Annonce

Annonce

Brev:

Baby er sulten hele tiden og bliver aldrig mæt


1. november 2022

Alder:
1 mdr.

Baby er sulten hele tiden og bliver aldrig mæt

Kære Helen.

Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej i forhold til min baby på nu 5 uger.

Vi har haft en lidt hård start på det hele - mildest talt - med indlæggelse 2 dage efter fødslen, da hun var både gul, dehydreret og ikke havde haft afføring. Amningen kørte ikke, og det gør den faktisk stadig ikke.

Vi kom hjem efter 4 dage, hvor vi kørte 3 timers intervaller og supplerede med mme og udmalket modermælk efter hver amning. Min mælkeproduktion kom godt op, men stadig ikke nok til at dække behovet og vi måtte forsætte med supplering hjemme. Hendes sutteteknik er også dårlig, så hun får ikke ret meget mælk hos mig når hun ammer. Hun får det, der lige løber af sig selv de første ti minutter og så bliver hun sur og vild, og det har været vanskeligt for mig at håndtere. Jeg har fået sår og revner, og har simpelthen grædt og grædt.

Hun nægter at gabe ordentlig op og hendes underlæbe krænger indad. Jeg har set den ene ammevideo efter den anden,fået hjælp på sygehuset og prøvet mange forskellige stillinger. Blandt andet laid back. Intet hjælper på at hun ikke tager nok brystvorte i munden.

Nu er jeg så tæt på at opgive. Til 5 ugers undersøgelsen sagde lægen at der ikke var tegn på spændinger, som eller var det ...


Annonce

... eneste tilbage af bud hos mig selv på hvad der kan være galt. Og i weekenden faldt min mælkeproduktion virkelig meget hvilket betød at vi måtte give havde flaske til alle måltider. Vi fik lige pludselig en langt gladere baby som faktisk også sover flere havde i løbet af dagen, hvilket er meget uvant for os. Hun plejer at være vågen og pirrelig det meste af dagtimerne, hvilket selvfølgelig også har været hårdt.

Men nu hvor vi så er overgået til flaske (for det meste, jeg forsøger stadig at amme nogle gange om dagen) synes jeg virkelig hun spiser meget og faktisk slet ikke stopper med at spise. Hun får 7 måltider med 120 ml, men efterspørger mere ved at søge, putte fingre i munden og til sidst græde helt vildt. Jeg har prøvet at distrahere hende, gå rundt med hende, smide hende i barnevognen og lignende med det resultat at hun bare forsætter med at græde eller bare bliver ved med at være vågen.

Så når jeg giver efter for hendes sult så bliver det gerne 175-200 ml hun spiser, og det er jo alt for meget i forhold til det anbefalede. Hvad kan vi gøre? Og hvor lang tid anbefaler du, at en baby skal være om at spise 120 ml? Vi prøver at strække måltidet over 30-40 minutter.

Med venlig hilsen
en mor der ikke vil sulte sit barn (igen)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv barnets fødder den bedste start

En ny verden åbner sig, når dit barn skal have sit første par sko. - Hvad skal du vælge, og hvornår skal de overhovedet have sko?
Bundgaard har i årtier hjulpet de små fødder med at tage deres første skridt, og vi vil derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvornår dit barn skal have sit ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. januar 2023 | Udvikling | 1 mdr.

Uro om aftenen - 8 uger

Hej Helen Vores lillebror er nu 7 uger (8 uger på tirsdag) og han trives....

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Urolig baby - refluks? spændinger?

Hej Helen :-) Jeg har skrevet til dig tidligere angående min datter på (nu)...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Baby vrider og strækker sig

Hej Helen Min datter på 5 uger vrider og strækker sig både i sine vågne...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2022 | Diverse | 1 mdr.

Mavekneb hos baby

Hej Helen Tusind tak for dine forrige svar på mine mange spørgsmål. Nu søger...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 0 mdr.

Hvordan får vi den bedste søvnstart med en nyfødt

Kære Helen Vi skal have lillebror i starten af februar og der er flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce