Annonce

Annonce

Brev:

10 måneder og morgenmad


18. januar 2021

Alder:
10 mdr.

10 måneder og morgenmad

Hej Helen.

Først vil jeg tage dig med, hvordan det er gået efter vores datter fik lagt dræn. Hun har simpelthen ændret sig så meget, faktisk samme dag, og det er vi så lykkelige for. Vi mærker selvfølgelig stadig til hendes selvstændighed og stædighed og det er kun gode tegn. Hun er begyndt at vil lege selv igen og tonser rundt i sin gåvogn. Hun er begyndt at invitere til billedbøger, peger og jeg skal fortælle hende hvad vi ser, hun er blevet meget mere nysgerrig og når jeg spørg hvor de forskellige ting er, peger hun de fleste gange 😊

Jeg har taget dit råd til mig ang. At servere forskellige pølser til måltiderne og hermed også andre fødevarer. Jeg har stadig ikke held med brød og jeg har forsøgt mig frem med forskellige typer. Jeg giver ikke op, og håber selvfølgelig at hendes lyst til brød kommer tilbage.

Før drænanlæggelsen nægtede hun at smage på nye ting. Vi er nu begyndt (hvis hun er sulten nok) at få hende til at smage på forskelligt sovs, grøntsager og kartofler. Der kommer ikke meget ind, mest smager hun og spytter ud igen, men ofte ryger der en haps af broccoli ned. Vi har valgt at starte i det små og ser det som en sejr det der kommer ind, det er så flot hun har lyst til at smage.

Vi ...


Annonce

... sætter hende nu til bords og her viser hun 8 ud af 10 gange faktisk interesse, og det er vi rigtig glade for, da hun jo aldrig har vist tegn på sult og egentligt været ligeglad med mad (det føler vi også stadigvæk at hun er, men hun viser mere interesse end før.

Vi har været bange for at hun har et spiseproblem, men det tænker jeg ikke når hun nu spiser som hun gør?) de fleste måltider beder hun om at komme over til os og sidde på skødet, og her gør hun noget som heller aldrig er sket, hun er begyndt at tage mad fra vores tallerkener og vi er så glade for det. Hun spiser faktisk kun selv nu, hun nægter vi giver hende mad, jeg får højest 2 bidder af noget i hende og resten spiser hun selv.

Det var en kort beskrivelse efter drænanlæggelsen 😊

Men jeg har et problem med morgenmaden, hun har simpelthen ikke lyst til morgenmad og jeg har forsøgt med noget forskelligt. Jeg har tænkt om hun udvikler sig til at være af person der simpelthen ikke kan spise om morgenen, men jeg vil jo så gerne have hun starter dagen ud med noget energiberiggende. Da hun afviser skeen er jeg på bar bund hvad jeg kan tilbyde hende. Har du nogen forslag til mig hvad pokker jeg kan lave til hende? 😊

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vil ikke drikke nogen form for mælk

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spise selv uden hjælp

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, her, i et andet brev for at adskille...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange putninger

Kære Helen Vores søn har lige rundet 1 år, og har egentligt altid sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 11 mdr.

Kurver - måling af børn

Hej Helen. Jeg skriver til dig i håb om at du kan give mig lidt forståelse...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2021 | Sovevaner | 8 mdr.

Stjæler sutten

Kære Helen. Dette er både et spørgsmål og en tak :) Først og fremmest...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce