Annonce

Annonce

Brev:

9 mdr og døgnrytme - part II


22. februar 2021

Alder:
9 mdr.

9 mdr og døgnrytme - part II

Hej igen Kære Helen,

Tak for dit svar, vi vil helt sikkert prøve med den dagsplan du sætter for dagen. Men vi har bare nogle få spørgsmål til det du skriver.

Hvordan tilbereder du din havregrød? Grunden til jeg spørg er, at jeg godt kan tvivle på om jeg laver så simpelt en ret, forkert måske og derfor kan den lille ikke lide den.

Når vi giver ham diverse Semper retter, må vi så give direkte fra tuben eller skal det gives via en ske? Hvis nu det ikke er blevet blandet med en anden ret.
Du skriver: “Ja, han må gerne få færdiglavet babymad fra f.eks. Semper. Det kan være middagsretter, som passer til hans alder, eller det kan være f.eks. frugtmos og bærmos, som du giver ham som mellemmåltid”.

Hvis han nægter at indtage sin rugbrødsmad, er det så her at jeg giver ham fx Semper med laks? Som det eneste. Jeg vil gerne bedre forstå graden af hvor meget Semper jeg kan give, uden at det bliver for meget. Så spørger en sidste gang, lidt mere konkret :)

Semper kan blandes med retter der passer med dem vi selv laver, fx spagetti eller havregrød om morgenen. Men hvad med færdiglavet spagetti fra Semper som alene ret til aftensmad? Eller færdiglavet frugtmos fra Semper bare som dressert efter sin frokost? Eller er det altsammen kun til brug af ...


Annonce

... tilfælde af hvis vi blander det??
Jeg håber ikke at have forvirret dig for meget Helen, tusinde tak for din tid.

I forhold til at få ham til at sove, så nævner du køreposen som en mulighed samt at give ham flasken imens han ligger i sengen med støtte til hovedet. Men jeg tænker så, at hvis han fx får sin flaske i sengen og drikker enten halvdelen eller den hele og stadig ikke sover af sig selv. Kan jeg så gøre dette, at jeg giver ham sutten og nussekluden og dernæst går ud af værelset og så lader ham snakke med sig selv og dernæst lader ham græde (så han bliver yderligere træt). Er det fint? Kan jeg med god samvittighed lade ham græde sig en smule hen imod søvnen? Det virker nemlig nogle gange, hvad kan det dårlig udfald af dette blive? Hvis det ikke virker.

Når du skriver :” Tilbydes evt. lidt mme af en kop eller en lille flaske her - og puttes til dagens 2. lur ca. kl 12 “
En lille flaske? 50ml eller 100? Han må ikke får 100 ?
Og hvornår vil du mene brugen af antal gange om dagen skal mindskes?
Og hvornår stopper man endelig helt med brugen af flasken? Hvor mange mdr er man?

Jeg spørger fordi det er første gang at han er på flaske. Og jeg ved ikke hvad man gør i sådan en situation hvor jeg ikke ammer længere.

Mange varme hilsner.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

God kvalitet til lave priser med Lupilu

Der er fuldt drøn på din baby, som var det midt i en finalekamp, og alt du trænger til, er en velfortjent pause i omklædningsrummet. Har du også dage, hvor du ville byde dommerens fløjt til halvleg hjertelig velkommen? Så er du langt fra alene.

Forældrerollen kan til tider være lige ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. marts 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Lur længde og lur i tåge

Hej Helen Vores piger sover pt 10-11 timer om natten. Deres første...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mængder af modermælkserstatning og hvilken fingermad

Hej igen Helen. Tak for dit svar, det er super at have lidt at støtte sig op...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad og rytme - del 3

Hej Helen Tak for dit forrige svar - det var meget brugbart :) Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Dagsplaner for Tvillinger på 7md, samt natflaske eller vand?

Hej Helen Vi har et sæt tvillinge piger på knap 7md. og efter de er begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Flaske om natten igen

Kære Helen. Vores datter har i flere måneder ikke fået flaske om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce