Annonce

Annonce

Brev:

Får min baby nok mad?


19. december 2020

Alder:
6 mdr.

Får min baby nok mad?

Hej Helen

Tak for dit svar på mit tidligere brev om søvn - dejligt der er en, der vil sætte sig ind i ens udfordring og på bedste vis give råd.

Som jeg også fik nævnt i brevet om søvn, så er jeg lidt bekymret for, at min datter ikke vil spise. I brevet om søvn skrev du, at jeg ikke skulle tilbyde hende bryst om morgenen, og det giver god mening, så det har hun ikke fået siden. Det har dog ikke hjulpet på appetitten til morgenmaden. Bortset fra amningen om morgenen, har nedenstående været implementeret de sidste fjorten dage, hvor hun før det kun fik to måltider om dagen plus frugtmos, siden hun var ca 4,5 måneder. Hun er nu lidt over 6,5 måned.

Hun får;
- Havregrød til morgenmad, tilbudt frugtmos og agurk at gumle på, og ammes inden formiddagslur.
- Øllebrød til middag med agurk i hånden, og ammes inden middagslur - bør øllebrøden erstattes af grøntsagsmos med kød/fisk?
- Frugtmos i form af sveske, banan eller æble til eftermiddag.
- Grøntsagsmos til aftensmad i form af kartoffelbase blandet med enten gulerod, ærter, broccoli, persillerod, jordskokker og med kød/fisk smuldret i, og agurk, appelsin eller lign at gumle på.
- Ammes til nat, og to gange i løbet af natten.

Hun får vand af kop til alt maden. Jeg blander mos og grød med Arlas økologiske MME og smør - er det egentlig ok, at jeg fryser mos ned med MME i (jeg putter færdigblandet MME i mosen, når den er afkølet, smider det i fryseren, og tør det op i mikroovnen, hvorefter jeg blander smør i)? Jeg vælger at putte MME i inden frysning, da jeg ellers ender med at smide alt for meget MME ud, hvis jeg skal åbne en karton hver anden dag, og pulverblandninger når vi ikke at få brugt, før de er for gamle.

Den store udfordring er, at min datter stort set ikke spiser noget til nogen måltider. Hun spiser heller ikke ligeså meget ved amning, som hun gjorde før hen (jeg kan tydeligt mærke, at jeg ikke producerer ligeså meget mælk). Hun spiser kun godt, når hun bliver ammet, inden hun puttes til aften. De sidste par nætter har jeg faktisk ikke lykkes med at amme hende fra det ene bryst - uanset hvor længe hun sutter, så kommer der ikke noget. Til sidst vågner hun så meget op, at hun ikke er til at få til ro igen. Tilbyder hende her det andet bryst, men der er bestemt heller ikke ...


Annonce

... særlig meget mere, når hun også tidligere på natten har fået her fra. Jeg overvejer at tilbyde hende en flaske om natten i stedet, tror dog ikke det vil lykkes, da hun aldrig har villet tage flaske, men kan jeg risikere, at det forringer min mælkeproduktion endnu mere?

De sidste tre dage har vi prøvet at veje hendes mad for at se præcis, hvor meget hun spiser. Første dag var det 25g, 50g og 60g til de tre måltider. Anden dag var det 38g, 53g og 48g. Tredje dag var det 35g, 25g og 20g. Frugtmosen, som hun bliver tilbudt formiddag og eftermiddag, tager hun i øjeblikket også kun nogle skefulde af.

Når jeg forsøger at give hende mad, så bliver hun for det meste sur med det samme, når jeg tilbyder hende skeen. Nogle gange kan hun virke glad til at starte med og tage nogle skefulde, men hun bliver hurtigt sur og vil ikke have mere. Jeg forsøger at gøre det hyggeligt, og hvis hun virker interesseret, så kører jeg på :)

Nogle gange sidder jeg med legetøj for at distrahere hende, og ellers lader jeg hende sidde med en agurk samtidig med eller lidt før maden. Har også prøvet med frugtmos på alle måltider, i håb om, at det søde ville gøre, at hun ville spise, men hun spiser ikke mere af den grund. Har prøvet både at sidde med hende på skødet og i højstol, men giver samme resultat - hun bliver utilfreds enten med det samme eller efter kort tid. Hun har aldrig spyttet maden ud, men hendes mund er bare lukket.

Hun har spist mere og bedre end ovenstående, men det er noget tid siden efterhånden. Hun spiste der med mere entusiasme og glæde, men det har aldrig været særlig store portioner.

Hun kommer ikke af med særlig meget afføring, nogle dage bare en ærts størrelse, og det kan være helt tørt. Hun kæmper en del for at få det ud, og jeg er derfor også nervøs for at blive ved med at fylde mad i hende, hvis hun er lidt forstoppet.

Hun virker meget træt i øjeblikket, kan det hænge sammen med den manglende mad (vi er som sagt også i gang med at forbedre putning aften og nat, så hun mangler måske også lidt timers søvn de dage her)?

Hun er en lidt lille pige på ca 6,3 kg., men hendes vægt virker ikke til at være faldende.

Skal jeg være nervøs for, at hun ikke rigtig spiser noget? Er der noget ekstra, jeg kan/skal gøre?

Mange hilsner herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. januar 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Rejer - 7 mdr.

Hej Helen. Må baby på 7 mdr få rejer? Og hvordan skal de tilberedes, kan det...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Genvinde trygheden og søvnen

Hej Helen, Tusinde tak for dit svar til mit problem med min datter som har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2021 | Udvikling | 6 mdr.

Datter på 6 en halv måned (29 uger) vil ikke ligge og sidde i stol/barnevogn

Kære Helen. Vi har en datter med højt energiniveau. Hun vil ikke rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn-association - 7 mdr.

Kære Helen, Tak for dit gode svar. Jeg har dog behov for lidt uddybning...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Mange opvågninger i nattesøvnen

Hej Helen. Vi har et spørgsmål ang. nattesøvn, men først lidt info om vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex

Overtøj

Vindtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet.

Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg og de kan i værste tilfælde medføre at barnet hænger fast og bliver kvalt.

I stedet for halstørklæde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce