Annonce

Annonce

Brev:

Spise selv uden hjælp


25. februar 2021

Alder:
11 mdr.

Spise selv uden hjælp

Hej Helen

Jeg skriver til dig igen, her, i et andet brev for at adskille mine spørgsmål (:

Vores datter havde en periode hvor hun kun selv ville spise. Efter hun er startet i dagpleje (hun har gået der en måneds tid) er det som om hun ikke rigtig har overskud eller lyst til selv at spise, der ryger måske få hapser ned eller slet ingen og vi giver hende resten imens hun er fordybet med fingrene i maden eller vand som hun har spildt på bordet.

Hun var også blevet god til at spise med gaffel, men den bliver også skubbet ned fra bordet ligesom hun gør med maden (jeg ved det er en naturlig del af hendes udvikling, så vi er ret rolige i det) (: men altså heller ikke gaflen gider hun at bruge lige nu, måske det er en fase?

Hvis hun får lov at fordybe sig i og udforske pålægspakkerne, smørret, leverpostejen, ja hvad vi finder på at give hende til de forskellige måltider, så åbner hun munden og vil gerne have mad, men hun bruger altså mere tid på at undersøge og ikke spise selv, og vi må som sagt give hende mad for at der kommer noget ind, er dette også bare en fase?

Jeg tænkte på hvilke alder børn har, når de helt selv spise uden hjælp fra mor og far og jeg har dertil nogen spørgsmål til dig (:

- Er det okay at hun er fordybet i maden altså pålægspakkerne, smørret ...


Annonce

... og leverpostejen, hvad hun nu får at spise og vi så giver hende mad mens? altså jeg tænker der skal noget ind

- Hvornår skal hun kunne spise sig mæt uden hjælp fra os? her kan jeg godt mærke jeg er lidt bekymret fordi vores datter altid har haft mere travl med andre ting end at spise.

- Vi har fået os fortalt af vores omverden, at vi nok skal begynde at opdrage lidt på hende i forhold til måltiderne, fortælle hende hvad vi forventer af hende, at nu skal hun spise og hvis ikke hun selv tager noget mad og giver tegn til at hun vil have noget skal vi tage hende ned fra høj stolen og prøve igen til næste måltid. Jeg er her meget i tvivl om hvad og hvor meget vi kan forvente af hende og om det er rigtigt at være så "kontant" overfor hende når hun kun er 11 mdr.?

- Tit virker det ikke som om at hun er MEGET sulten, kan det være derfor at hun ikke tager mad i munden men smider den på gulvet eller kigger rundt for at finde på andre ting at lave?

- Jeg bekymre mig også en del om, om den mad hun får ind med vores hjælp, om hun selv vil spise den mængde når hun spiser uden hjælp fra os. Jeg håber jo at hun vil det, for jeg tænker jo ikke at hun spiser noget hun ikke har brug for?

Jeg håber jeg fik stillet mine spørgsmål så de er til at forstå (:

Med venlig hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Fra 2 til 1 lur - 11 mdr.

Hej Helen. Mit spørgsmål drejer sig om lure om dagen. Min søn er 11 md...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Opdragelse | 11 mdr.

Opdrage?

Hej Helen. Min søn er nu 11 måneder og har i et par måndere haft en ting med...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2021 | Opdragelse | 9 mdr.

Sige nej eller blot aflede?

Hej Helen. Måske et lidt dumt spørgsmål, men jeg har en datter på 9...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Skal distraheres for at spise

Hej Helen Min datter er 9,5 måneder. Hun distraheres SÅ meget for at spise....

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Spørgsmål om mad efter 1års undersøgelse

Hej Helen Tak for alle dine tidligere breve, som har hjulpet meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce