Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål om mad efter 1års undersøgelse


2. april 2021

Alder:
12 mdr.

Spørgsmål om mad efter 1års undersøgelse

Hej Helen

Tak for alle dine tidligere breve, som har hjulpet meget herhjemme!

Vores datter er nu fyldt 1 år, og der har selvfølgelig fuldt en 1 års undersøgelse med af hende, og dertil har jeg nogle spørgsmål til dig :)

Vores datter er fortsat i stor udvikling og det er så dejligt. Omkring hendes 1 års fødselsdag gik hun, flere dage efter hinanden, 5 - 6 skridt, men det er som om det alligevel er gået lidt for stærkt for hende og hun går nu med os i hånden eller med ting, faktisk rigtig meget med ting, hendes højstol, barnevognen, klapvognen, ja det meste får en tur rundt omkring herhjemme :) hun er også begyndt at spise i dagplejen, dog kun frokost og kun et kvart stykke bondebrød, men det er rigtig godt.

Vi snakkede med lægen omkring at vi syntes hun er blevet meget selektivt spisende, og dertil svarede hun "Ja selvfølgelig, hendes spisevaner vil ændre sig mange gange jo ældre hun bliver". Vores datter vil ikke længere have fem måltider om dagen som hun ellers har spist (morgen, formiddag, middag, eftermiddag og aften). Lægen sagde at det behøver hun heller ikke, og vi skulle stole på hun spiser når hun er sulten. Ifølge hendes fødselsvægt skulle hun veje 9400 gr, men vejer 10900 gr. Lægen sagde at vi skulle tænke over hvad hun får at spise da hun lægger på kanten til at være en smule overvægtig. Vores datter er blevet MEGET stædig, og dette gør sig også gældende i form af hvad mad hun vil have at spise.

Tit vil hun hænge på vores arm og spise (udover aftensmaden, her sidder hun i sin højstol og spiser faktisk okay, men det er som om hun har "for meget ild i numsen" i løbet af dagen, og så er det måske bare hyggeligt og trygt at hænge hos far og mor. Hun har også været en ...


Annonce

... del syg sidden hun startede i dagpleje. Efter første sygdom gik der 1,5 uge, så var hun syg igen og begyndte at få hosteanfald om natten og lægen mener det er astma og hun får medicin før sengetid og natten efter behov. Hun er nogenlunde ovenpå igen, men hoster stadig om natten)

Sundhedsplejesken fortalte os at børn i 1 års alderen bliver mere selektive og mere småtspisende fordi de ikke skal tredoble sin vægt mere, og det kan være normalt at de falder én vægtkurve i 1 års alderen. Nogle dage har hun ikke rigtig lyst til morgenmad og formiddagsmad, men spiser så en ordentligt portion til frokost og når faktisk sjældent frokosttid før hun bliver irritabel fordi hun er sulten. En smule til eftermiddag og en, nogen dage hvad der er en kæmpe portion for hende, til aftensmad.

Det skal siges at hun, da hun startede i dagpleje, kun fik tre måltider om dagen fordi hun ikke ville spise der, og vi fysisk ikke kunne nå at give hende flere måltider hjemme og hun tog på alligevel. Hun er så begyndt at spise frokost der og får så fire måltider om dagen. Det er mig en gåde hvordan hun har kunne tage sådan på, så det må vel her betyde at hun selv styre det, at regulere?

Mine spørgsmål til dig:

- hvis ikke maden behager damen og derfor ikke vil have noget, hvordan kan jeg så få hende til at spise det, uden at skal til at gå ud efter noget andet (jeg vil helst ikke have at hun kan få mig til at gå ud og diske op med noget andet)

- hun har heller ikke den samme lyst til at smage på nye ting mere eller putte i munden. Hun holder sig gerne til det der er trygt for hende at spise. Hvordan kan vi få hende til at smage på noget nyt?

Jeg håber det er til at finde rundt i :)

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Fra 2 til 1 lur - 11 mdr.

Hej Helen. Mit spørgsmål drejer sig om lure om dagen. Min søn er 11 md...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Opdragelse | 11 mdr.

Opdrage?

Hej Helen. Min søn er nu 11 måneder og har i et par måndere haft en ting med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

Flere timers putninger

Hej Helen Så har vi brug for din ekspertise igen. Den sidste uge har...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2021 | Udvikling | 14 mdr.

Raserianfald - 14 mdr.

Kære Helen Min søn på snart 14 måneder er begyndt, at have en del...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

For meget mælk - hvordan trapper vi ned?

Kære Helen, Vores datter er nu 11 måneder og er lige akkurat startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce