Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke have mad


2. april 2021

Alder:
6 mdr.

Vil ikke have mad

Kære Helen

Min søn Oscar vil slet ikke have andet mad end MME, og derfor har jeg nu endnu engang brug for din vejleding.

Oscar blev seks måneder her for nogle dage siden. Da han var omkring 4,5 måned, begyndte jeg så småt at introducere ham for grød og mos. Det gik rigtig godt i en lille uges tid. Han spiste og ville meget gerne have det, men så efter få dage ville han ikke længere. Siden har der ingen interesse været.

Jeg ved ikke, hvorfor interessen lige pludselig bare forsvandt. For det meste åbner han ikke engang munden for at smage. Jeg har prøvet med mange forskellige typer grød - boghvede, majs, ris, havre. Enten uden topping eller med frugtmos som topping. Jeg har prøvet rigtig mange forskellige slags frugtmos. Jeg har også forsøgt at give ham diverse grøntsagsmos, og har også givet ham leverpostej. Jeg har også lavet forskellige stave han kan sidde med i hånden af avocado, banan og udkogt gulerod. Men lige meget hvad jeg giver ham, er han ikke interesseret.

Og jeg må ærligt indrømme, at jeg nu er ved at køre rigtig træt i, at lave alt muligt og så smide det direkte i skraldespanden.

Jeg ved, at det vil være godt for ham, hvis vi kunne spise sammen. Så jeg også selv spiser min mad, når han spiser hans. Men det er ikke en mulighed. De fleste dage hænger han på mig non-stop. Jeg er alene med ham, og bare det at skulle gå på toilettet eller få mig selv klædt på kan være en udfordring, for ofte vil han ikke ligge selv overhovedet. De fleste dage sover han stadig kun 30 min ad gangen, når han sover. Det gør han 3-4 gange om dagen. Nogle gange kan jeg få ham til at sove længere i barnevognen. Det giver en pause, men der er jeg jo ude at gå. Så at skulle lave et måltid mad til mig selv, mens han er vågen, det kan ikke ...


Annonce

... lade sig gøre.

Jeg kan mærke, at det begynder at gøre mig ked af det, når han ikke vil spise. Jeg ville så gerne, at han ikke blev kræsen, og nu når han er seks måneder, ved jeg også, at han skal have kød hver dag for at få dækket sit jernbehov.

Men han vil ikke have noget, overhovedet. Jeg har prøvet at få mine forældre til at give ham mad, for at se om de kunne få ham til det. Det kunne de heller ikke. Jeg har også prøvet at give ham det på forskellige tidpunkter på dagen, og både når han var meget sulten, mæt, lige når han er vågnet fa en lur, midt mellem to måltider MME osv. Der er intet, der virker.

Ellers har Oscar det godt. Han er rigtig godt med motorisk, griner og smiler meget, og har masser af energi. Han er helt fantastisk dejlig, og helt vildt krævende. Det var jeg også selv som barn. Men jeg kan godt mærke, at jeg er ved at være godt slidt af, at de fleste ting kommer med så store udfordringer. Der er ikke meget, som bare er lige til. Eller som bare lykkes. Søvnen har altid været en udfordring, nu er maden en udfordring, der er stadig ingen rytme i løbet af dagen, man kan ikke bare lige lægge ham i barnevognen, sætte ham i bæresele eller den høje stol. Det hele kræver utrolig meget overtalelse og meget energi. Og når han så sover så lidt som han gør, er der stort set ingen pause.

Men jeg må indrømme, at jeg har stødt hovedet mod en mur nu, hvad angår hans mad. Almindelige råd som at give ham fingermad og lignende virker ikke på Oscar. Mht. hans modermælkserstatning spiser han også stadig helt op til 11-12 flasker i døgnet, fordi han kun spiser 90-120 ml ad gangen.

Jeg ved ikke, om jeg bare skal holde en pause med det? Måske give ham jern som tilskud eller lignende? Hvad tænker du?

Kærlig hilsen
Oscars mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opstart mad v 6 måneder

Hej Helen. Hvor hurtigt skal man gå frem ved opstart af mad ved 6...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Baby vil ikke spise sin flaske

Hej Helen. Nu kommer der en lidt længere smøre - for at give dig mulighed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce