Annonce

Annonce

Brev:

Mad og rytme - 6 mdr.


8. februar 2021

Alder:
6 mdr.

Mad og rytme - 6 mdr.

Hej Helen

Tak for dit tidligere svar :)

Nu har jeg lige et lidt længere spørgsmål ang. mælk, skemad og rytme, da jeg synes der er gået lidt rod i det. Jeg synes nemlig ikke at han får det mælk han skal.
Jeg beskriver lige en cirka døgnrytme for dig. Det er cirka fordi der lige nu ikke er en helt fast rytme:

05.45/6.30: Dagen starter. Han er tydelig vågen her og vil ikke sove længere. Nogle gange starter vi med en flaske (hvis det er mange timer siden sidst) og andre gange står vi op og laver havregrød med mos, og vand i kop. Det kan dog være svært at nå at give flaske, havregrød OG flaske inden han skal ud at sove igen. Han spiser godt at grøden.

8.00/8.30: Flaske og puttes til lur (drikker mellem 20-100 ml). Sover ofte 2 timer, nogle gange 2,5-3. Ofte ligger den lange lur her. Men han kan også bytte rundt.

10.30/11.00: Han står op og vi hygger lidt. Herefter laver jeg grød eller øllebrød med mos og vand i kop. Vi har også afprøvet en agurkering at tygge på og vi vil også til at i gange med rugbrødsbjælker. Spiser ofte fint af grøden.

13.00/14.00: Flaske og puttes til lur. Spiser ofte kun 70-100 ml. Sover 1-1,5 time.

14.30/15.00: Vågner og hygger lidt. Og får lidt frugt at tygge på, mos og vand i kop.

16.00/17.00: Tilbydes flaske. Nogengange vil han slet ikke have den. Andre gange drikker han 60-100 ml. Sover powernap på 30 min.

18.00: Grøntsagsmos med kød og vand i kop. Herefter hygger vi og gør klar til natten.

19.00/19.30: Han er tydelig pylret og træt. Vi trækker ind i soveværelset, hvor han får en natflaske. Drikker her ganske fint. Ofte 140-180 ml. Falder i søvn med hjælp.

22.00/22.30: På dette tidspunkt går vi i seng og vi har prøvet at tilbyde ham en drømmeflaske, men han har ofte afvist den. Så vi er begyndt bare at lade ham vælge. Hvis han vågner når vi går i seng får han en flaske, ellers vågner han mellem 1-3 og får en flaske der istedet. Drikker her 60-170 ml. Nogengange vågner han på begge tidspunkter og får på den måde mad 2 gange.

Som du kan ...


Annonce

... se er det lidt noget rod (synes vi). Vi kunne egentlig godt tænke os at give drømmeflasken, men synes også tidspunktet er lidt tidligt kl 22.00, når vi går i seng. Det er ikke muligt for os at blive oppe, da vi simpelthen bliver for trætte så. Er det bedre at sætte et ur til kl. 23-24 og give ham mad der?

Når han våger midt på natten og vi tilbyder flaske, skal han overtales til at spise. Ofte virker han meget vågen og har en masse uro. Jeg har læst i dine andre svar at der i denne alder ofte er en masse motorisk uro og det forklarer en del. Det er lidt svært for ham at falde i søvn igen og jeg skal tit tage ham op og sidde og vugge med ham.

Hvis vi går tilbage til putningen, som jeg skrev var med hjælp. Så er det fordi jeg også her sidder med ham og vugger (og synger). Nogle gange er jeg også nødt til at putte ham i bæreselen for at få ro på ham. Han kan vride sig og blive sur, kan ikke finde ro, selvom han er tydelig træt. Er det også "bare" alderen eller kan vi gøre noget andet for ham??

Han har sovet et stykke tid i vores seng, da der ellers ikke kom ro på ham. Vi har nu prøvet at tage den ene side af tremmesengen af og sætte den fast til vores seng. Det hjælper lidt først på natten - når jeg har puttet ham i vores seng, kan jeg ligesom "slide" ham over i hans egen seng. Men når han vågner midt om natten er han så urolig at jeg ikke rigtig tør prøve at flytte ham, når først han sover. Han bliver derfor hos os resten af natten.

Vi kunne godt tænke os at han sover mere i sin egen seng, da vi sover meget bedre med ham der.

Med hensyn til mælkeindtaget er jeg altså nervøs for om han får nok? På en god dag spiser han 700 ml, men ofte ligger det omkring 600! Han vejer ca. 8,5 kg.

Er jeg for ivrig med skemaden? Man kan let blive revet med, når nu han er så glad for det :) Han virker dog til at trives ellers (udover uro om natten), er en glad dreng, og vokser også fint.

Det blev lidt langt og kringlet - håber du kan finde hoved og hale i mine spørgsmål :)

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opstart mad v 6 måneder

Hej Helen. Hvor hurtigt skal man gå frem ved opstart af mad ved 6...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Baby vil ikke spise sin flaske

Hej Helen. Nu kommer der en lidt længere smøre - for at give dig mulighed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce