Annonce

Annonce

Brev:

Overgang til alm. mad og nattesøvn


31. juli 2020

Alder:
6 mdr.

Overgang til alm. mad og nattesøvn

Kære Helen,

Jeg har igen brug for lidt sparring. Det går fortsat bedre med at putte. Dog er der en kugledyne på vej til afprøvning :-)

Denne gang har det igen noget med nattesøvnen at gøre, men også maden. Vi gik allerede ved 4-5 mdr. alderen igang med skemad, og det har hun taget fint imod. Hun har aldrig været en storspiser af hverken flaske eller mad, og vejer knap 7 kg, men har aldrig været afvisende. Nu, hvor hun er blevet 6 måneder, har jeg skruet op for måltiderne, da de jo nu må og kan være mere mættende. Det dagsforslag, du sendte sidst, passer også nogenlunde.

Jeg oplever dog generelt, at det er udfordrende at få hende til at spise tilstrækkeligt rigtig mad. Det kan skyldes flere ting, tænker jeg. Fx er hun ret urolig ved bordet og skal i hvert fald have noget i hænderne. Det er som om, at den uro, der er ...


Annonce

... fulgt med det motoriske spring, hun er i lige nu, kommer til udtryk i de fleste situationer; spisning, nattesøvn osv. Og samtidig har jeg tænkt, hvorvidt det kunne skyldes for stor mæthed fra flaskerne, nat såvel som dag. Derfor har jeg forsøgt med mindre i flaskerne, dog uden den store effekt. Til gengæld er det som om, at hun ikke er ordentlig mæt til natten og hun vågner nu flere gange end normalt for at spise, og så er vi jo lige vidt.

Hun er også begyndt at vågne tidligere (ved 5-5.30 tiden) og det lykkes kun sjældent at få hende til at sove videre. Det går ret meget ud over hendes dagsform og overskud.

Hvad tænker du om denne overgangsfase, hvor hun samtidig er i bragende udvikling? Hvordan opfylder jeg hendes behov for næring bedst muligt, uden at det bliver på bekostning af søvn, mæthed osv.?

Kærlig hilsen
Jannie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. august 2020 | Amning | 5 mdr.

Fra bryst til flaske - 5 mdr.

Hej Helen Min søn på 5 mdr har fået to fine tænder men det har desværre...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mellemmåltider

Hej Helen Tak for dine gode inputs ift mellemmåltider. Jeg er lidt i tvivl...

Læs hele brevet og Helens svar


6. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvn og rytme - 5 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar den anden dag. Jeg forsøger at følge din...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Varige søvnproblemer

Kære Helen. Allerførst vil jeg fortælle at min pige er 5 måneder, spiser...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mad og mellemmåltider

Hej Helen Tak for dit svar omkring 3. måltid og opstart af dette. Jeg vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce