hjerteskærende, hvis blot jeg skal et smut på toilettet, mens hun er hos sin far. Jeg har virkelig prøvet at være konsekvent i forhold til at danne et soveritual, som jeg følger, men det er endnu ikke lykkedes.

Om dagen har hun altid powernappet. Hun sover 5-15 min og er derefter frisk. Hvis jeg derimod går tur med hende i barnevognen, sover hun uden problemer op til 3 timer. Man skal dog være i bevægelse. Barnevognen må ikke stå stille for så vågner hun med det samme. Jeg ved godt, at hun helst skal være vågen, idet hun bliver lagt, men hun græder og hiver efter vejret, indtil jeg tager hende op. Derfor kan jeg kun få hende til at sove, hvis hun falder i søvn i mine arme eller hvis jeg bærer rundt på hende, indtil hun sover.

Jeg vil prøve at beskrive et almindeligt døgn, men der er ikke et klart mønster. Der har aldrig været rutine, når det komme til hendes søvn. Hun bliver simpelthen ikke træt på samme tid af døgnet.

Følgende er et eksempel på, hvorledes en dag kan se ud:

Kl 8-9 Vågner og ammes
kl. 10-12 formiddagslur. Ammes i søvn (hun sover næsten altid i løbet af dette tidsrum, men længden varierer meget) Alt fra 10 min til 3 timer i barnevognen, hvis vi går tur.
kl. 13-14 ammes.
kl. 15 eftermiddagslur. Powernap på 10 min. Ammes i søvn.
kl. 17. ammes
kl. 18.30 grød eller grønsagsmos samt vand.
(nogle gange en amning i dette interval)
kl. 20.30-21. Gøres klar til putning. Hun får nattøj på og ammes. Nogle gange kan hun ammes i søvn. Jeg synger en sang, og hun ligger og putter hos mig.
Herfra vågner ...


Annonce

... hun hvert 20-30 min og her på det sidste, har hun virket så frisk omkring kl. 22, at hun er kommet ind i stuen hos mig og hendes far, hvor hun har leget indtil kl. 23. Det har været umuligt for mig at få hende til at sove. Hun pludre mv.

Om natten sover hun i intervaller af 20 min og op til 1 time. Hun græder, når hun vågner og vil kun sove i mine arme. Hun vågner ofte, idet jeg ligger hende ned i vuggen ved siden af vores seng. Det skal siges, at vi har købt en tremmeseng, som står på hendes eget værelse, men idet hun vågner så ofte, sover hun ikke der om natten. Vi overvejer nu at flytte tremmesengen ind på vores værelse i stedet for vuggen, idet hun er blevet lidt stor og snart vil kunne hive sig selv op i siddende stilling. Hvis jeg prøver at lægge hende i vores seng, vender hun sig rundt og begynder at lege. Det dur derfor ikke.

Foruden det at hun ikke vil sove og sover ganske kortvarigt, så er hun en utrolig glad og livlig baby. Hun er ekstrem nysgerrig og kan ikke få nok af alt, hvad der sker omkring hende. Sådan har hun været fra første dag, hun kom til verden. Hun stortrives og vejer omkring 8, 5 kg. Hun er også meget langt foran udviklingsmæssigt og folk er ofte ret forundrede over, at hun er så langt fremme.

Hun maver sig frem og er tæt på at kunne kravle rigtigt. Hun kommer hurtigt frem og hvis blot man vender øjet fra hende et øjeblik, så kan vi finde hende under sofaen eller spisebordet. Hun er også meget social og kan godt lide mennesker. Hun er en rigtig lille charmetrold og charmer sig ind hos alle. Hun kræver meget opmærksomhed og vil ikke være alene, ikke en gang et kort øjeblik. Hun er utrolig glad for sin mor og dette kommer som nævnt særligt frem om aftenen, når hun skal sove. Det skal siges at hun fik sine første to tænder, da hun var 4 mdr. gammel og nu har hun to mere og den femte er på vej.

Hvad kan jeg gøre for at få hende til at sove og sove mere sammenhængende? Jeg lider nu er kronisk søvnmangel og min krop har allerede sagt fra for en uge siden, hvor jeg røg i gulvet af ren og skær udmattelse.

Kærlig hilsen
Marijana

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. oktober 2019 | Amning | 5 mdr.

Min søn afviser brystet

Kære Helen. Tak for fantastisk vejledning og gode råd:) Lige nu står jeg dog...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 ½ mdr vil ikke sove el. spise el. i bad

Hej Helen Min baby sov de første 3 måneder alt, alt for meget (i henhold til...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Baby græder når andre børn taler til ham

Hejsa. Tak for alle dine gode råd mht søvnen. Vi kæmper stadig men denne...

Læs hele brevet og Helens svar


1. oktober 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Nattesøvn. Kan det være refluks?

Hej igen og tak for dine råd vedr. Vores søns konstante opvågninger om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mad og søvn - 6.5 mdr.

Kære Helen Efter at have læst og benyttet mange af de gode råd, du har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce