Annonce

Annonce

Brev:

Mad og rytme - del 3


3. marts 2021

Alder:
7 mdr.

Mad og rytme - del 3

Hej Helen

Tak for dit forrige svar - det var meget brugbart :)

Jeg har igen lidt opfølgende spørgsmål. Men først en lille opdatering:
Jeg er begyndt at putte ham i egen seng, når han virker klar og oftest går det mega godt. Jeg lægger ham, putter dynen om ham og giver ham flasken. Når han har spist det han vil, får han sutten og jeg synger lidt - og BUM så sover han :) Det har virkelig gjort en forskel.

Jeg har et spørgsmål ang. mad om aftenen og natten.
Vi giver ham et drømme måltid ca. 22-22.30, men ofte spiser han ikke super meget, max 70-100 ml. Det resulterer så i at han nogle gange vågner tidligt igen - allerede ca. kl. 1. Efter forsøg på at få ham til at sove igen (giver ham sutten og holder hånden på ham), ender vi med at give ham endnu en flaske. Her spiser han lidt mere, 100-120 ml. og falder i søvn. Herefter sover han til 05.45-06.00. Vi synes det er lidt tidligt at stå op, men hvis han trives bedst sådan er det jo bare sådan det er.

Nå, nu til spørgsmålet; Det er fint nok for mig at han spiser så tidligt om natten, men så bliver jeg i tvivl om hvad jeg skal gøre ift. mad om morgenen. Han får havregrød når han står op og så var jeg ellers begyndt at droppe flasken til fordel for frugt og mos, men når det er så mange timer siden han har fået mælk, har jeg nogle gange nu ...


Annonce

... givet ham en flaske inden formiddagsluren (spiser 50-100 ml).

Er det ok - eller vil han godt kunne "klare sig" uden mælken, når det er så mange timer siden sidst?

Og til et spørgsmål om puttetidspunket. Du har tidligere nævn at efter den sidste lur vil han kunne holde sig vågen ca. 4 timer. Nogle gange vågner han ca. 16.00 og så virker han allerede træt kl. 19. Er det ok? Han viser næsten altid tegn på at være putteklar omkring kl. 19, så der er rutinen ret fast. Han sover rigtig godt i løbet af dagen - altid sammenlagt 4-5 timer. Derfor undrer det mig også lidt at han allerede er klar til nat der?

Maven er begyndt at drille igen - trykken, uro og prutter der virker til at give ubehag. Vi har derfor sat movicolen gradvist op fra 1/4 til 1/2 brev dagligt. Det var 1/2 brev vi oprindelig startede på, da han var 2 måneder. Jeg undrer mig bare over at han stadig trykker (ikke voldsomt meget), men det virker som om der bare er noget der ikke rigtig vil med ud. Han er stadig ikke ked af det, når der så kommer noget, og ofte er der afførringen flere gange dagligt i små portioner.

Du nævnte også at movicolen ikke måtte tælle med i væskeregnskabet, men vi har altid blandet det i aftenflasken (det fik vi at vide var ok). Er det forkert at gøre sådan?

På forhånd tak,

Med venligt hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2021 | Opdragelse | 9 mdr.

Sige nej eller blot aflede?

Hej Helen. Måske et lidt dumt spørgsmål, men jeg har en datter på 9...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Skal distraheres for at spise

Hej Helen Min datter er 9,5 måneder. Hun distraheres SÅ meget for at spise....

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce